|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() podrywacz!
Nie wiem czy to tylko mój wymysł a może to normalna rzecz u facetów. O to mój problem; jestem żoną od trzech lat i jak dobrze pamiętam to zawsze mój maź był małym podrywaczem. Zwłaszcza na weselach lub innych większych imprezach. Jak jakaś ładniejsza dziewczyna była np. na weselu to musiał z nią koniecznie zatańczyć?{ Moim osobistym zdaniem jak idziesz z żoną lub dziewczyną na wesele, to raczej bawisz się z nią i waszymi znajomymi a nie prosisz obce kobiety do tańca. A żona siedzi przy stole i się musi patrzyć jak jej mąż bawi się z kimś innym}
żeby tylko zatańczył i koniec, ale nie. Potem przez całą ipreze zerka na nią. Trochę to boli, kiedy ukochana osoba zamiast patrzeć ci głęboko w oczy podczas tańca to zerka ci przez ramie na inną. Rozmawiałam z mężem na ten temat to on się tłumaczy; Patrzeć i rozmawiać mi wolno Przecież już jej nigdy nie zobaczę itp. Nie wie już czy to ja przesadzam i jestem zbyt zazdrosna czy to on przesadza!! Proszę o wasze opinie i może któraś z was miała lub ma podobny problem. A może któraś z was ma rozwiązanie dla takich sytłaci. Proszę o rade Pozdrawiam!!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podrywacz!
To samo rob, moze zrozumie, jak to boli.Gadanie nic nie da, bo przeciez on nic nie robi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tylko że on ma przewage, bo przecież nie podejde do obcego faceta i nie spytam sie czy ze mna zatańczy.
a facet może. jak bym miała czekac na zaproszenie obcego faceta do tanca to mogla bym sie nie doczekac. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To sie baw,ze znajomymi,jak sie bedziesz dobrze bawic,to i obcy beda podchodzic,slij usmiechy, spojrzenia,to wystarczy. W sumie to tylko zabawa,przeciez to by nie była Twoja wina,ze podobasz sie mezczyznom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Powiedz mu że to co robi sprawia ci po prostu przykrość że on wywija na weselu a ty siedzisz sama.. też bym się wkurzyła, chociaż ja bym pewnie po prostu wtedy pojechała do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
czemu nie podejdziesz? PODEJDź do najprzystojniejszego faceta na weselu i zapytaj czy go możesz porwać na taniec, cóz to za problem? rozmawiaj bądź duszą towarzystwa, a wybryki męża traktuj pobłażliwym uśmieszkiem. Moze on to robi żeby wzbudzić Twoją zazdrość hm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja nie jest łatwa i nie jest miła...raczej rozmowy niewiele pomogą...ale zawsze możesz idąc z nim gdzieś obejrzeć się za jakimś przystojniakiem, uśmiechnąć się. Niektórzy faceci uważają, że żona to jest tak naprawdę pomoc domowa a on dzięki obrączce tylko zyskuje na atrakcyjności..Weź sprawę w swoje ręce, przestań nadskakiwać paniczowi, idź czasem gdzieś sama... a jak trafi się wesele, to już przez imprezą zaznacz, że albo się bawimy razem albo niech idzie sam obtańcowywać obce baby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
F L I R T U J na jego oczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Dziwne rady hm jak dla mnie jego zachowanie jest chore. Wiem, że niemożliwe jest aby nasz mężczyzna nie obejrzał się za piękną kobietą, ale przynajmniej niech nie robi tego na naszych oczach. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji .. ja bym wyszła z tego miejsca i tyle a na pewno bym tego nie tolerowała, ale to tylko moje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja bym mu zrobiła taka awanturę z piekła rodem że już nigdy by się na żadną nie obejrzał w moim towarzystwie. U mnie nie ma czegoś takiego że facet przy mnie ogląda się za innymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dziś mamy wesele i boje się tego, że tak samo będzie jak na poprzednich ( i dlatego mam nadzieje ze nie będzie żadnej ładniej kobiety) Spróbuje waszych sposobów. Napisze jak mi poszło. Dziękuje za wszystkie rady!
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Po prostu idz z nastawieniem,ze bedziesz sie super bawic i nie zwracac uwagi na meza. A niech sie bawi,ale Ty nie siedz w załobie,tylko tez sie baw. Duzo zalezy od nastawienia. Zamiast wyszukiwac najładniejsze dziewczyny na weselu i siedziec w stresie od razu zajmij sie soba i nie cackaj z mezem. Powinno poskutkowac,kiedy nie bedzie czuł Twojego adorowania przez cała impreze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czamu mialabyś nie podejść do obcego faceta? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
pytanie czy zachowanie meza jest chore czy zona przesadza?
jak znam zycie prawda jest gdzies w srodku bo ja sobie nie wyobrazam, zeby idac na impreze nie pozwolic mezowi tanczyc z nikim innym i siedziec sfochowana za stolem bo on z kims tanczy ![]() z drugiej strony nie wyobrazam sobie ze on bawi sie tylko z innymi pytanie jaka jest skala zjawiska, bo pare tancow to normalka, cala impreza to przegiecie z trzeciej strony - ciesz sie ze do zaspokojenia "syndromu zdobywcy" wystarcza mu impreza, a nie chodzi na podryw na codzien |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Współczuje Ci, że Twój mąż jest tak ograniczony w tych sprawach i widzi tylko czubek własnego nosa!
Nie chodzi o to aby na każdej imprezie, siedzieć i patrzeć sobie w oczy ![]() Co innego gdybyś kryła to w sobie, ale przecież rozmawiałaś z nim o tym. On doskonale zdaje sobie sprawę, że jest ci wtedy przykro i pewnie nie chodzi tutaj o jeden taniec. Moim zdaniem po to ludzie się wiążą, że jaka by nie była sytuacja są dla siebie najwyraźniejsi. Przecież nikt nie zmusza nikogo do ślubu, można wieść życie kawalera i podrywać na legalu przez całe życie. Mądry mąż zadbałby przynajmniej o to by jego żona nie siedziała sama. Przecież można bawić się w grupie, ewentualnie zastosować "odbijanego" a wtedy i mąż się bawi i żona. Mnie drażni taki egoizm. Jasne, że są różne związki. Jedni mają takie zasady, drudzy takie. Jednak jeśli żona czuje się poszkodowana to mąż powinien coś z tym zrobić, to samo jeśli sytuacja byłaby odwrotna. Nie przemawia też do mnie argument, że jest się z czego cieszyć bo mąż ogranicza się "jedynie" do podrywu na imprezach a nie na co dzień. Przecież to jest małżeństwo! To do czegoś zobowiązuje. Co to facet święta krowa? Moim zdaniem najgorsze jest właśnie pomnażanie stereotypów typu wszyscy faceci tak mają, mężczyzna musi się wyszaleć, faceci nie są monogamiczni etc to są "genialne" slogany a faceci chętnie się nimi zasłaniają, zresztą równie chętnie stosują je kobiety. IzaO mam nadzieję, że będziesz się po prostu dobrze bawić na tym weselu a na męża znajdziesz jakiś sposób (być może sam coś zrozumie) choć tutaj raczej potrzeba podstępu. Powodzenia
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Uwazam, ze to on przesadza i to mocno...
![]() |
#18 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak jak już któraś wizażanka napisała: może wtedy zrozumie jak to boli.. przecież na facetów bardziej działają czyny niż słowa (podobno ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mąż robi to co robi, bo ma świetne okoliczności do tego. Duża impreza... dużo kobiet do wyboru, którym nie zawsze wypada odmówić. A poza tym co najważniejsze... wielu samców, który z podziwem będą patrzeć na jego poczynania.. (oczywiście ten podziw w dużej mierze istnieje tylko w jego głowie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wyszlas za maz za podrywacza a teraz ci to przeszkadza? To po co za iego wychodzilas?Wiedzialas jaki on jest a mimo to byl slub.Pozatym kieruje toba zazdrosc,staraj sie byc najpiekniejsza i najlepsza w lozku dla niego to napewno nie bedzie sie ogladal na inne bo bedzie mu z toba najlepiej.
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale byliśmy na weselu i razem fajnie był. tańczył tylko zemną i naszymi znajomymi ,może dlatego że nie był żadnej samotnej ładnej kobiety ![]() Bardzo poważną rozmowe też przeprowadziłam mam nadzieje że coś zrozumiał. dziekuje wszystkim za zsparcie i rady ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No to super, że udało Ci się poważnie porozmawiać i wszystko skończyło się dobrze. Najważniejsze, że nic złego nie wynikło!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
MAM WIELKI PROBLEM POMOCY!!!!!!! mieszkam razem z mężem w domu u jego rodziców mojego męża brat ma nową dziewczyne dosc atrakcyjna zawsze kiedy przyjezdzaja jego brat z ta dziewczyna siedza w kuchni a moj mąż wiedzac ze ma ona przyjechac np robi pąpki <żeby być bardziej napakowany> tak sobie wkrecil ze mu to cos daje... i jak jest to schodzi do kuchni... gdy zauważyłam że tak robi mowi mi ze mi sie cos ubzduralo... ostatnio jak przyjechala nagle zgladnial i poszedl jesc na cala godzine a ja tylko slyszalam jak sie przed nia popisuje wku...wilam sie co robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a to twój szwagier nie widzi zachowania twojego męża?? ja proponuje w tym czasie zajać go czymś innym np. sobą wiesz co mam namysli i szczerze z nim porozmawiaj. to czasami działa!!!!
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hmmm ja zawsze sie staram go czymś zająć i zainteresować czymś innym ale rzadko mi to wychodzi... a szwagier nic nie widzi nie wiem juz sama moze mi tylko się tak wydaje, ze tak jest... chcialam udawać że niby ja zazdrosna nie jestem ale nie potrafie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Wyszlas za podrywacza nic tylko pogratulowac.Gdzie ty mialas oczy, nie znalas go czy wpadliscie?Jak tak dalej pojdzie to cie zdradzi z pierwsza ktora mu da niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
widzialy te gały widziały bo rozmawialam z nim i juz tak dealej nie robi powiedzial ze mi sie to tylko tak wydaje ze poprostu chcial byc mily dla niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Jasne...
Jakby chciał być tylko miły, to by się z nią po prostu tylko przywitał i siedział z Tobą, a nie latał do niej jak tresowany pudelek.
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
heheh no tak macie racje ale napiszcie co zrobic jak taka sytuacja sie powtorzy!!! a nie piszcie.. widzialy galy co braly bo prawda jest taka ze wlasnie widzialy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.