|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zawsze masz pretensje jak wychodze z kolegamina początku chciałam sie przywitać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zawsze masz pretensje jak wychodze z kolegami
Moja psiapsióła miała podobny problem. Doszło do tego, że jak siedzieliśmy ze znajomymi w barze, wpadł jej TŻ, najpierw przywitał się ze swoimi kumplami którzy akurat byli w tej samej knajpie, potem z nią buzi-buzi, i przystawił sobie krzesło do stolika kumpli...
![]() Albo mówił jej, że będzie caluśki dzień na działce, bo musi ojcu pomóc. Potem się dowiaduje od jego siostry, że przyjechał po południu, wieczorem widzimy go narąbanego na mieście. Mnóstwo było takich sytuacji, że ją oszukał, "zapomniał", wykręcał się i zachowywał jak bachor. A ona mu wybaczała. Chłopak Cię kontroluje, ale sam się nie daje. Jest niedojrzały, dziwi się, że mu nie ufasz, podczas gdy postarał się żeby stracić Twoje zaufanie. Powiedziałaś mu, że chcesz, żeby Cię przeprosił? Czas chyba zacząć znikać... Przestać mu tłumaczyć, wzruszyć ramionami gdy go nie ma, nie rzucać mu się na szyję gdy się pojawi. Więcej spotykać się z koleżankami i nie mówić mu o wszystkim. Czas być zołzą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dokladnie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A więc:
- albo Ty równiez nie opowiadasz mu się z kim będziesz, ile wypiłaś, o której wrócisz, itp. - albo oboje mówicie sobie to samo. Moim zdaniem nie ma nic złego w poinformowaniu partnera gdzie się będzie i o ktorej godzinie planuje się powrót, ale jesli chłopak włazi na Wasze spotkanie, ale juz na swoje Cie nie weźmie, bo to "męskie" spotkanie, to jest to nie halo. Może mu powiesz, że skoro tak, to Ty również chcesz w spokoju pogadac sobie o babskich sprawach i wolisz, aby się do Was ciągle nie dołaczał? Każdy musi w spokoju pogadac sobie z bliskimi mu osobami i nie widze nic dziwnego w tym, że chcesz się spotykać na plotach w gronie koleżanek, a on chce posiedziec z kumplami.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak.
Kiedys kiedy byłam jeszcze młoda i piękna ![]() Zmieniłam się. Nie mówie mu, że gdzieś idę, no chyba, że zapyta, nie trzymam kurczowo telefonu w ręku, czasem o wyjściu mówie mu przypadkiem np miesiąc po. I ejst dobrze. On mówi mi gdzie wychodzi w myśl zasady nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe ![]() Jak nad tym popracujesz to dużo zyskasz. Na facetów nie działają słowa tylko BRAK KONTAKTU, więc zamiast ciągle suszyć mu o to głowe częściej znikaj i przestan się tłumaczyć ![]()
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
nie przeszkadza mi to ze on przychodzi do mnie jak jestem z kolezankaami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
po pierwsze powiedz mu to co tutaj napisałaś. jak nie zrozumie to zacznij się zachowywać tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
mówiłam , tłumaczyłam . mówił ze rozumie , ze juz tak robic nie bedzie .. ale w praktyce jest całkiem inaczej . dlatego zaczynam być zołzą .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
widzisz jak nie docierają do niego słowa.. to musisz sie wykazać i być zołzą!!!!! i sam zobaczy dopiero po fakcie. i napewno zrozumnie jak sie sprawy mają
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
no mam nadzieje ze zrozumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
nie miej wyrzutów sumienia przecież go nie będziesz zdradzać. tylko troszkie sie usamodzielnisz. a on prędzej czy później zmieni sie. i zobaczysz że wyjdzie ci to na dobre.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dla mnie ten gość to kłamca i krętacz... w dodatku nieodpowiedzialny...
EDIT: Przecież to głupie robić na złość.. Po prostu nie powinnać czuć się odpowiedzialna by powiadamiać go gdzie jesteś, o której wrócisz itp. A poza tym wątpie, żeby to podziałało..
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-01-27 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
może to i niepodziała ale w tedy będzie wiedziała czy mu na niej bardzo zależy....i czy jest jej wart.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
nie bede robić na złośc tylko zachowam sie tak jak on . chce zeby zobaczył co ja czuje jak on tak znika . niech sie na wlasnej skorze przekona to moze zmadrzeje .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
o to mi właśnie chodzi. bo to nie jest robić komuś na złośc. tylko niech wie jak sie będzie czuł. i niech z mądrzeje.. he he
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
a ja kiedyś miałam podobną sytuację i okazało się że koleś miał drugą dziewczynę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
eelmirka to już jest skrajna sytuacja
![]() Mi się jeszcze nasunęła taka rada dla autorki postu żeby skończyła z pretensjami, bo jak facet mówi, że 'zawsze masz do mnie pretensje' to bliska droga do jego kapiulacji
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
teraz chce mu tylko pokazc jak ja sie czuje jak on znika . mam nadzieje ze potem sytuuacja sie zmieni . wiec i kolejnych pretensjii nie powinno byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No i super , tak 3 maj
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to , ze on cie maxymalnie kontroluje a sam sie nie daje sie tak kontrolować nawet w polowie ;/
Nie może tak byc . Skoro jestescie parą to macie rowne prawa . no no. pokaż mu własnie jak to jest milutko ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2009-01-28 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój Tz kłamie ale to nic strasznego, ja miałam podobną sytuacje ale na odwrót, dlatego doskonale rozumiem twojego TZ. Ja jestem już długo w stałym związku ale wcześniej lubiłam sobie poimprezować, w pewnym momencie mi tego bardzo zabrakło na wszystkie imprezy wychodziliśmy razem ale kiedyś chciałam isć sama, kiedy oznajmiłam to swojemu TZ on zaczął starasznie panikować, zawsze zapewniałl mnie że niemiałaby nic przeciwko, lecz czy taka sytuacja zaistniała poprostu zaczął urządzac mi jakieś sceny, awantury. Zabolało mnie to strasznie, poprostu poczułam sie jak więzień a jestem kobieta bardzo niezależnąto było uczucie którego nienawidze, czułam sie gorzej niz nastolataka której rodzice nie pozwalają iść na impreze. Przeszło mi 1000 myśli że jak mój Tz może mi tak nie ufać po takim czasie, niby nic takiego ale wtedy nasz związek przezywał kryzys, czuąłm sie jak intrus do którego nie można miec zaufania, jakby moje prawa, moja wolność osobista została ograniczona, jakby ktoś podciął mi skrzydła. Mój tz na szczęscie zrozumiał swoj błąd i zmienił swoje podejście. Nie powinnaś sie złościć na swojego Tz, porozmawiaj znim powiedź co czujesz, ale każdy potrzebuje czasem wolności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
wiesz, miałam podoby problem...tylko,że ja bylam z moim bylym 3lata...i w koncu zerwalam, nie wytrzymalam tych upokorzen przy innych, klamstw...nie zaluje..teraz jestem z kims kto mnie na prawde szanuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]() jak dla kogo. ja wręcz chorobliwie reaguję na kłamstwa i dla mnie oszukiwanie kogoś kogo się kocha jest niedopuszczalne. tymbardziej jeśli są to drobne i liczne kłamstwa - bo niby o czym jeszcze nie wiem? a takie zachowania "TZ" odebrałabym jako zwykły brak szacunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
własnie ja tez odbieram to jako brak szacunku dlatego mam pretensje do niego jak sie tak zachowuje , bo czy takie to trudne przed wyjsciem gdzies napisac esemesa "wychodze gdzies z kumplami , odezwe sie jak wroce " ? ja mu wcale nie zabraniam nigdzie wychodzic tylko chce wiedziec co sie z nim dzieje jak tak znikaa .. a Tż ostatnio zaczal z tym bardzo przesadzac i nie mam zamiar dluzej tego tolerowac ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.