Zachowania, które sprawiają, ze otwiera mi się nóz w kieszeni... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-22, 18:08   #1
sylwónia
Zadomowienie

Angry

Zachowania, które sprawiają, ze otwiera mi się nóz w kieszeni...

Być może jestem dziwna, przewrażliwiona i aspołeczna. Jeśli tak proszę mnie uświadomić Chodzi mi o wszystkie zachowania w stylu "ojej idą święta , muuuuuusimy sobie złożyć życzenia i dać buuuuuzi" Ja wiem że Boże Narodzenie to taki czas, kiedy wszyscy się kochają i są dla siebie mili, ale litości pewne zachowania to przesada. Do tej refleksji zmusiła mnei pewna koleżanka z uczleni, za którą nie przepadam (choć ona chyba tego nie dostrzega ), nie mam z nią zbyt wielkiego kontaktu poza zdawkowym "cześć" na korytarzu, a która dzisiaj rzuciła się dosłownie na mnie jak wychodziłam z uczelni, wyściskała i wycałowała, jakbyśmy były przyjaciółkami conajmniej od piaskownicy. Byłam tak zaskoczona że nawet nie zareagowałam. Pomijam juz fakt, że nie cierpię, kiedy ktoś obcy dotyka mnie podczas rozmowy, trzyma za rękę albo zbliża się tak bardzo ,że mogę spokojnie zobaczyć pory na jego twarzy Być może nie jestem zbyt wylewna, ale po prostu są strefy zarezerwowane tylko dla najbliższych i kiedy ktoś obcy podchodzi do mnie bliżej niż na odległość 20cm czuję się delikatnie mówiąc niekomfortowo. Czy Wy też tak macie, czy już powinnam się martwić że coś ze mną nie tak i od dzisiaj na hurrrra rzucić się do obcałowywania wszystkich, znanych , nieznanych, lubianych, nielubianych, bo przecież idą Święta...?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:22   #2
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Zachowania, które sprawiają, ze otwiera mi się nóz w kieszeni...

Chyba rozumiem, o co ci chodzi... To przykre, ale dzisiaj na wigilii klasowej wiele osób odetchnęło z ulgą, kiedy okazało się, że nie będzie dziewczyny, której delikatnie mówiąc nie trawimy. Za nami już 2 wspólne wigilie, i zawsze było niezręcznie, kiedy ona każdemu rzucała się na szyję i składała życzenia swoim nieznośnie słodkim głosikiem. Najgorsze jest to, że ona chyba nie zauważa tej naszej niechęci do niej, a jak ktoś się wykaże odrobiną sympatii w stosunku do niej, to przykleja się do kogoś (czasem mówiąc dosłownie - przytula się!). Na szczęście wigilia już za mną, wszystkie sztuczne uśmiechy wymienione.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:25   #3
natii4
Zakorzenienie

Jak ja się cieszę,że w tym roku nie musiałam przechodzić wigilii klasowej.Moja klasa generalnie się nie lubiła,więc składanie życzeń ponad połowie osób to było jedno wielkie kłamanie i udawanie Czasami jak słyszałam te życzenia,a za chwilę obgadywanie za plecami to miałam ochotę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:39   #4
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987
, kiedy ona każdemu rzucała się na szyję i składała życzenia swoim nieznośnie słodkim głosikiem.
Wypisz wymaluj o to mi chodzi. Lubię życzenia, atmosferę swiąt, ale nie trawię cukierkowej , sztucznej uprzejmości

Stary 2005-12-22, 18:39   #5
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Natii - a moja klasa, za którą delikatnie mówiąc nie przepadałam, urządzała w tym roku wigilię klasową Chyba nietrudno zgadnąć, że nie poszłam?
Już wolałam hiszpański niż te sztuczne uśmiechy...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:46   #6
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Macie rację dziewczyny skoro "jest jak jest" to czy trzeba to zmieniać bo są Święta? Składać nielubianym osobom "sweet życzonka" myśląc w duchu o czymś zupełnie przeciwnym? Obcałowywać wszystkich? Po co? Bo tak wypada? Bo "świąteczna atmosfera"? Bezsens. Moim zdaniem trzeba być normalnym, zawsze, i wtedy żadne "świąteczne sweet zmiany osobowości" nie są potrzebne
Stary 2005-12-22, 18:49   #7
natii4
Zakorzenienie

