Fotografia ślubna... co o tym myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 20:45   #1
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Fotografia ślubna... co o tym myślicie?

naruszenie regulaminu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (39,9 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (23,3 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 333.jpg (37,0 KB, 101 załadowań)

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2012-03-05 o 21:16
czarno_biala87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 15:31   #2
Mariam
Raczkowanie

Dot.: Fotografia ślubna... co o tym myślicie?

ja tak nie na temat
dla mnie tzw fotograf który robi i wydaje 1500 zdjęć ze ślubu, jest pstrykaczem, nie profesjonalistą
Mariam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 18:49   #3
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mariam Pokaż wiadomość
ja tak nie na temat
dla mnie tzw fotograf który robi i wydaje 1500 zdjęć ze ślubu, jest pstrykaczem, nie profesjonalistą
czytaj ze zrozumieniem mieli zatrudnionego 1 profesjonalnego fotografa i jednego amatora z czego łącznie mieli 1,5 tys zdjęć.

A co do zdjęć to ładne jak na amatora

Edytowane przez shirmus
Czas edycji: 2012-03-04 o 18:51
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 22:01   #4
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala87 Pokaż wiadomość
Witam Panny Młode Ja już od 7 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką Ale czytając Wasze wpisy z najdrobniejszymi szczegółami przypominam sobie ten młyn przygotowań i stres związany z różnymi dziwnymi sytuacjami, które teoretycznie nie miały prawa mieć miejsca, a jednak

Teraz ślubny szał minął i zajęłam się zupełnie innymi sprawami, między innymi spełniłam swoje marzenie o szkole fotografii, od lat jest to moja pasja i druga miłość (pierwsza to rzecz jasna mąż)

Ale do rzeczy. Chciałabym zaproponować przyszłym Parom Młodym korzystny dla obu stron układ - ja zdobędę doświadczenie fotografując Wasz najważniejszy dzień, a Wy zyskacie dodatkowe zdjęcia. Nie reklamuję się tutaj w celach zarobkowych; nie jestem zawodowcem i nie mogę pobierać opłat, nie mam zresztą działalności gospodarczej. Miałoby to dla mnie zupełnie inną wartość. Budowanie portfolio trwa długo, ale szlifowanie umiejętności nigdy się nie kończy

Idealnym rozwiązaniem byłoby zatrudnienie drugiego fotografa, Para Młoda nie martwiłaby się, że moje fotografie nie spodobają się i będą rozczarowani. Sama tak zrobiłam na naszym ślubie, było dwóch fotografów, opłacony tylko 1 a zdjęć 1,5 tys Było z czego wybierać, oj tak...

Moja galeria do obejrzenia pod adresem: http://czarno-biala.deviantart.com/gallery/

Co o tym myślicie?
Ślicznie jak na amatorke Ja nie z Wrocławia ale z 60km-połączenie pociągowe dobre od Wrocławia więc jeśli to nie byłby dla Ciebie problem... Juz mamy fotografke wiec sie ogolnie tym nie martwie ale jesli bylabys zainteresowana to z checia wspomoge i przekonam sie na swojej skorze o twym talencie

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 10:31   #5
justyna_dietico
Raczkowanie

GG do justyna_dietico

My mimo, że mieszkamy we Wrocławiu mamy ślub 200 km stąd ale za to we Wrocławiu chcemy sobie zrobić zdjęcia plenerowe. Więc jeśli byłabyś zainteresowana tylko plenerem również chętnie skorzystamy Pozdrawiam

14.07.2012
----------------------

20.01.2012 - pożegnanie z prostownicą
justyna_dietico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 14:21   #6
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak nie na temat
Najlepsi w tej branży robią nawet po 3 tyś. klatek więc mówienie, że ktoś jest "pstrykaczem" świadczy tylko o Twojej nie znajomości tematu.
Tutaj jedni z najlepszych wg. Ciebie pstrykacze:

www.swiatwasylewskich.pl

Natomiast ile kto daje zdjęć jest kwestią indywidualną.
Stary 2012-03-05, 14:47   #7
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Cytat:
Napisane przez justyna_dietico Pokaż wiadomość
My mimo, że mieszkamy we Wrocławiu mamy ślub 200 km stąd ale za to we Wrocławiu chcemy sobie zrobić zdjęcia plenerowe. Więc jeśli byłabyś zainteresowana tylko plenerem również chętnie skorzystamy Pozdrawiam

