![]() |
#1 |
Gość
|
Mój pierwszy make-up na MM - odsłona 2
Dziewczyny!
Jest to mój drugi makijaż - druga odsłona mojego pierwszego makijażu. Zdjęcia są autorstwa mojej sis - ma bardzo dobrą cyfrówkę. Mam nadzieję, że teraz będzie o wiele więcej widać. Lista kosmetyków: Revlon, Skinlihts, Face Iluminator Loition, odcień: 01 Natural Light Miss Sporty, So Clear, Anti - Bacterial Pressed Powder, odcień: 01 transparent La Roche Posay, Respectissime Maskara Souplese Paletka Absolutely Natural, firma Beuty Inowations Rimmel, Mono Blush, odcień 001 Santa Rose Rimmel, Vinyl Bronze, Odcień 210 Sun Queen Zapraszam do komentowania ![]() Pozdrawiam Werka ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-02-22 o 13:14 Powód: zdjecia |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pierwszy make-up na MM - odsłona 2
Bardzo naturalny makijaż, może nawet za bardzo, bo prawie wcale nie widać, że jestes umalowana.. No ale jak kto woli ^^
Spróbuj użyć tuszu pogrubiająco-wydłużającego ;] Efekt będzie o wiele lepszy ![]() I może cienka, ciemna kreska nad górną linią rzęs? Jak myslisz? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Tusz- niestety nie mogę używać innego - miałam wszystkie Maybelinne i Rimmele - i są do kitu
![]() Z kredką popróbuje - musze się z nią trochę pomordować, może za tydzień znowu coś wkleję, na czwartek planuję następny, ale bez kredki, a na za tydzień coś z kredką. Dzięki za komentarz ![]() Co do malowania się na taki sposób - możecie mnie lać, ale nie lubię mocnego makijażu - dla mnie on ma podkreślać urodę w delikatny sposób. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Makijaz bardzo naturalny, lubię takie
![]() Mam kilka ale ![]() - koloryt twarzy mocno odbiega od kolorytu szyi ( uzyłaś za ciemnego podkladu, bądź pudru) - brwi sa mocno rozwichrzone, _ - jeszcze jedno ale ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ładne kolory cieni, ale nie ma cieniowania (przynajmniej ja tak to widzę) i cienie nie są dobrze rozprowadzone po całej ruchomej powiece. Co do tuszy nie tylko Rimmel i Maybelline są na świecie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Tak, tylko że nie wiele pasuję do alergicznych, mega wrażliwych oczu.
![]() Wiem, że w obstawie mam Clinique - ale on kosztuje ponad 100, a tyle kasy nie mam. ![]() Kasiasiar - dziękuje - postaram się nieco lepiej następnym razem pomalować. ![]() ![]() Brwi postaram się następnym razem uczesać. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak, tak! Ja proponuję pokombinować ze zdjęciami, zrobić więcej zbliżeń, trochę innych ujęć, co by się nam łatwiej było przyjrzeć
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Siostra robi foto - nie ja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
znalazłam takie tusze , polecane do oczu wrażliwych
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4810 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15374 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja sie ciesze ze probojesz
![]() 1.cien za wysoko pociagniety-prawie pod sam luk brwiowy-a tam przydalo by sie rozswietlenie 2.za duzo w wew.kacikach(tam cien musi stopniowo byc polozony0nizej przy wew.i ladnie przechodzic ku gorze wyzej ![]() 3.przydalo by sie jakies leciutkie cieniowanie-sprobuj w wew.kaciku dac jakis zloty,bez lub jasniejszy brazik dalej ciemniej i ladnie rozetrzec granice 4.brwi uczesac ![]() ps.grzywke juz poskromilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Ori - może zostanę konsultantką, coś pokombinuję.
AA - nie, cały Oceanic mnie uczula. ![]() |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Przykro mi, ale ja nie widzę zmiany w makijażu. No fakt natężenie koloru jest mocniejsze i tyle.
Jak będziesz w Warszawie może pójdziesz do Sephory albo Inglota - powinni Ci pokazać jak się robi pewne rzeczy... Jak będziesz kiedykolwiek w Krakowie - odezwij się to Cię umówię na darmowy makijaż oraz konsultacje fryzjerskie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Nie, dziękuję... nie jestem z krakowa ani z okolic krakowa. Jestem z pod warszawy
![]() Dziewczyny - odnośnie maskary - ja nie chcę efektu sztucznych rzęs, te rzęsy w reklamach są często przyklejane - uwierzcie mi, to specjaliści od PR się tym zajmują by jak największe kity ludziom wciskać. Ja się nigdy nie daję im oszukać. ![]() ![]() Sylwia - dzięki za rady, chętnie popracuję. Ja nie umówię się do Sephory czy Inglota - jeszcze mnie coś uczuli i będzie problem. ![]() Jestem alergikiem. ![]() Wolę się sama pomordować niż ktoś by mi miał coś na oczach robić. ![]() Możecie się na mnie obrazić, droga wolna, ale ja swoich kosmetyków nie zmienię, w szczególności tuszu, które bite pół roku szukałam. ![]() Jeśli chcecie by ten wątek zrobił się taki sam jak na metamorfozach to droga wolna - jeśli będziecie to robić - nie będę pokazywać swojej twarzy na wizażu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Werka, moim zdaniem makijaż poprawny, że delikatny to dobrze; sama nie przepadam za mocnymi mejkapami na dzień, a rozumiem, że ten właśnie na dzień miał być.
Czepnę się tylko do brwi- strasznie są niesforne. Brwi to bardzo ważny element twarzy, nadający jej charakteru; odpowiednio podkreślone otwierają oko, nadają buzi wyrazu ![]() W Ori jest fajny żel do brwi, sama używam, pozwala je ujarzmić i cały dzień wyglądają pięknie. Inglot też ma jakiś specyfik do brwi w ofercie. Uważam, że fajnie by było gdybyś bardziej zajęła się swoimi brewkami ![]() O, coś takiego z Ori mam na myśli (przykładowa aukcja, nie moja bynajmniej ![]() http://www.allegro.pl/item433697523_...dani_gold.html edit: Widzę , ze pisałaś o cieniach Clinique- na allegro są bardzo często gwp w korzystnych cenach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
OO jaki delikatny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się makijaż nie podoba. Nudny i bez wyrazu. Nie podkreśla tego co wypadało by podkreślić bez konieczności używania masy kosmetyków
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
sprobuj moze wymodelowac twarz pudrem brazujacym, taki zabieg zmienia twarz nie do poznania.
i moglabys troche bardziej akcentowac rzesy - ladnie wytuszowane rzesy otwieraja oko, optycznie je powiekszajac.
![]() |
#18 |
Gość
|
Drogie dziewczyny!
![]() Przymierzałam się do napisania tego posta od dłuższego czasu. Jestem niestety osobą o typie charakteru, która boi się zmian. Ja tak na serio swojej metamorfozy bałam i to bardzo mocno. Te moje uparte posty wynikały ze strachu, nie z tego że nie, bo nie. Czuję się źle w sobie. W mojej duszy dochodzi do jednej wielkiej kłótni. Z jednej strony moje ciało krzyczy do mnie by je zmienić, a z drugiej strony dusza Wargulaka nie chce tego. Ja tymczasem chce się całkowicie zmienić, przestać tak wyglądać jak obecnie. Nie podobam się sobie. Ludzie na ulicy w mojej podświadomości mówią mi, że brzydko wyglądam. Na serio. Posty słoniątka czy inne mocno mnie karcące są tak na serio prawdą o mnie. Jestem durną napuszoną panną, co nie chce się zmienić, a jak się podaje rękę to na nią pluje. Jestem brzydka, nie podobam się sobie. Obecnie przez pół roku będę tyć. Nie będę się pokazywać na MM – zrobię to dopiero gdy przemienicie mnie. Chcę ważyć 67 kg i inaczej wyglądać. Chcę byście robiły to co Trinny i Susanah z „jak się nie ubierać”. Karcie mnie, wmuszajcie mi to co mi się całkowicie nie podoba i zmieńcie mnie na piękniejszą i ładniejszą. Nad charakterem postaram się popracować. Teraz przytyję, potem możecie wszystko zmienić, na piękniejsze i ładniejsze – garderobę, włosy, fryzurę i kolor, makijaż. Nie umiem się malować. Ta podstawa wynika z zachowawczego charakteru. Ja tymczasem chcę lepiej wyglądać. To wszystko. Pozdrawiam Werka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Hej Werka,
kilka moich uwag: 1) Brwi do poprawki - tzn. musisz je "uczesać" np. popsikaj szczoteczkę do tuszu (czystą) lakierem do włosów i przejedź po brwiach, 2) Przy górnych rzęsach jeszcze jakiś tusz widać, ale przy dolnych już nie. Może więcej warstw? 3) Brakuje mi modelowania twarzy, 4) Cienie źle nałożone ale o tym już Sylwia pisała 5) jakiś rozświetlający kolorek pod łuk 6) gdzie błyszczyk ???? 7) Dlaczego się nie uśmiechasz???? 8) Kiedy nowe okulary???? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Rozumiem Weroniko że to taka walka wewnętrzną w sobie, boisz sie zmian bo wydaje ci sie że to nie ty że będzie gorzej.. ale wiesz.. makijaż to makijaż zawsze można go zmyć prawda? Tak samo włosy - zawsze odrosną.
Nie bój się zmian, jesli nie podobasz się sobie tu i teraz to co ci szkodzi spróbowac to zmienic? nic nie tracisz przecież. Nie ma co czekac az się przytyje bo równie dobrze to może trwac bardzo sługo - zalezy jaki organizm. Nie lepiej zrobic sobie takie eksperymenty makijazowe? nawet jesli źle sie w nich czujesz ale to minie nie jestes przywyczajona po prostu do innych kolorów. Spróbuj sobie kupic taki przygaszony róż (cień do powiek) i na wewnetrzny kącik biały kolorek na zewnetrzny ten róż i rozetrzyj. Rzesy umaluj swoim tuszem ale ze 2 razy żeby efekt był ciutkę wyrazistrzy. Zrób zdjęcie, zmyj. Pokażesz a my powiemy ci prawde czy ci w nim ładnie czy jakiś inny kolorek. Inaczej zawsze bedziesz tkwiła w tym w czym jesteś. Ja tez jestem troche uparta osobą, czasami walę prosto z mostu co nie zawsze jest dobrze odbierane no ale od czegos trzeba zaczac. Jak nie drzwiami to oknem ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Rozumiem Weroniko że to taka walka wewnętrzną w sobie, boisz sie zmian bo wydaje ci sie że to nie ty że będzie gorzej.. ale wiesz.. makijaż to makijaż zawsze można go zmyć prawda? Tak samo włosy - zawsze odrosną.
Nie bój się zmian, jesli nie podobasz się sobie tu i teraz to co ci szkodzi spróbowac to zmienic? nic nie tracisz przecież. Nie ma co czekac az się przytyje bo równie dobrze to może trwac bardzo sługo - zalezy jaki organizm. Nie lepiej zrobic sobie takie eksperymenty makijazowe? nawet jesli źle sie w nich czujesz ale to minie nie jestes przywyczajona po prostu do innych kolorów. Spróbuj sobie kupic taki przygaszony róż (cień do powiek) i na wewnetrzny kącik biały kolorek na zewnetrzny ten róż i rozetrzyj. Rzesy umaluj swoim tuszem ale ze 2 razy żeby efekt był ciutkę wyrazistrzy. Zrób zdjęcie, zmyj. Pokażesz a my powiemy ci prawde czy ci w nim ładnie czy jakiś inny kolorek. Inaczej zawsze bedziesz tkwiła w tym w czym jesteś. Ja tez jestem troche uparta osobą, czasami walę prosto z mostu co nie zawsze jest dobrze odbierane no ale od czegos trzeba zaczac. Jak nie drzwiami to oknem ![]()
![]() |
#22 |
Gość
|
Nie, wolę poczekać, włosy odrosną, teraz tyję dla zdrowia - 67 kg - a obecnie jest 50 - wynika to z mojej anoreksji - wtedy zmiana będzie całkowita - poczekam do tego czasu i otwarzę wtedy wątek na metamorfozach - całkowita zmiana werki.
![]() ![]() Teraz zakończyłam swoją działalność na MM. ![]() Poczekajcie spokojnie - od 1 stycznia jedziemy na ostro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Werka, doskonale Cię rozumiem. Ja też z rezerwą podchodzę do zmian. Ale, prawda taka, że tylko krzywdę sobie tym robię, i Ty też. Ostatnio ja się przełamałam, kupiłam ciuchy, na które normalnie nie spojrzałabym wcześniej i efekt taki, że czuję się o 200% lepiej. Odżyłam, więcej mi się chce. I to jest fajne w zmianach - próbuj, kombinuj i więcej się nie bój, bo kto nie ryzykuje, ten nie jedzie
![]() Co do makijażu, nie podoba mi się. Po pierwsze dlatego, że twarz odcina się od szyi - szyja jest bladziutka, a twarz ze dwa tony ciemniejsza. Błąd w doborze odcienia podkładu albo pudru. Polecam też zaopatrzyć się w róż lub puder brązujący, żeby wymodelować twarz. Po drugie - cienie nałożone są nierówno, plamiaście, w wewnętrznym kąciku jest zbyt ciemno. Masz bardzo małe powieki, szczególnie część nieruchomą, do tego oczy głęboko osadzone, nie widzę sensu w wyciąganiu cienia w górę, powyżej załamania. Wręcz przeciwnie, ciemne cienie do załamania powieki i rozświetlenie łuku brwiowego. Po trzecie ujarzm brwi, proszęęęęęęęę i uśmiech, a nie groźna mina. Powodzenia i jeszcze raz powtarzam, nie bój się zmian, zmiany są dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
w 3 miesiące 17 kilo to bardzo bardzo duzo. Nie chce cie zniechęcać ale musiałabyś nie wiadomo jak jeść żeby choćby 5 utyć, jeśli masz dobra przemianę materii. Idz do lekarza niech ci menu odpowiednie strzeli.
No i na koniec powiem jeszcze jedno.. Mam nadzieje że dotrzymasz słowa i nie stchórzysz ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Werka ;-)
Bardzo się ciesze,że w końcu dobre zdjęcie i można zobaczyć twoją ładną buzie! Makijaż tez w końcu widoczny choć mógłby być ciut bardziej dopracowany. Widac jednak chęci i zaangażowanie, a to najważniejsze!! Zachęcam Cię gorąco do pracy nad brwiami. więcej uwag na dziś nie mam. pozdrawiam ciepło
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Dziewczyny - nie odpisujcie już tutaj.
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Werka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze wtrącę słówko. Jeśli chcesz Werko, to możesz przyjechać do mnie do W-wy ze swoimi mazidłami (bo wiesz, że Cie nie uczulają) a ja Pokażę Ci jak ich używać. Myślę, że nawet dwoma kolorami cienia można ładnie pomalować oczko. Jakbyś miała ochotę to pisz na privi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Gość
|
Chętnie, ale najpierw zróbmy pełną metamorfozę - skrobnę ci PW w Lutym - będzie nawet łatwiej bo po 1 października jestem codziennie w Wawie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
a może jednak trochę sobie umilić czekanie do lutego????
ja tam myślę, że zmieni Cię również stulica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Gość
|
Nie, spokojnie poczekam, dieta dla zdrowia ma pierwszeństwo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.