Ja dziś zwiałam z zajęć i tym samym:
a)jechałam niezatłoczonym pociągiem
b)nie musiałam oglądać niektótrych osób,które chciałyby złożyć mi życzenia Ci,którzy chcą już i tak powiedzieli,że odezwą się w święta i wtedy złożą Oczywiście lista osób mających do mnie namiary jest ściśle ograniczona

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 18:55   #8
margitta
Zakorzenienie

pfu a ja musiałam wycałować wszystkie koleżanki i składać im życzenia... Mam tak jak ty Sylwóniu, nie lubię zbytniej poufałości, ani przytulania się i całowania ciągle koleżanek, które ledwo znam...
Stary 2005-12-22, 18:56   #9
allen15
Rozeznanie

A ja lubię Swieta i skladanie zyczen. Dla mnie to bardzo fajna sprawa. Mysle, ze te osoby, ktore lubię- skladam wieksze zyczenia, takie bardziej sentymentalne i ze szczerym usmiechem. A tych, co nie lubię- to po prostu zloze im krótkie zyczenia i wcale sie nie musze usmiechac. Nie musze robic przeciez "słodkiej minki" do kazdego, bo sa swieta
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 18:57   #10
sreberko
Raczkowanie

Tak samo było na naszej wigilii w pracy - wszyscy odetchnęli z ulgą, kiedy okazało się że nie będzie rozdawany opłatek i nikt nikogo nie będzie zmuszał do życzeń. Owszem pompa była - pyszne dania na zimno i ciepło, słodkości, alkohole jakieś nawet, treściwe przemówienie dyrektora, oprawa muzyczna przeplatana świątecznymi piosenkami, ba, nawet prezenty. Ale składało się życzenia tylko tym osobom, którym mialo się ochotę powiedzieć kilka ciepłych słów. Bardzo przyjemna wigilia
Stary 2005-12-22, 19:01   #11
allen15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sreberko
Tak samo było na naszej wigilii w pracy - wszyscy odetchnęli z ulgą, kiedy okazało się że nie będzie rozdawany opłatek i nikt nikogo nie będzie zmuszał do życzeń. Owszem pompa była - pyszne dania na zimno i ciepło, słodkości, alkohole jakieś nawet, treściwe przemówienie dyrektora, oprawa muzyczna przeplatana świątecznymi piosenkami, ba, nawet prezenty. Ale składało się życzenia tylko tym osobom, którym mialo się ochotę powiedzieć kilka ciepłych słów. Bardzo przyjemna wigilia

U mnie własnie Wigilia klasowa byla taka przyjemna Az mi się humor poprawił Zyczenia swiąteczne i dzielenie się opłatkiem to jedna z moich ulubionych rzeczy podczas Swiat
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:02   #12
satine
Zadomowienie

Ja tez dzisiaj miałam wigilie klasową i choć nie lubie niektórych osób w mojej klasie to poszłam ale przecież z nimi nie musiałam się przytulac i skłądac sobie życzeń Było miło ale bez jakiejś przesłodzonej sztuczności (przynajmniej z mojej strony) i składałam zyczenia tylko tym których lubie

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:02   #13
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Zgadzam sie z Wami, uważam, ze zwykłe, grzecznosciowe "Wesołych Świąt" wystarczy. Mnie w ogóle denerwuje moda na obściskiwanie sie, calowanie z "koleżankami" na dzień dobry i do widzenia. Przecież zwykłe cześć wystarczy! A najgorsze, jak nowo poznana/przedstawiona osoba rzuca się do obściskiwania, cmok cmok, buzi dupci (za przeproszeniam, wybaczcie okreslenie ) - strasznie mnie to denerwuje. Ja rozumiem, ze ktos moze być np. niedopieszczony, albo ma taki zwyczaj, albo chce być modny/trendy/jazzy/cool/czyjaktosietammowi, ale sa jakieś granice!!!
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:05   #14
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja dziś zwiałam z zajęć i tym samym:
a)jechałam niezatłoczonym pociągiem
b)nie musiałam oglądać niektótrych osób,które chciałyby złożyć mi życzenia Ci,którzy chcą już i tak powiedzieli,że odezwą się w święta i wtedy złożą Oczywiście lista osób mających do mnie namiary jest ściśle ograniczona
Szczęsciara, ja wracam do domu dopiero jutro wieczorem