Plenerek po ślubie to świetny pomysł, kiedy już cały ten stres odpuszcza a Młodzi jeszcze pijani szczęściem :P
Jak najbardziej jestem ZA Rzuć jakąś datę żebym mogła się określić czy jestem wtedy wolna.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
ja tak nie na temat

Nie gniewaj się, ale chyba nie wiesz o czym mówisz.
Jeśli zrobisz 200 zdjęć z całego ślubu, okaże się że na 50 ktoś ma zamknięte oczy albo głupią minę. Do śmieci.
Na 10 pannie młodej nie spodoba się że jest z lewego a nie prawego profilu, a tamten bardziej lubi. Do śmieci.
Na 20 z kościoła widać szum cyfrowy, bo tak zwykle jest że światło jest tam fatalne a używanie flesza bywa różnie odbierane. Do śmieci.
Na 30 będzie widać poruszenie, bo przecież ludzie tańczą, a sale zwykle nie są mocno oświetlone, bo lepsze jest nastrojowe delikatne światełko. Do śmieci.

I co dasz parze młodej po takiej selekcji?
I pytanie co oni Ci dadzą za taką usługę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-05, 18:12   #8
justyna_dietico
Raczkowanie

GG do justyna_dietico

[QUOTE=czarno_biala87;3273 1490]Plenerek po ślubie to świetny pomysł, kiedy już cały ten stres odpuszcza a Młodzi jeszcze pijani szczęściem :P
Jak najbardziej jestem ZA Rzuć jakąś datę żebym mogła się określić czy jestem wtedy wolna.[COLOR=Silver]

Wysłałam prywatną wiadomość odnośnie tej daty Tak jak pisałam tam - my się dostosujemy do Ciebie
pozdrawiam

14.07.2012
----------------------

20.01.2012 - pożegnanie z prostownicą
justyna_dietico jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 11:51   #9
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Cytat:
naruszenie regulaminu

Przecież to jakieś jaja! Co ja tu niby reklamuję? Nie oferuję żadnych usług więc jak mogę dostać upomnienie za nieopłaconą reklamę?? Ludzie, opamiętajcie się! Było w tekście wyraźnie napisane że NIE POBIERAM ŻADNYCH OPŁAT a jedynie proszę o umożliwienie mi zdobycia praktyki! Za to też mam zapłacić?

Chore...

A tak w ogóle proszę o podanie artykułu na podstawie którego usunięto post. Bez podania podstawy prawnej zamieszczę go jeszcze raz! Choćbym miała w nieskończoność zakładać nowe konta!
Stary 2012-03-06, 12:41   #10
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież to jakieś jaja! Co ja tu niby reklamuję? Nie oferuję żadnych usług więc jak mogę dostać upomnienie za nieopłaconą reklamę?? Ludzie, opamiętajcie się! Było w tekście wyraźnie napisane że NIE POBIERAM ŻADNYCH OPŁAT a jedynie proszę o umożliwienie mi zdobycia praktyki! Za to też mam zapłacić?

Chore...

