|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
za długo mogę zacząć rodzić? :P
cześć dziewczyny,
nie mogę doczekać się mojego maluszka. termin miałam na początku na 4.04 potem długo był na 28.03 a ostatnio gin mówi ze 23.03. wy jesteście bardziej doświadczone wiec jak przeczuwacie, kiedy moge zaczac rodzić? ![]() ![]() ![]() od kilku dni bolą mnie strasznie pachwiny, mam też więcej wydzieliny z pochwy (biała). brzuch prawie cały czas twardy,ostatnio nie mam siły w ogóle, nawet iść na spacer..... do tego ból ud straszny w nocy i częste wizyty w toalecie. no i tydzien temu byłam na ktg. zamieszczam zdjęcie i proszę o komentarz, bo usłyszałam tylko ze wszystko ok i moge wracac do domu. tylko tyle bo szykowali sie na cesarkę jakas i mnie powiedzmy olali. z góry dzieki za odpowiedz
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: za długo mogę zacząć rodzić? :P
Tak naprawdę to nikt nie jest w stanie określić na sto procent kiedy możesz zacząć rodzic najwlasciwszy termin porodu ustala się zawsze z mesiaczki plus minus dwa tygodnie ewentualnie z sg ale tylko do 12 tygodnia ciąży bo po tym czasie dzieciaczki różne rosną wiem to po obserwacji swojego według mojego lekarza to nie ma co zabardzo brać do siebie USG ze względu na to ze tylko maszyna a one często lubią się mylić i tak naprawdę to wszystko zależy od Twojego organizmu jeśli jest iż gotowy to powinna się zacząć akcja porodowa jeśli jeszcze ne jest to możesz troszkę poczekać nawet do tego 4 kwietnia ale najlepiej byłoby zapytać swojego lekarza czy coś se dzieje w kerunku porodu
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Teoretycznie możesz zacząć rodzić od 38 tygodnia (przy prawidłowej ciąży, rzecz jasna). A jeśli lekarz nie powie ci dokładnie, KIEDY, to jakim cudem my tu mamy to wiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a badali ci szyjke pod katem skracania i rozwierania sie? wiesz ktg pokazuje czestotliwosc skurczy a nie tak napawde ich amplitude i nasilenie, poza tym moze sie to zmienic w ciagu kilku godzin wiec to z zeszlego tyg moze byc zupelnie nieadekwatne. twoje ktg wykazuje aktywnosc macicy ale to rownie dobrze braxtony- hicksy moga dac taki obraz
trzymaj sie, kazda ciaza sie kiedys konczy wiec predzej czy pozniej sie doczekasz...nie chce cie martwic ale 80 proc pierwiastek rodzi po terminie
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17841030]Teoretycznie możesz zacząć rodzić od 38 tygodnia (przy prawidłowej ciąży, rzecz jasna). A jeśli lekarz nie powie ci dokładnie, KIEDY, to jakim cudem my tu mamy to wiedzieć?
![]() Głupio się pytasz, jak to jak tak samo jak potencjalną ciąże z fusów/szklanej kuli lub innych wróżb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
zaczac rodzic możesz w każdej chwili +-2 tyg w każdą stronę względem wyznaczonej daty.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
.
![]() Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2010-08-02 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
chyba nie mozna tak na 100% przwidziec kiedy ...
![]() w 7 miesiacu miałam skurcze jak do porodu, w dniu porodu nawet po oxy nie były takie ![]() tamtego dnia czułam sie tak dobrze jak od wielu miesiecy sie nie czułąm, zadnych skurczy, mdłosci , złego samopoczucia, jakby mi nie odeszły wody to bym nie wiedziała ze juz sie zaczeło... powodzenia i nie martw sie - kiedys urodzisz, wczesniej czy pózniej... ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Też bym to chciała wiedzieć odnośnie siebie. A urodzimy jak dziecię zechce wyjść. Ja miałam rodzić przed terminem i to dużo (tak twierdzili lekarze) a tymczasem zaraz się przeterminuję, a dziecko jakoś wyjść nie chce
![]() Tak więc poprostu poczekaj na swoją kolej i już
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.