Stary 2005-12-22, 19:05   #15
Paula07
Wtajemniczenie

Ja także niecierpię takich sztucznych sytuacji , to nie także chodzi o święta ale wiele innych sytuacji związanych z rodziną tzw. siódmą wodą po kisielu, czyli spotykam sie z kimś z dalekiej rodziny kogo widziałam jak miałam dwa lata lub wogóle i ktos mnie obściskuje, całuje itp. jak byłby moja matką . A tak szczeże ja tej osoby nie znam, tak samo jakby była obca osobą dla mnie.
A zaznacze,że u mnie rodzina jest bardzo duża i takie sytuacje zdarzaja sie bardzo często, kiedy muszę obcą osobę obściskiwać i ślinić jak nie mam najmniejszej ochoty. Dla mnie wystarczyłby uścisk ręki i dzień dobry.
Co innego jak jestem z kimś w bardzo bliskim kontakcie to nic nie mam przeciwko takiemu zachowaniu, wręcz przeciwnie

Pozdr
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:06   #16
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satine
Ja tez dzisiaj miałam wigilie klasową i choć nie lubie niektórych osób w mojej klasie to poszłam ale przecież z nimi nie musiałam się przytulac i skłądac sobie życzeń Było miło ale bez jakiejś przesłodzonej sztuczności (przynajmniej z mojej strony) i składałam zyczenia tylko tym których lubie
U nas prawie wszyscy ze wszystkimi się nie lubili-czyli jakbyśmy składali tylko tym co ich lubimy to za szybko,by się to składanie życzeń skończyło.

Allen15-pogadamy za kilka lat jak będziesz się obracać w środowisku,gdzie jest wyścig szczurów,wtedy nie będzie Ci tak miło.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-12-22, 19:07   #17
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
A najgorsze, jak nowo poznana/przedstawiona osoba rzuca się do obściskiwania, cmok cmok, buzi dupci (za przeproszeniam, wybaczcie okreslenie ) - strasznie mnie to denerwuje. Ja rozumiem, ze ktos moze być np. niedopieszczony, albo ma taki zwyczaj, albo chce być modny/trendy/jazzy/cool/czyjaktosietammowi, ale sa jakieś granice!!!
Bardzo ładnie ujęłaś tu sedno sprawy

Stary 2005-12-22, 19:08   #18
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Szczęsciara, ja wracam do domu dopiero jutro wieczorem
My mieliśmy zajęcia dziś do 13,ale i tak wolałam jechać wcześniej i podarować sobie nudną dyskusję Pamiętaj,jak jeszcze nie kupiłaś biletu, by mieć więcej kasy

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-12-22, 19:14   #19
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
My mieliśmy zajęcia dziś do 13,ale i tak wolałam jechać wcześniej i podarować sobie nudną dyskusję Pamiętaj,jak jeszcze nie kupiłaś biletu, by mieć więcej kasy
A co tam Wigilia pojutrze , może znów się ktoś zlituje nad biedną studentką
P.S. Bilet już przezornie kupiony co bym nie jechała na zderzaku od pociągu z powodu braku miejsc . Bardzo dzisiaj były już przeładowane?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 19:14   #20
Lovisa
Zakorzenienie

Ja nie znosze, gdy jakaś para glośno i ostentacyjnie całuje się w miejscu publicznym, typu przystanek autobusowy, a ja stoje obok i zbiera mi sie na pawia, a nie moge odejść, bo też czekam na autobus. Kiedyś stałam sobie tak, a jacys wielce zakochani nie dość, ze gadali głośno, to jeszcze co drugie słowo było cmoknięcie, mruczenie i mizdrzenie. To było takie irytujące, że miałam ochotę im coś powiedzieć. Sama nigdy nie całowałam się z nikim przy ludziach, przynajmniej nie tak wstrętnie, z mlaskaniem itd, bo wiem, jakie to przykre dla otoczenia
Stary 2005-12-22, 19:24   #21
wannabe
Raczkowanie

GG do wannabe

wlasnie dzis mialam w domu awanture - ze niby jestem "aspoleczna" - poniewaz juz od kilku dni (jak co roku o tej porze) mam zly humor. po prostu bardzo nie lubie swiat. ok, moge pomoc w przygotowaniach, wysprzatac porzadnie dom (to sie czasem przydaje ), przygotowac rozne pysznosci (bo lubie gotowac i sprawia mi przyjemnosc patrzec jak ludzie "wcinaja" ze smakiem to co zrobilam). ale wkurza mnie jak cala rodzina zmusza mnie do zlozenia zyczen i ucalowania np. mojego ojca, ktorego prawie cale zycie nie znosze i do ktorego w ciagu roku sie prawie nie odzywam. tak samo wkurza mnie jak cala rodzina zmusza mnie do "sprobowania" wszystkich swiatecznych potraw , mimo ze juz jestem najedzona bo "TAK TRZEBA". i jeszcze mnie wkurza, ze niektorzy ludzie sie wrecz zapozyczaja w bankach bo musza urzadzic wigilie typu "zastaw sie a pokaz sie" i nakupowac mnostwo mega prezentow. po prostu nie lubie tej calej swiatecznej pompy, sztucznosci i czesto hipokryzji.
w ogole skladanie zyczen jest dla mnie bez sensu.... osoby, ktore kocham i lubie wiedza, ze zycze im jak najlepiej, a te ktorych nie lubie dobrze o tym wiedza i szczerze mowiac ich los jest mi objetny. nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek zyczyla komus zle, ale w tym przypadku nawet powiedzenie formulki typu "wszystkiego naj.." jest dla mnie hipokryzja.
eh, chyba po prostu mam dola...
wannabe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:29   #22
sylwónia
Zadomowienie

A jeśli mowa o tym co mnie denerwuje w świętach,.... Nie lubię pierwszego i drugiego dnia świąt, bezproduktywnego siedzenia z rodzinką przed TV i wysłuchiwania dobrych rad od przeróżnych cioć i wujków którzy "swoje wiedzą". Owszem Wigilia jest wspaniała, ten cały klimat, pasterka, opłatek, kolędy, mogę powiedzieć że to mój ulubiony dzień w roku, ale to co następuje póżniej zaczyna mnie z roku na rok coraz bardziej irytować, wolałabym te dni spędzać z przyjaciółmi ,a nie przywiązana do stołu jak maskotka rodzinna :/

Stary 2005-12-22, 19:32   #23
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja nie znosze, gdy jakaś para glośno i ostentacyjnie całuje się w miejscu publicznym, typu przystanek autobusowy, a ja stoje obok i zbiera mi sie na pawia, a nie moge odejść, bo też czekam na autobus. Kiedyś stałam sobie tak, a jacys wielce zakochani nie dość, ze gadali głośno, to jeszcze co drugie słowo było cmoknięcie, mruczenie i mizdrzenie. To było takie irytujące, że miałam ochotę im coś powiedzieć. Sama nigdy nie całowałam się z nikim przy ludziach, przynajmniej nie tak wstrętnie, z mlaskaniem itd, bo wiem, jakie to przykre dla otoczenia
A mi się zdaży czasem pocalować z TŻ w miejscu publicznym O mlaskaniu jednak, wieszaniu się sobie na szyję czy zdzieraniu gardła nigdy nie było mowy

Sama NIENAWIDZĘ gdy ludzie próbują fizycznymi gestami nadać zwykłej znajomości pozory zażyłości. Jestem raczej tym drugim biegunem, czasem nawet przyjaciele zarzucają mi, że trzymam ich na dystans, ale zwyczajnie nie potrafię się przełamać by rzucić się komuś w ramiona jako pierwsza (by to zrobić musze kogoś bardzo, ale to bardzo lubić). Nie lubię gdy ktoś narusza moją prywatną przestrzeń, te pół metra wokół mojej osoby zarezerwowane tylko dla najbliższych, a i to nie zawsze

Chyba sprawię sobie koszulkę z napisem: "Nie dotykać!" albo: "Osobom nieupoważnionym dotyk wzbroniony!"
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:43   #24
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Voodia
A mi się zdaży czasem pocalować z TŻ w miejscu publicznym O mlaskaniu jednak, wieszaniu się sobie na szyję czy zdzieraniu gardła nigdy nie było mowy

Sama NIENAWIDZĘ gdy ludzie próbują fizycznymi gestami nadać zwykłej znajomości pozory zażyłości. Jestem raczej tym drugim biegunem, czasem nawet przyjaciele zarzucają mi, że trzymam ich na dystans, ale zwyczajnie nie potrafię się przełamać by rzucić się komuś w ramiona jako pierwsza (by to zrobić musze kogoś bardzo, ale to bardzo lubić). Nie lubię gdy ktoś narusza moją prywatną przestrzeń, te pół metra wokół mojej osoby zarezerwowane tylko dla najbliższych, a i to nie zawsze

Chyba sprawię sobie koszulkę z napisem: "Nie dotykać!" albo: "Osobom nieupoważnionym dotyk wzbroniony!"
Kiedyś widziałam koszulkę z napisem " Touch me and I will kill you..." i są momenty, ze żałuję ze jej nie kupiłam

Stary 2005-12-22, 19:47   #25
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Kiedyś widziałam koszulkę z napisem " Touch me and I will kill you..." i są momenty, ze żałuję ze jej nie kupiłam
Biorę od ręki , od razu kilka na zapas
Stary 2005-12-22, 19:49   #26
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
A co tam Wigilia pojutrze , może znów się ktoś zlituje nad biedną studentką
P.S. Bilet już przezornie kupiony co bym nie jechała na zderzaku od pociągu z powodu braku miejsc . Bardzo dzisiaj były już przeładowane?
Jechałam dziś o 9 rano.Przezornie,bo pewnie jakbym jechała później to postałabym z 2 h Przeładowane są Chyba,że jedziesz jakimś rano to myślę,że będzie w miarę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-12-22, 20:00   #27
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez sylwónia
W Krakowie z carrefourze jest takie stoisko na ktorym wyszywaja na koszulce co sie chce Kosztuje 39 zl Sama sie zastanawialam czy sobie nie napisac: "Uwaga - zła Magda. Zblizasz sie na wlasna odpowiedzialnosc" :P
April007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 20:02   #28
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Bardzo ładnie ujęłaś tu sedno sprawy
No widać ja tez jestem nieuspołeczniona

No i oczywiście też mnie denerwuje to o czym piszecie - całowanie sie w miejscach publicznych. Nie robie tego, bo nie jestem ekshibicjonistka, ale wiem też, że takie zachowania ranią ludzi, ktorzy np. są samotni. Uważam, ze pewne rzeczy są na tyle intymne, ze nie musze wystawiać ich na widok publiczny. A propos, denerwuje mnie, gdy na weselu goście skanduja "go-rzko, go-rzko" i państwo młodzi, chcą czy nie chcą, muszą jak kukieleczki pocalować sie, oczywiscie ku uciesze gawiedzi...Wiem, TRADYCJA RZECZ SWIETA, dlatego chyba tym stwierdzeniem juz całkiem wykluczyłam sie ze społeczeństwa...

A koszulkę z takim napisem sama bym sobie sprawiła
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

Stary 2005-12-22, 20:20   #29
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
No i oczywiście też mnie denerwuje to o czym piszecie - całowanie sie w miejscach publicznych. Nie robie tego, bo nie jestem ekshibicjonistka, ale wiem też, że takie zachowania ranią ludzi, ktorzy np. są samotni. Uważam, ze pewne rzeczy są na tyle intymne, ze nie musze wystawiać ich na widok publiczny.
Hmm, ale trzeba rozróżnić całowanie i CAŁOWANIE Nie uważam delikatnego pocałunku w miejscu publicznym za nic złego- niby dlaczego miałabym nie pocałować TŻ, jak aż mnie skręca by dać mu buziaka? A do ekshibicjonistki bardzo mi daleko.
Stary 2005-12-22, 20:31   #30
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
Napisane przez Voodia
Hmm, ale trzeba rozróżnić całowanie i CAŁOWANIE Nie uważam delikatnego pocałunku w miejscu publicznym za nic złego- niby dlaczego miałabym nie pocałować TŻ, jak aż mnie skręca by dać mu buziaka? A do ekshibicjonistki bardzo mi daleko.
Miałam na mysli to pierwsze całowanie, a nie CAŁOWANIE Wyraziłam sie nieprecyzyjnie. Buziaki są jak najbardziej w porzadku, też, hmmm, ze tak sie wyrazę, z nich korzystam , wyrażają raczej czułość i miłość, a nie tak jak w drugim przypadku ostentacyjnie pokazują, na co CAŁUJĄCY maja ochote i gdzie chcieliby być... Nie chodzi mi o robienie z nas mniszek, które nie mogą pocałować swojego mężczyzny, ale o proste zachowanie dobrego smaku i pewnych granic w swoim zachowaniu, które, gdy ich nie respektujemy, moze pewne osoby urażać lub denerwować. Mam nadzieje, ze wyrazilam sie jasno

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości