|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() czy te objawy mają związek z tabletkami?
Witam. Od pół roku przyjmuję leki na zespół jajników policystycznych. Na początku listopada brałam tabletki na nerwicę żołądka. Od 1,5 m-ca przechodzę w życiu bardzo stresującą sytuację i niepokoi mnie to, co dzieje się w związku z tym. Jestem ciągle śpiąca, zmęczona. Miewam zawroty głowy, ciągle jestem głodna i mimo że dużo jem (największy apetyt mam na słodycze, mięsa praktycznie już nie jem), nie tyję. W Święta np. jadłam dużo, a schudłam 2 kg. Ważę 60 kg przy wzroście 175 cm, więc niby jest prawidłowo, ale jednak niepokoi mnie ciągły głód i stała lub malejąca waga mimo jedzenia. Zastanawiam się, czy to wynik stresu, jakiś skutek uboczny przyjmowania tabletek (dostinex, syndi 35, spironol) czy może jakaś inna choroba, np. cukrzyca? Proszę o odpowiedź, bo niepokoi mnie to :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy te objawy mają związek z tabletkami?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Objawy wskazują na cukrzycę, idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie na cukrzycę. Mogą wskazywać równie dobrze na ciężkie uszkodzenie nadnerczy, na dużą nadczynność tarczycy. Różnie. Ale lekarz to migiem w takim przypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Udzielam się w stowarzyszeniu diabetologicznym, choc sama nie choruję, to mam kontakt z osobami chorymi i w rodzinie i wśród znajomych. Niestety wszystko wskazuje na cukrzycę. Radzę najszybciej iść do lekarza. Cukrzyca to bardzo podstępna choroba nie umiera się na nią, ale atakuje układ krwionośny, nerki, wątrobę a najwcześniej oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.