|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Urojenie
Witam. Mam pytanie. Czy może istnieć coś takiego jak urojona choroba? Uczucie(a raczej wydawanie się) że jest nie dobrze, że człowieka mdli? Że boli brzuch. Branie tableek bez powodu i innych lekarstw?
Czy jest takie coś możliwe? I jeśli tak to jak można pomóc takiej osobie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urojenie
Pewnie, że jest możliwe. To się hipochondria nazywa. Bardzo wkurzające dla otoczenia. Sama jak mam złe samopoczucie to wmawiam sobie, że źle się czuję, że gardło boli, że mdli, że kości pobolewają i rzeczywiście w pewien łagodny sposób zaczynam odczuwać te objawy. Wtedy mierzę temperaturę i jak widzę, że jest ok to jakoś mi przechodzi i się biorę do roboty
![]() TŻ zna jedną taką osobę, która bez przerwy jest "chora". Ona robi to zdecydowanie żeby jej współczuć i zwracać uwagę jaka to ona biedna i dzielna znosząc taki dopust boży. Łagodne przypadki najlepiej zlewać, ukrócać narzekania krótkim "jak się źle czujesz to idź do lekarza". Jak ktoś się zapędzi w takim stanie to już chyba tylko psycholog. Wydaje mi się, że trzeba pracować nad samopoczuciem bo nie natknęłam się jeszcze na hipochondryka, który byłby w dobrym humorze podczas "chorowania". Edytowane przez Animaru89 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.