tż i inne kobiety - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 19:56   #1
jeffrey
Raczkowanie

tż i inne kobiety

Witajcie!

To wątek pod wpływem chwili,ale musiałam napisac. Byliśmy z tżetem w restauracji, bylo bardzo sympatycznie i pod koniec weszło pare osób i usiadlo obok naszego stolika. I nagle słyszę: o kurcze ja nie moge! od swego tż,patrze o co chodzi a tam dziewczyna z mega biustem,dosłownie jak doda i zaczelo sie komentowanie jej walorów,ale cyce, ciągłe wgapianie sie itp. az nie kwapił sie do wyjscia a mnie az scisnęlo i bylo mi tak przykro,zwłaszcza ze sama nie mam sie czym pochwalić moj tż ma tendencje do komentowania wyglądu innych dziewczyn,zwłaszcza biustów i jakos mnie to boli za kazdym razem...A jak to wygląda u Was? Wasi partnerzy tez tak oceniają i komentują Wam walory innych dziewczych i w ogole ich wyglądy?
Dziękuję za odpowiedzi,pozdrawiam
jeffrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:04   #2
Fryciaaaak
Raczkowanie

Dot.: tż i inne kobiety

Cytat:
Napisane przez jeffrey Pokaż wiadomość
Witajcie!

To wątek pod wpływem chwili,ale musiałam napisac. Byliśmy z tżetem w restauracji, bylo bardzo sympatycznie i pod koniec weszło pare osób i usiadlo obok naszego stolika. I nagle słyszę: o kurcze ja nie moge! od swego tż,patrze o co chodzi a tam dziewczyna z mega biustem,dosłownie jak doda i zaczelo sie komentowanie jej walorów,ale cyce, ciągłe wgapianie sie itp. az nie kwapił sie do wyjscia a mnie az scisnęlo i bylo mi tak przykro,zwłaszcza ze sama nie mam sie czym pochwalić moj tż ma tendencje do komentowania wyglądu innych dziewczyn,zwłaszcza biustów i jakos mnie to boli za kazdym razem...A jak to wygląda u Was? Wasi partnerzy tez tak oceniają i komentują Wam walory innych dziewczych i w ogole ich wyglądy?

Zwróciłaś mu uwagę, że nie chcesz, żeby komentował inne dziewczyny przy Tobie?

Mój były tak nie robił.
Fryciaaaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:06   #3
paula78
Zakorzenienie

Do glowy przychodzi mi tylko ze albo twoj chlopak jest 13 latkiem albo prostakiem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:13   #4
v-x-n
Wtajemniczenie

To co robi Twój chłopak jest nietaktowne i dla mnie zupełnie nie na poziomie.
Ja rozumiem - zerknąłby sobie dyskretnie, pomyślał, że dziewczyna ma fajny biust czy tam nogi, ale żeby to na głos komentować, i to jeszcze przy swojej dziewczynie? Z Twojego opisu wygląda to tak, jakby dosłownie się ślinił na widok kształtów innych dziewczyn, dla mnie straszne, "burak jakiś" (określenie dostosowane do poziomu jego zachowania..)

Zwróć mu uwagę, że takie zachowanie jest nie na miejscu, mi by było wstyd za niego.
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:23   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie!

Twój facet jest prostakiem. Nieważne ile ma lat, jakie wykształcenie, co robi w życiu. Taki tekst świadczy o tym, że jest niewychowanym, niekulturalnym prostakiem - potraktował Cię jak swojego kumpla, nie jak dziewczynę. Pomyśl, jak się zachowuje, gdy Cię nie ma w pobliżu. Następnym razem, gdy zacznie odwalać coś takiego, po prostu wstań i wyjdź. Bez słowa. I oczywiście - zapewne kolejny raz - powiedz mu, że sobie nie życzysz takich komentarzy i takiego zachowania, gdy jesteście razem.