A tak w ogóle proszę o podanie artykułu na podstawie którego usunięto post. Bez podania podstawy prawnej zamieszczę go jeszcze raz! Choćbym miała w nieskończoność zakładać nowe konta!
Ależ pobierasz tylko, że innej formie niż gotówka ;-)
Stary 2012-03-06, 18:56   #11
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Ależ pobierasz tylko, że innej formie niż gotówka ;-)
i po co takie głupie komentarze? zapomniał wół jak cielęciem był. pomijam to jak na innych wątkach robiłeś sobie reklamę, rozsyłałeś prywatne wiadomość.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 19:44   #12
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
i po co takie głupie komentarze? zapomniał wół jak cielęciem był. pomijam to jak na innych wątkach robiłeś sobie reklamę, rozsyłałeś prywatne wiadomość.
Cały czas to robię - z tym, że gdy moderator zrobił mi takiego psikusa wykupiłem sobie reklamę bo jest tania.
Stary 2012-03-06, 19:50   #13
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
Cały czas to robię - z tym, że gdy moderator zrobił mi takiego psikusa wykupiłem sobie reklamę bo jest tania.
ale za swoje usługi pobierasz opłatę a ona nie:P
Stary 2012-03-06, 19:56   #14
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shirmus Pokaż wiadomość
ale za swoje usługi pobierasz opłatę a ona nie:P
Jak wykupiłem po raz pierwszy też nie brałem ;-)
Stary 2012-03-07, 13:26   #15
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Cytat:
Napisane przez czarno_biala87
Witam Panny Młode Ja już od 7 miesięcy jestem szczęśliwą mężatką Ale czytając Wasze wpisy z najdrobniejszymi szczegółami przypominam sobie ten młyn przygotowań i stres związany z różnymi dziwnymi sytuacjami, które teoretycznie nie miały prawa mieć miejsca, a jednak

Teraz ślubny szał minął i zajęłam się zupełnie innymi sprawami, między innymi spełniłam swoje marzenie o szkole fotografii, od lat jest to moja pasja i druga miłość (pierwsza to rzecz jasna mąż)

Ale do rzeczy. Chciałabym zaproponować przyszłym Parom Młodym korzystny dla obu stron układ - ja zdobędę doświadczenie fotografując Wasz najważniejszy dzień, a Wy zyskacie dodatkowe zdjęcia. Nie reklamuję się tutaj w celach zarobkowych; nie jestem zawodowcem i nie mogę pobierać opłat, nie mam zresztą działalności gospodarczej. Miałoby to dla mnie zupełnie inną wartość. Budowanie portfolio trwa długo, ale szlifowanie umiejętności nigdy się nie kończy

Idealnym rozwiązaniem byłoby zatrudnienie drugiego fotografa, Para Młoda nie martwiłaby się, że moje fotografie nie spodobają się i będą rozczarowani. Sama tak zrobiłam na naszym ślubie, było dwóch fotografów, opłacony tylko 1 a zdjęć 1,5 tys Było z czego wybierać, oj tak...

Moja galeria do obejrzenia pod adresem: http://czarno-biala.deviantart.com/gallery/

Co o tym myślicie?

Wystarczy że płacę za szkołę fotograficzną i miliony odbitek dla nauczycieli. Nie przesadzajmy... Sytuacja tak samo abstrakcyjna jak opłata klimatyczna nad morzem - płacisz za świeże powietrze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 21:50   #16
czarno_biala1987
Raczkowanie

I usunęli mi konto. Bardzo fajnie. A znalazłam w ciągu 10 minut 3 inne wątki o podobnym charakterze, ich nie zamykają. Spoko. Dyktatura jest trendy.
czarno_biala1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 13:56   #17
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
I usunęli mi konto. Bardzo fajnie. A znalazłam w ciągu 10 minut 3 inne wątki o podobnym charakterze, ich nie zamykają. Spoko. Dyktatura jest trendy.
Na innych watkach szukają osób do pozowania, robienia zdjęć okolicznościowych i nie ma z tym problemu. Usuwając Ci konto powołali się chociaż na jakiś punkt regulaminu?
Stary 2012-03-09, 10:05   #18
czarno_biala1987
Raczkowanie

Ja też szukam ludzi, których będę mogła fotografować. Tylko w czasie ślubu, co to zmienia?

Punkt regulaminu?? Nie. Napisali:

Admin ma zawsze rację.
Stary 2012-03-24, 01:53   #19
shirmus
Rozeznanie

a tu Cię zaskoczę przypomniałam sobie o Tobie i znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=273735&page=10 możesz się kłócić z adminem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 22:14   #20
czarno_biala1987
Raczkowanie

Masz rację. I rzeczywiście wykłócałam się. Widzisz, jak się skończyło. Okazuje się, że jeśli ma się choćby złudzenie władzy, nie trzeba mieć rozsądnych argumentów. Też znalazłam parę takich wątków. I cóż z tego?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości