Jak zmieniæ siê na wiosnê? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-04-04, 14:36   #1
rose172krk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Jak zmieniæ siê na wiosnê?

Witam, mam na imiê Magda I mam 17 lat. W koñcu przysz³± wiosna. A ja nadal taka sama.. Piszê wiêc tutaj, aby¶cie mi doradzi³y, lub doradzili Jak mog³abym zmieniæ siê na wiosnê?
Jestem szczup³±(52kg), do¶æ wysok± (170) szatynk±. Chcia³abym zmieniæ co¶ w swoim wygl±dzie ( ju¿ przesz³am z okularów na soczewki) Jak± doradzi³yby¶cie mi now± fryzurê, dodam, ¿e farbowanie nie wchodzi w grê (moja mama. . .), jaki makija¿, który podkre¶li³by moj± urodê, w miarê delikatny, taki widoczny,ale nie za bardzo (nie na kilometr bez kresek, itp.) i w jakich ubraniach powinnam chodziæ. Dodam równie¿ zdjêcia jak wygl±dam w prostej grzywce i z grzywk± na boku, bo ostatnio postanowi³am siê jej pozbyæ xD
I macie jakie¶ rady, aby rozja¶niæ pieprze?? Mam ich dosæ sporo,wiêc chcia³abym chocia¿ je rozja¶niæ, heh, najlepiej sie ich pozbyæ, no,ale..
Mam nadziejê, ¿e mi pomo¿ecie Pozdrówki
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg S6003853.jpg (56,2 KB, 251 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (38,4 KB, 242 za³adowañ)
rose172krk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-04, 21:17   #2
sara325
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191
Dot.: Jak zmieniæ siê na wiosnê?

Je¶li chcesz jakiej¶ niewielkiej zmiany mog³aby¶ postawiæ na delikatny makija¿: wytuszowane rzêsy wydadz± siê d³u¿sze,a z ró¿em buzia zyska ¶wie¿o¶ci. Doradzam te¿ chocia¿ bezbarwny b³yszczyk.
A je¶li chcesz jaki¶ bardziej widocznych zmian to spróbowa³abym pokrêciæ trochê w³oski np. na palpilotach. Krêcone w³oski dodadz± Ci uroku.
To wszystko z mojej strony. Jak co¶ jeszcze przyjdzie mi do g³owy to napisze
sara325 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-04, 22:11   #3
Naciaaa1991
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 528

Witam! £adna bluzka na 2zdj. tak na marginesie
A wiêc tak, proponowa³abym :

1) makija¿ - lekki, np. jakie¶ zielone cienie, lekkie br±zy? Mo¿e niekoniecznie jaskrawe, raczej matowe. Mocno wytuszowane rzêsy, skoro nie lubisz kreski (a szkoda!). Ró¿ na policzkach i ewentualnie trochê pudru je¶li masz problematyczn± cerê. I koniecznie b³yszczyk! Ale niebezbarwny, znajd¼ jaki¶ ³adny, odpowiadaj±cy Ci odcien ró¿u, be¿u itp. ¿eby by³ to wyrazisty punkt w makija¿u
2) ubiór -> przede wszystkim ¿ywe kolory, ¿eby nie by³o smuuutno bo skoro przysz³a wiosna, to czas poszaleæ! Polecam jaki¶ ma³y obcasik do d¿insów
Jeste¶ szczup³a, do¶æ wysok± dziewczyn±, wiêc spódnice i sukienki równie¿ mile widziane. Do tego jakie¶ ³adne, subtelne kolczyki. Mo¿e jaka¶ opaska na g³owe? Kapelusz, kaszkiet? Jest wiele rzeczy do wyboru, trzeba poszperac po necie, po sklepach pochodziæ i ju¿

POWODZENIA!
Naciaaa1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-05, 11:32   #4
rose172krk
Przyczajenie

hehe, dziêkujê Naciaaa
Mocno wytuszowane, a mo¿e powiesz mi, jak zrobiæ, aby ta wyg±da³y? Jestem dosæ pocz±tkuj±ca w makija¿u i malujê siê raczej tak niewidocznie xD A rzêsy chcia³abym podkre¶liæ, tylko w jaki¶ taki sposób, ¿eby by³y naprawdê widoczne
W³a¶nie w ¶rodê idê do kosmetycznego, mam zaplanowane wiosenne zakupy Zielony cieñ by mi siê przyda³.. A b³yszczyk to jaki¶ taki ciut metaliczny znajdê.. A z w³osami co¶ mog³abym zrobiæ? Jakie¶ ciêcie, inna fryzurê? Bo zazwyczaj chodzê w rozpuszczonych.
Dziêkujê za rady )

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

W³a¶nie niejeden raz my¶la³am o podkrêceniu sobie w³osków.. Na papilotach, lub falownic± (? dobrze piszê?) ju¿ planowa³am to zrobiæ 2 razy, moja ciocia jest fryzjerk±, niestety mieszka daleko i widujê siê z ni± 2 razy do roku. .
Tylko te¿ trochu siê bojê.. Bo moje w³osy nieuk³adaj± siê za dobrze. Zazwyczaj je prostujê, bez tego urz±dzenia, bym sobie nie poradzi³a, s± tragiczne dzieñ po myciu. Niedojrze,¿e nabieraja ogromnej wielko¶ci To jeszcze krêc± siê ka¿dy w inn± stronê;/
Dziêki
Stary 2009-04-05, 12:05   #5
Naciaaa1991
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 528

Cytat:
Napisane przez rose172krk Poka¿ wiadomo¶æ
hehe, dziêkujê Naciaaa
Mocno wytuszowane, a mo¿e powiesz mi, jak zrobiæ, aby ta wyg±da³y? Jestem dosæ pocz±tkuj±ca w makija¿u i malujê siê raczej tak niewidocznie xD A rzêsy chcia³abym podkre¶liæ, tylko w jaki¶ taki sposób, ¿eby by³y naprawdê widoczne
W³a¶nie w ¶rodê idê do kosmetycznego, mam zaplanowane wiosenne zakupy Zielony cieñ by mi siê przyda³.. A b³yszczyk to jaki¶ taki ciut metaliczny znajdê.. A z w³osami co¶ mog³abym zrobiæ? Jakie¶ ciêcie, inna fryzurê? Bo zazwyczaj chodzê w rozpuszczonych.
Dziêkujê za rady )
Nie ma za co
Mocno wytuszowane rzêsy - do tego oczywi¶cie potrzeba przede wszystkim dobrego tuszu. Poszperaj po w±tkach o maskarach, jest ich pewnie sporo tutaj i wtedy wybierz siê na zakupy
Ja nie uwa¿am, ¿e najdro¿sze i z najwy¿szej pó³ki s± najlepsze. Czêsto lepiej jest kupiæ trochê tañszy i wypróbowaæ go ni¿ kupiæ ten drogi, bo je¶li siê nie spodoba = kasa wyrzucona w b³oto. Tym bardziej je¶li dopiero zaczynasz zabawê z makija¿em. Popróbuj, poszukaj, a na pewno znajdziesz co¶ co Ci bêdzie odpowiada³o A je¶li chcesz podkrêciæ swoje rzêsy, polecam zalotkê.
Co do fryzurki, mo¿e skróciæ, mocno pocieniowaæ, prosta grzywka? To zale¿y co lubisz, co Ci siê podoba. Przejrzyj str. z fryzurami, wydrukuj, te które Ci odpowiadaj±, a potem wybierz siê do dobrego fryzjera, który powie Ci, która fryzura bêdzie dla Ciebie najlepsza.
Naciaaa1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-05, 17:25   #6
Olcia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 038

moglabys dodac wyrazniejsze zdjecie twarzy.
ale grzywka na 2gim zdjeciu nie bardzo mi sie podoba, lepiej cala zaczesywac na jeden bok
faktycznie mozesz sprobowac fal, takich duzych
a z tuszy moge polecic max factora 2000calorie, loreala telescopic, oriflame wonder lash mialam rozne tusze, a te do tej pory sa tymi ulubionymi, z reszta odczego jest KWC...
Olcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-05, 19:01   #7
sara325
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez rose172krk Poka¿ wiadomo¶æ
Bo moje w³osy nieuk³adaj± siê za dobrze. Zazwyczaj je prostujê, bez tego urz±dzenia, bym sobie nie poradzi³a, s± tragiczne dzieñ po myciu. Niedojrze,¿e nabieraja ogromnej wielko¶ci To jeszcze krêc± siê ka¿dy w inn± stronê;/
Heh, mia³am podobny problem
Moje w³osy by³y takie nijakie, ani fale, ani loki.... i jeszcze ta "ogromna wielko¶æ" o której piszesz te¿ musia³±m u¿ywaæ prostownicy, ale to bardzo zniszczy³o moje w³osy

Ale teraz zaczê³am zaraz po myciu nak³adaæ na nie od¿ywkê, która lekko je prostuje, a po jej zmyciu nak³adam drug±- podkre¶laj±c± skrêt w³osów. Potem czekam, a¿ w³osy same wyschn±. I co mnie zdziwi³o- efekt mnie bardzo zadowala

Nie wiem czy w Twoim przypadku by siê to sprawdzi³o- wszystko zale¿y od w³osów...
sara325 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 22:01   #8
rose172krk
Przyczajenie

dzisiaj by³am u fryzjera. Po pó³godzinnym niezbyt delikatnym ich traktowaniu, ¶cinaniu i cieniowaniu, wiem jedno: WYGL¡DAJ¡ TRAGICZNIE!! Dos³ownie jeden wielki ¿al, wygl±dam jak dziewczynka z 1klasy gim, a nie 2licealistka... Tak beznadziejnie moje w³osy wygl±da³y w 2007 roku... Potem pozapuszcza³am je i by³y ju¿ ¶liczne, teraz to tragizm i komedia Tak mnie "odpicowa³a" kobita(
Sara325 proszê powiedz mi jak siê nazywa³y te od¿ywki, te¿ je zastosujê jak mi w³osy ciut podrosn±)
Dziêki za radê Olcia, a wyra¼niejsze zdjêcie buzi dodam wkrótce
pozdrawiam moje doradzicielki
Stary 2009-04-15, 12:24   #9
cinema89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

skroo kreski nie whcodza w rachube to mocno wytuszuj rzecy ja mam bardzo fajny tusz z maybelline volume express niebieski i jest naprawde fajny, jesli zalezy ci na du¿ym wyd³u¿eniu kup sobie zarny, jest swietny a kosztuje ok 20 z³. kup sobie tez jaki¶ delikatny fluid np z maybelline pure zone, poniewaz jest bardoz fajny i delikatny oczy mo¿esz pomalwoac delikatnie cieniem to ci o¿ywi ca³y make up ale ja osobiscie cieni nie lubie :PP
¯eby pozbyæ sie pieprzyków nak³adaj na nie grubsza warstwe korektora w odcieniu twojej skóry, pomaga a fryzura sie nie przejmuj w³osy szybko rosna, kup sobie bellise ani sie nie obejrzysz a beda po pas xD
cinema89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Metamorfozy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.