|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() kuchnia studenta
mieszkam z rodzicami, więc przyzwyczajona jestem do świetnie wyposażonej dużej kuchni i w takich warunkach radzę sobie świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kuchnia studenta
Miałam to samo jak wyprowadzałam się do studenckiego mieszkania i rzeczywiście gotowanie w takich warunkach to masakra, jadłam głownie makaron
![]() ![]() a co do tematu.. Jak przeczytałam Twoje pytanie to pierwsze przyszły mi na myśl tortille - z gotowych placków z tortilli, smażonym kurczakiem, sałatą, pomidorem itp i sosami własnej roboty. Z tym że nie jest to codzienny obiad na studencką kieszeń ale od czasu do czasu są super ![]() Możesz też kupić mu taką trzepaczkę (nie wiem jak to się nazywa ![]() ![]() Fajna jest też sałatka makaronowa z brokułami - o ile lubicie brokuły. Gotuje się makaron i mocno posolony brokuł, potem dzieli go na małe kawałki, studzi, miesza razem, zalewa sosem czosnkowym. Można dodać szynkę/parówkę itp. Brzmi prosto ale jest na prawdę dobra i przede wszystkim sycąca. W ogóle polecam różne sałatki makaronowe bo nie wymagają przeważnie tarcia, siekania itp a są zapychające ![]()
![]() Edytowane przez Ljus Czas edycji: 2013-01-31 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zaopatrzyć kuchnie chlopaka w potrzebne przdmioty a najlepiej nich chlopak sobie sam gotuje.
Nie ma nic w kuchni i jeszcze kręci nosem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zupa będzie najlepsza albo potrawy jednogarnkowe np.gulasz
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
my często robimy u siebie pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, ryż i sos słodko kwaśny - pycha
![]()
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Oj bez noża to ciężko
![]() ![]() Ale jeśli ma piekarnik, to i pizzę można zrobić, zapiekanki różne ( na makaronie np. żeby jak najmniej babrania się z tym było). Świetny pomysł z tymi daniami jednogarnkowymi typu: gulasz, fasolka po bretońsku, wszelkie kapuchy i inne bigosopodobne dania. O i ryż na milion sposobów z różnymi dodatkami : mięsem, warzywami.. Ciężko coś konkretnie doradzić, bo ani Waszych upodobań nie znam, ani stanu usprzętowienia Jego kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam też znaleźć nowe zastosowania dla przedmiotów ogólnodostępnych w studenckich warunkach. Np butelka to świetny wałek do ciasta albo tłuczek do mięsa ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Mozesz ugotować milion różnych zup ![]() A jesli chodzi o nóż.. masz może tam jakiś kubek z taką szorstką kamionkową obwódką na spodzie? jesli tak, odwróć go po prostu do góry dnem i masz ostrzałkę do noży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.