![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Problem grzybicowo-finansowo- nieodpowiedzialny.
Moj problem dla niektórych może byc nieważny, blahy lub typowo materialistyczny. A ja muszę się komus wygadac bo po prostu jestem zła.
Jak niektore z Was zauważyły leczę się z Tztem na grzybicę. Byłam w poniedzialek u ginekologa. Pani doktor zapisala po 2 tabletki Flucofastu. Dla mnie 2 op Nystatyny oraz Gynalgin. Dla nas obojga smarowanie sie 2 razy dziennie Laticortem oraz 2 razy dziennie Mycosolonem. Jak wiadomo trzeba te obie masci trzymac w lodowce(tak pani w aptece powiedziala). Wiec mowie Tztowi: smaruj sie tak i tak i trzymaj koniecznie w lodowce. Ale smaruj sie zebysmy wyleczyli to dziadostwo. U gin byłam w ponidzialek,we wtorek z własnej kieszeni wszystko wykupilam, im szybciej tym lepiej. Ale jak na kieszen nastolatki, to wyszlo sporo ( bo wizyta u prywatnego lekarza + leki). Juz nie wspomne ile sie wyczekalam u ginekologa a ile w aptece. Razem to z 2,5 h. Ale po co to wszystko mowie. Codziennie sie pytałam Go zy sie smaruje, czy trzyma w lodowce. On oczywiscie, smaruje sie raz tym raz tym, tak jak zaleciłam. Ale ja dzis zachodze do niego, uchylilam szyflade a tam obie masci ( w pokoju było dosc ciepło, nawet gorąco). Jedna była uzyta raz, a to widac bo wiem ile juz mojej uzylam, a druga w ogole nie otwarta ![]() Nie wiem czy to co napisałam ma sens. Dla mnie to jest ogromny problem z tym, ze mnie oklamywal ( wiec, ze to drobnostka ale jednak), ze ja stanelam na glowie zeby te leki zdobyc a on to po prostu olał. Tak btw to myslicie ze te masci sa jeszcze do uzycia? I co teraz? No nie wiem, gniewam sie narazie ostro na niego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem grzybicowo-finansowo- nieodpowiedzialny.
Maści pewnie jeszcze dobre. Ale też by mnie szlag trafił. Z jednej strony nie dziwię się, że do lodówki przed mamą wstydził się dać, no ale jest zima, wystarczyłby woreczek za okno...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy masci sa do uzycia, ale sadze ze jeszcze tak. No a to wyleczyc musi, bo rzeczywiscie sie zarazisz. Jemu o nie przeszkadza, ze swedzi??Przeciez to duzy dyskomfort.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co on na to?
Miałaś powód. Cholera, przecież pal licho jego, ale pzy każdym kolejnym kontakcie będzie narażał znów Twoje zdrowie... Myślę, że maści się nadają. Pytanie, czy będzie smarował... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Myślałam już,że jestem jakąs histeryczką. Nie swędzi go cały czas , tylko przy stosunku. A teraz się juz nie kochamy więc chyba nie ma doleglowości.
Ukrycior, On na to ,że nie mogł włozyc do lodówki bo mama by się dowiedziała i tak mu glupio. Ze poczeka az naprawią mu druga lodówkę :| No tez to chodzi, już teraz sie nie kochalismy bo nie dało sie wytrzymac a jak on tego nie wyleczy to nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mój ginekolog stwierdził, że facet może nie mieć żadnych objawów!
No oczywiście, skoro jego nic nie swędzi ani nie piecze to po co ma się męczyć.. Jeszcze mama zobaczy (ręce mi opadły). Jakkolwiek brutalnie to zabrzmi osobiście uważam, że facetowi należy się solidny wykład. I co najważniejsze powinien pokryć przynajmniej koszty swoich maści. Następnym razem zabierz go do ginekologa. Jeśli Ty mu nie przemówisz do rozsądku, to zrobi to lekarz albo "wstyd" przed lekarzem. Posłałabym faceta na księżyc za brak odpowiedzialności.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
otwarta maść może po kilku dniach stracić swoje właściwości.
Ale zamknięta nie. Ta będzie dobra na pewno. Idź do apteki i zapytaj farmaceutę.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja bym mu w takim razie powiedziala, że skoro wstydzi się maści przed mamą to znaczy, że nie powinien się bzykać bo jeszcze do tego psychicznie nie dojrzal i kropka. Szkoda tylko, że maści się wstydzi a glupoty się nie wstydzi.
Myślę, że maly zakaz bzykania powinien dotkliwie go ukarać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
grzybica u mężczyzn nie daje objawów,oni ja tylko roznoszą a on jest niedojrzalym dupkiem skupionym tylko na swojej przyjemnosci,nie pomyslał ze ty musiałas sie wstydzic idąc do gina(bo to popularny ale wstydliwy problem jest),nie pomyslał o twoich wydatkach,nie pomyslał o twoim zdrowiu(a grzybica potrafi być naprawdę niebezpieczna)i samopoczuciu(bo to upierdliwe mimo że on tego nie odczuwa),nie wyobrażam sobie jak mógł tak postapic i jeszcze cie do seksu namawiać.Ciekawa jestem jakie rozwiazanie on widzi dla tej sytuacji??Zero seksu do końca związku??no bo jak ci udowodni że juz jest zdrowy?że sie wyleczył?No bo na jakiej podstawie masz mu uwierzyc że
(nawet jesli załatwi leki i wizyte u lekarza sobie?)stosował się do wskazówek lekarza??No bo jesli ci nie udowodni to czemu miałabyc ryzykowac swoje zdrowie,pieniądze i nerwy?? Zastanów sie poważnie nad tym facetem ,bo problem nie jest wale tak trywialny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że robisz wielki problem z czegoś co nie jest wielkim problemem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, mama się dowie... to fakt. W sumie mógłby powiedzieć, że ma grzybicę paznokci nie? Cokolwiek. Nie wiem. Coś się zawsze da wymyśleć... Sadek, rozumiem, że tak zawsze podchodzisz do kwestii swojego zdrowia i portfela, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że jesteś podobnie jak jej facet nieczułym dupkiem, i liczy się tylko to, że Ciebie nic po sisiorku nie swędzi nie znaczy, że to nie problem. To ogromny problem i ja bym takiego egoistę jak facet autorki kopnęła w zadek. Takiego jak Ty zresztą też. Już pomijając fakt, ze sam z siebie powinien jej zwrócić pieniądze za maści... No ale... niektórzy faceci nie mają ani rozsądku ani empati ani nawet odrobiny klasy. I jak dostane za to upomnienie to trudno. Ale takich jak Ty to najchętniej bym ustawiła pod murem i wszystkim po kolei odcięła co nieco, żeby się nie daj boże głupota nie rozpłodziła.
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Znaczy jak?? Mnie nikt nie musi wysyłac do lekarza ani tez kupować maści bo sam to robię.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ok, Ty to robisz, on tego nie zrobił. Nie dość, że dziewczyna w trosce o SWOJE m.in. zdrowie (o jego też) kupiła drogie leki, to jeszcze nie smaruje i trzyma gdzieś, gdzie po 5 dniach z maści leczniczej może zostać mazidło do maziania. Dla mnie to nieodpowiedzialne i durne zachowanie, w dodatku dziecinne. Albo też częste u mężczyzn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prowadzę z nim teraz ostrą wojnę a jeśli nie zmieni swojego stanowiska , będziemy gadac inaczej. To znaczy, nie bedziemy juz wcale gadac ![]() edit:Powiedziałam,żeby mi oddał pieniądze za te maści. To on że nie, bo skoro już je wziełam od niego to już nie a jak będzie chcial się wyleczyc to sobie kupi maści. No to do widzenia usłyszał, Boże czy wszyscy faceci są tacy? Edytowane przez _Emi_ Czas edycji: 2009-01-18 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo się z Nim "certolisz" Wojna nic nie da, zresztą po co jesli faktycznie nie jest świadom własnych czynów! Postaw sparwę jasno jesli to faktycznie On zaraził Ciebie niech teraz przyniesie wyniki badań mykologicznych na obecnosc wskazanych grzybów! Zrobi teraz i po kuracji. Jesli nie to zero kontaktów. A masci chyba sam jest w stanie kupić. Tak jak pisałem..nie widzę problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko,że dla mnie to jest problem w tym jak on się zachował. Jak... nawet nie wiem jak to nazwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
co za .... :/ bardzo dobrze zrobilas... a wogole co ta za odpowiedz "jak bedzie sie chcial wyleczyc to sobie masc kupi?" podobno chcial sie wyleczyc ale mu glupota przyslonila wszystko ... ehhh...
wspolczuje ale za razem gratuluje ![]() uszka do gory ![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem.... Aha te maści jesli nie były eksponowane na słońcu, albo nie leżały w bardzo gorących miejscach spokojnie do 7-10 dni nic sie im nie stanie ![]() Chyba nie sadzisz ze w aptece wszystkie masci mykotyczne trzymane są w lodówkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha czyli Laticort jest w ogole nie otwierany to moze jest jeszcze dobry ale mycosolon juz od wtorku lezy otwarty w tej szufladzie. Zresztą... narazie to mnie przestaje interesowac, ja mam swoje masci a te wlozylam do lodowki. Jak zmieni zdanie to zobaczymy. Edytowane przez _Emi_ Czas edycji: 2009-01-18 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie krotka pilka. Ty sie spokojnie lecz, powiedz mu raz i jasno ze ma sie tez smarowac. Oznajmij mu, ze nie zamierzasz uprawac z nim seksu dopoki nie przedstawi badan jak ww przez Sadka. I niewazne, ze sie zacznie smarowac, powiedz, ze juz mu nie ufasz, bo cie zawiodl w tej kwestii i teraz rzadasz badan i wynikow, bo nie dasz sie zarazic. I tyle. Moze jak przejdzie te niemile badania, poczuje sie upokorzony wymazem z fiuta to cie troche zrozumie. A jak nie, to kopnij go w zad bo to niedojrzaly smarkacz, egoista, ktory ma w nosie twoje zdrowie
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No ale jak narazie to ja nie zamierzam się w ogole do Niego odzywac poniewaz powiedział , ze jak bedzie chciał się leczyc to sobie kupi leki. Więc ja mu tych masci siłą nie wcisnę. Poczekam co zrobi, czy będzie miał jakis pomysl. Jeśli w ogole odezwie( obraził się,że powiedziałam o nim "Nieodpowiedzialny dupek" ) to wtedy powiem mu o takich badaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
super
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
tez bym sie na twoim miejscu wqrzyla...
niedosc ze jestes osoba niepracujaca(nastolatka) To ty kupilas te leki.. chociaz on mogl je kupic..-albo przynajmiej dolozyc sie do nich.. to jeszcze kurde ich nieuzywal.. i nie schowal do lodowki.. bo MaMuSia^^ strasznie dziecinny i nieodpowiedzialny ten twoj ''chlopaczek ''
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma swiadomości, nie wie czym grozi grzybica, co to jest itp. Dlatego jak chce sie nauczyc to musi sam "działac", juz czas nauczyc się wykonywania badań, chodzenia na konsultacje itp. Może to bedzie dobra okazja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale narazie twardo obstawia przy swoim i się nie odzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No cóż, sam się tego doprosił... Powiedz mu (jak już się raczy odezwać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.