|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Astma a studia chemiczne
czesc. mam taki problem, w dziecinstwie chorowałam na astme , aktualnie astma u mnie zostala "zaleczona" , w tym roku zaczynam studia na wydziale chemi i łączy sie z tym wiele obaw z mojej strony, czy to mi nie zaszkodzi tzn czy nie zaszkodzi mojemu zdrowiu i astma znowu sie nie wykluje? wiadomo zajecia w laboratoriach z roznymi specyfikami , prosze o odpowiedz, macie moze podobne doswiadczenie, albo sie na tym znacie?
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Astma a studia chemiczne
no idąc na studia chyba musiałaś przeprowadzić badania lekarskie podając kierunek studiów do informacji lekarza więc chyba skoro otrzymałaś takie pozwolenie to powinno być ok ?
Myślę, że gdyby był problem to lekarz na pewno nie wyraziłby zgody na to żebyś na takie studia poszła.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
`Mój wymiankowy ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To niestety nie jest chorobą którą da się przewidzieć,organizm każdego człowieka reaguje inaczej.Jedyne co mogę polecić to nie nastawiaj się pesymistycznie i nie panikuj, a na wszelki wypadek noś ze sobą leki,będziesz czuć się pewniejsza.Wiele nie pomogłam ,ale zawsze coś ![]() Powodzenia na studiach! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trochę to dziwne, teraz pytasz i masz wątpliwości, ale lekarza wtedy nie zapytałaś...?
Myślę, że to wszystko zależy od indywidualnego przypadku, może nie będziesz miała problemów, a może będziesz miała... Na wszelki wypadek noś leki ze sobą, gdyby coś się działo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
o to dziwne
u mnie lekarze zwracaja bardzo uwage na kierunki na jakie wypisuja zaświadczenia swoją droga - czemu lekarza nie zapytałaś? Najlepiej to teraz idź do swojego lekarza i z nim o tym pogadaj.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na filologii polskiej widziałam osoby z dysleksją, na pedagogice z wadą wymowy, a na matematyce z dyskalkulią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"-zdrowa pani? -zdrowa." koniec badania. Najlepiej pójść do lekarza i podpytać, chociaż każdy jest inny i nie wiadomo, jak zareaguje Twój organizm. Ale u mnie było tak, że doświadczenia z bardziej szkodliwymi substancjami przeprowadzaliśmy pod dygestorium, tylko, że ja studiuję biotechnologię, no i nie mam astmy... Szkoda, że tak późno się zainteresowałaś, ale pytaj pytaj, bo zdrówko najważniejsze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
szczerze mowiac roznie moze byc. szkoda, ze wczesniej nie interesowalas sie tym tematem.
to, ze lekarze nie pytaja o kierunek to norma, a pozniej sie okazuje,ze ludzie uczuleni np. na formaline i nie potrafia normalnie funkcjonowac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy Ci sie przyda ta info, ale napisze:
Nas (na WCh) wysylali na badania na pierwszym albo drugim roku, (juz dokladnie nie pamietam) celem sprawdzenia czy nie jestesmy na cos uczuleni.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popieram idź do lekarza i chociażby dla świętego spokoju zapytaj co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
na studiach chemicznych bardziej interesują ich próby wątrobowe oraz poziom bilurubiny przed 2 sem (wtedy zaczynają sie laborki) na pewno dostaniesz skierowanie na badania z uczelni, pójdziesz na badanie krwi, potem neurolog i lekarz medycyny pracy, wiem bo też to przerabiałam
![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od siebie mogę dodac, że w dzieciństwie też chorowałam na astmę, i ten fakt utrudnił mi oddanie krwi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
nie pytałam bo wtedy bylam świecie przekonana ze bede studiowacc kierunek na ktorym nie ma takiego zagrozenia jednak na ów kierunek dziennie nie dostałam sie, i bede studiowac dwa, chemia jest takim moim widzi mi sie bo poprostu zostalam zaszczepiona miloscia do tego przedmiotu , wiec jesli nie dam rady na dwa na raz albo moje zdrowie mialoby na tym cierpiec poprostu z niej zrezygnuje. dziekuje za konkretne odpowiedzi ale widze ze zlosliwe przytyki pojawily sie jak w kazdym watku na wizazu , pozdrawiam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
jestem studentką II roku II stopnia Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o wypełnienie autorskiej ankiety. Ankieta jest anonimowa, trwa niecałe 10 minut, a jej wyniki posłużą wyłącznie do napisania pracy magisterskiej. http://☠☠☠☠☠☠☠/forms/u9SLA0D2f2 Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.