|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Deprim Forte a Yasminelle
Cześć.
Biore Yasminelle i musze zacząć brać Deprim Forte (1 op-20 tabl). Deprim jest na bazie dziurawca wiec obniża skuteczność tabl antykoncepcyjnych ( z ulotki ![]() Czy w trakcie kuracji trzeba stosowac dodatkowe zabezpieczenie i jaki czas po odstawieniu Deprim Forte skuteczność Yasminelle bedzie znow "normalna"? ![]() Dzieki za odpowiedzi. Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Deprim Forte a Yasminelle
Na pewno w czasie zażywania Deprim musisz się zabezpieczać (prezerwatywa np.)
A jak długo? Mnie się wydaje, że najlepiej cały cykl. Ulotka Deprim nic o tym nie mówi? Jeśli nadal nie jesteś pewna, co masz robić- poradź się ginekologa.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
w ulotce Deprimu napisali tylko ze moze zmniejszać skutecznosc doustnych srodkow antykoncepcyjnych . . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
widze ze nikt mi nie pomoze w sprawie deprimu...
moze znacie jakies inne tabletki na poprawienie nastroju ale takie ktore nie dzialaja nasennie i nie zmniejszaja skutecznosci tabl antykoncepcyjnych. prosze o pomoc. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ale dlaczego chcesz rezygnować z Deprimu? Jeśli w czasie kuracji i jakiś czas po jej zakończeniu będziesz się dodatkowo zabezpieczać, to nie powinno być problemu.
Zawsze możesz zadzwonić do swojego gina i zapytać się jego o radę, jeśli mi nie wierzysz ![]() Nigdy nie korzystałam z tego typu leków, więc nie doradzę Ci, jakie inne tabletki mogłabyś stosowac. Poza tym- czy naprawdę uważasz, że preparaty typu Deprim są Ci potrzebne? Może rozważ jeszcze raz wszystkie "za" i "przeciw".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.