Mój facet nie komentuje "walorów" (okropne określenie) innych kobiet, gdy jest ze mną, szczególnie na randce []. Zrobiłby to - w żartach - tylko w przypadku, gdy sama bym mu zwróciła uwagę, że "o boże, popatrz...". Wygląd komentuje tylko, gdy ktoś się bardzo dziwacznie ubierze lub dziwnie się zachowuje (ale to się rzadko zdarza). Na pewno w wyłącznie męskim gronie poruszają takie tematy, ale z tego co wiem, to nie na zasadzie "tam idzie taka a taka". Raczej po fakcie, dyskretnie, bez wgapiania się.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:23   #6
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f
Konto usunięte

Jak dla mnie są dwie opcje.
1. Traktuje Cie po prostu za bardzo nie jak dziewczyne a jak kumpla.
2. Jest idiotą niemającym taktu.

Przepraszam, nie chce Cie urazić ale nie powinien sie tak zachowywać i sprawiać Ci przykrości 3maj sie
53a79fa446cdfb8869bfead901fb105f1bedb9e1_5f7ba57211d4f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:24   #7
Lemirka
Zakorzenienie

Walnęła bym przez łeb i wyszła. Zachował się prostacko, i już nawet nie chodzi o to, że Tobie zrobił przykrość ale o sposób w jaki komentował wygląd tej dziewczyny.
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 20:28   #8
Bawitching
Zadomowienie

prostak. nie daj sie tak traktowac, bo posunie sie do gorszych rzeczy.
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:31   #9
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak to wygląda u Was? Wasi partnerzy tez tak oceniają i komentują Wam walory innych dziewczych i w ogole ich wyglądy?
Nie, nigdy Burak z tego Twojego faceta. Szczerze Ci współczuję...
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:31   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Co za cham
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 20:33   #11
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Twój facet jest prostakiem. Nieważne ile ma lat, jakie wykształcenie, co robi w życiu. Taki tekst świadczy o tym, że jest niewychowanym, niekulturalnym prostakiem - potraktował Cię jak swojego kumpla, nie jak dziewczynę. Pomyśl, jak się zachowuje, gdy Cię nie ma w pobliżu. Następnym razem, gdy zacznie odwalać coś takiego, po prostu wstań i wyjdź. Bez słowa. I oczywiście - zapewne kolejny raz - powiedz mu, że sobie nie życzysz takich komentarzy i takiego zachowania, gdy jesteście razem.

Mój facet nie komentuje "walorów" (okropne określenie) innych kobiet, gdy jest ze mną, szczególnie na randce []. Zrobiłby to - w żartach - tylko w przypadku, gdy sama bym mu zwróciła uwagę, że "o boże, popatrz...". Wygląd komentuje tylko, gdy ktoś się bardzo dziwacznie ubierze lub dziwnie się zachowuje (ale to się rzadko zdarza). Na pewno w wyłącznie męskim gronie poruszają takie tematy, ale z tego co wiem, to nie na zasadzie "tam idzie taka a taka". Raczej po fakcie, dyskretnie, bez wgapiania się.
Zgadzam się,dobrze wychowany mężczyzna nie zachowałby się tak nawet przy swojej koleżance,a co dopiero przy swojej dziewczynie.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:09   #12
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Co za cham
no dokładnie. ręcę opadają.

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:21   #13
jeffrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Walnęła bym przez łeb i wyszła. Zachował się prostacko, i już nawet nie chodzi o to, że Tobie zrobił przykrość ale o sposób w jaki komentował wygląd tej dziewczyny.
Widzę, że chyba źle napisałam,bo tż nie komentował tego na głos,tak żeby ta dziewczyna to słyszała,tylko po cichu do mnie,ale to boli,bo zawsze wtedy czuje sie gorsza od tej drugiej,zwłaszcza jeśli chodzi o biust...
jeffrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:23   #14
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Czasem się zastanawiam co jest z tymi facetami, że zachowują się jak buraki... A zaraz po tym zastanawiam się co jest z tymi kobietami, że pozwalają się tak traktować i zamiast ostro zareagować względem faceta, to pytają na forum czy inni panowie też tak robią (bo może to norma i nie należy się złościć... ). Zgroza.

I nie ważne, czy komentował cicho, to dalej chamskie, tyle, że wobec Ciebie, a nie tamtej dziewczyny.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-01-17 o 21:26
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:25   #15
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Widzę, że chyba źle napisałam,bo tż nie komentował tego na głos,tak żeby ta dziewczyna to słyszała,tylko po cichu do mnie
To nie ma znaczenia.
A dlaczego mu nie powiesz, że Ci to nie pasuje i żeby się hamował ?

Lexie - no też sobie zadaję takie pytania. Wprost w głowie się nie mieści co się dzieje z ludźmi teraz

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-01-17 o 21:30
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:32   #16
cochonnetta
Wtajemniczenie

Rozumiem jakby popatrzył i na tym koniec. To co zrobił to ostra przesada.

Ja bym wstała i wyszla.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:34   #17
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Przyznam, że mojemu Tżtowi zdarzyła się na początku naszego związku taka chamska gafa. Dopiero co skończyliśmy się kochac i nie zdążyłam się nawet jeszcze ubrac a on zobaczył jakąś babkę w reklamie i mówi: "Ale widoki" czy coś w tym stylu. Ale od razu powiedziałam mu co o tym myślę i że zachował się ostatni debil. Strasznie głupio mu się zrobiło i tłumaczył, że jstem jego pierwszą poważną dziewczyną i bla bla bla. Już nigdy więcej takiej gafy nie popełnił
Dlatego moja rada dla Ciebie: Powiedz mu od razu, że bardzo Ci się nie spodobało jego zachowanie i że nie życzysz sobie czegoś takiego w przyszłości.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 21:37   #18
HollyG
Zadomowienie

Cytat:
Czasem się zastanawiam co jest z tymi facetami, że zachowują się jak buraki... A zaraz po tym zastanawiam się co jest z tymi kobietami, że pozwalają się tak traktować i zamiast ostro zareagować względem faceta, to pytają na forum czy inni panowie też tak robią (bo może to norma i nie należy się złościć... ). Zgroza.

I nie ważne, czy komentował cicho, to dalej chamskie, tyle, że wobec Ciebie, a nie tamtej dziewczyny.
WŁAŚNIE!!

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:13   #19
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

O boshe.... zero taktu...i w ogóle burak
Wyszłabym i to by było na tyle
Raz się też poczułam nieciekawie...ale nie mój TŻ kogoś komentowal...tylko jakiś kolo przy swojej lali skomentował mnie....a że miałam kiedyś gabaryt całkiem całkiem...to usłyszałam na cały głos...ALE CYCKI! Nie dość że ja poczułam się beznadziejnie...to jeszcze na dodatek jego laska...jak się musiała czuć....dodam że najwyraźniej nie miała nic do powiedzenia bo w ogóle nie zareagowała
Nie dość że są bezczelni to jeszcze sobie kobietę "wychowają"
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 22:24   #20
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie.
W zwiazku obie osoby wyznaczaja granice, jak dziewczyna godzi sie na takie rzeczy, to pozniej ma.
Stary 2009-01-17, 22:27   #21
Reijel
Wtajemniczenie

Witki mi opadły...
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:33   #22
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że chyba źle napisałam,bo tż nie komentował tego na głos,tak żeby ta dziewczyna to słyszała,tylko po cichu do mnie,ale to boli,bo zawsze wtedy czuje sie gorsza od tej drugiej,zwłaszcza jeśli chodzi o biust...
a to mało istotne czy głośno czy cicho był prostakiem wobec Ciebie i wobec niej.
Nie wyobrażam sobie takiej akcji z moim TŻtem, mój wzrok by go zabił na miejscu.

a ciekawe jak on by się czuł gdybyś np. skomentowała kaloryferek albo tyłek jakiegoś faceta?

Twój tż jest chodzącym ideałem, mięśnie wyrzeźbione jak Apollo? Wątpię wielce.
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:37   #23
Elsi81
Zakorzenienie

Cóż Twój facet zachowuje się jak nastolatek który nie widział walorów kobiecego ciała na żywo tylko w świerszczykach.Rani Cię tym potwornie więc musisz mu powiedzieć, że nie życzysz sobie tego zachowania albo zacznij kiedyś przy nim zachwycać się innymi mężczyzną i powiedz mu że spodnie tamtemu się ładnie opinają na kroczu i chyba pewnie niezłe doznania z takim muszą być niech zobaczy jak to smakuje.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:38   #24
marta6704
Zakorzenienie

Brak szacunku i chamstwo!
Dziewczyny dobrze tu piszą, chłopak prostak, a ty nic nie zrobiłaś, ja bym zrobiła awanture bo tak nie powinno się traktować kobiety z którą się jest, nie jesteś jego dobrą kumpela, ani kolegą tym bardziej więc nie powinien tak się zachowywać.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 22:57   #25
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Do glowy przychodzi mi tylko ze albo twoj chlopak jest 13 latkiem albo prostakiem.
Dokładnie. Ja bym stamtąd po prostu wyszła.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 23:22   #26
Szarlotka7891
Raczkowanie

Miałam podobną sytuację, byłam z chłopakiem, który był już poważnym człowiekiem,a mimo to na widok zgrabnego tyłka czy dużych piersi tracił głowę, odwracał się, gapił się jak by nigdy nie widział i komentował, czasami nawet wulgarnie, za każdym razem kiedy tak robił czułam się okropnie. Kiedyś nawet będąc na wakacjach, na plaży za granicą zobaczył kobiety opalające się toples, od razu zabrał mój aparat fotograficzny, wziął kolegę i kazał mu robić sobie zdjęcia w tle tych pań, które pokazują swoje wdzięki:/wtedy PRZEGIĄŁ, zaraz usunęłam wszystkie te zdjęcia na jego oczach, zerwałam z nim parę tyg później, chociaż byliśmy ze sobą około roku. Uważam ze takie zachowanie jest na poziomie16-latka, który dopiero wkracza w świat męsko-damski i jeszcze nigdy nie miał do czynienia z kobietami.
dwóch jednakich spojrzeń w oczy...

Wisława Szymborska
Szarlotka7891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 23:27   #27
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
i wlasnie dlatego jest prostakiem ,gdyby jeszcze skomentowal to na cala sale to bylby ... brak slow
Co za roznica czy mowil to tobie czy innym ?

jak mozna komentowac czyjs wyglad to raz a dwa jak mozna to robic takimi slowami i to w towarzystwie swojej dziewczyny .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 23:29   #28
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

że mimo różnic w innym temacie pozwolę się sobie z Tobą zgodzić w tej kwestii

a do autorki wątku : przeczytja dokładnie to wyżej i nie pozwól się tak traktować, powiedz mu TZ że ci to najzwyczajnie przeszkadza i że wpędza Cię w kompeleksy i że nie życyzsz sobie takich komentarzy. Jak zrozumie to dobrze. Jak się poprawi to jeszcze lepiej.

Jak czytam takie rzeczy to doceniam mojego TZ... akurat w tej kwestii z mojego biustu zadowolony jest i on i o dziwo ja ( z moja tendencja do kompleksów...) i raczej słyszę komentarze że mój jest najpiekniejszy..
eh że człowiek jak takie coś ma to tego nie widzi i nie docenia ;/

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-17, 23:32   #29
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Całe szczęści mój nie komentuje wyglądu innych dziewczyn, zresztą nie pozwoliłabym na to.

Musisz z nim porozmawiać i powiedzieć, że sobie nie życzysz takiego zachowania bo ono cię rani.

Jeśli kocha to zrozumie.
Stary 2009-01-17, 23:39   #30
Paulinka675
Zakorzenienie

ja bym wyszła z restauracji, a na dtrugi raz skomentowala przystjnego faceta : uuuu ale ciacho pewnie ma dużego f....

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości