Jak wzbudzić zaufanie u kobiet? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 19:04   #1
Vocoder
Raczkowanie

Jak wzbudzić zaufanie u kobiet?

Poznaje sporo kobiet, ale często są sytuacje, że boją się, są nieprzekonane do mnie. Kiedy rozmawiam z kobietą, mówi, że ciężko mi zaufać. Podobno widać po mnie, że jestem kobieciarzem, mam kolczyka, włosy na żelu, cwaniacki uśmiech. Ostatnio koleżanka powiedziała mi,☠że jestem 'pies na baby'. Jak można zmienić odbiór mojej osoby w oczach kobiet? Pomóżcie
Vocoder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:22   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Jak wzbudzić zaufanie u kobiet?

Cytat:
Napisane przez Vocoder Pokaż wiadomość
Poznaje sporo kobiet, ale często są sytuacje, że boją się, są nieprzekonane do mnie. Kiedy rozmawiam z kobietą, mówi, że ciężko mi zaufać. Podobno widać po mnie, że jestem kobieciarzem, mam kolczyka, włosy na żelu, cwaniacki uśmiech. Ostatnio koleżanka powiedziała mi,☠że jestem 'pies na baby'. Jak można zmienić odbiór mojej osoby w oczach kobiet? Pomóżcie
Zmyj żel - 100% skuteczność
(serio, nie na żarty)

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2013-07-13 o 19:25
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:41   #3
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

i wyjmij kolczyka ciężko mi zaufać facetowi, który ma tyle biżuterii co ja.
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:45   #4
Lemmy is God
Wtajemniczenie

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;41777021]i wyjmij kolczyka ciężko mi zaufać facetowi, który ma tyle biżuterii co ja.[/QUOTE]

A właśnie że nie Im więcej dziar i kolczyków tym lepiej

A tak serio. Jeśli masz styl na chłopaków z Jersey Shore to niezbyt dziwne że ci kobiety nie chcą zaufać.
I zmyj żel.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:45   #5
Drakan
Zadomowienie

Ja zaś będę zdania, że niby można się zmieniać, ale jeżeli to ma być tylko po to by podnieść statystyki to sens w tym żaden, bo poleci na Ciebie panna, która w normalnych warunkach poszła by do innego. Zamiast na Ciebie będzie zapatrzona w wykreowany wizerunek. A szydło z wora prędzej czy później zawsze wychodzi.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:47   #6
tambourinist
Rozeznanie

Cytat:
Poznaje sporo kobiet, ale często są sytuacje, że boją się, są nieprzekonane do mnie. Kiedy rozmawiam z kobietą, mówi, że ciężko mi zaufać. Podobno widać po mnie, że jestem kobieciarzem, mam kolczyka, włosy na żelu, cwaniacki uśmiech. Ostatnio koleżanka powiedziała mi,☠że jestem 'pies na baby'.
A jesteś kobieciarzem?
tambourinist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:55   #7
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
A właśnie że nie Im więcej dziar i kolczyków tym lepiej
a to zależy od sytuacji dziary+kolczyki brzmią nieźle, natomiast żel+kolczyk powodują, że widzę oczami wyobraźni taki świecący diamencik w uchu i to mnie absolutnie nie przekonuje
69d5782cb96c44b77f6e0ec22c8f79bc60c635f6_65a5448a32992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:57   #8
ad574
Raczkowanie

Hm czy jestes pewny, ze to tylko chodzi wyglad? A moze jest cos w Twoim zachowaniu, co nie wzbudza zaufania lub 'alarmuje'kobiety: np. zbytnia pewnosc siebie, bezposredniosc etc. Pozatym, czy jestes czlowiekiem, ktoremu mozna szczerze zaufac, czy tylko chcesz sprawiac takie wrazenie, w jakims celu? Jezeli jestes mezczyzna, ktoremu warto zaufac, nie martw sie zbytnio takimi komentarzami, bo jezeli ktos Cie blizej pozna, to sam zrozumie, ze jestes godny zaufania

http://misscambridge.com/
ad574 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 19:59   #9
Lemmy is God
Wtajemniczenie

[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;41777275]a to zależy od sytuacji dziary+kolczyki brzmią nieźle, natomiast żel+kolczyk powodują, że widzę oczami wyobraźni taki świecący diamencik w uchu i to mnie absolutnie nie przekonuje [/QUOTE]

A To swoją drogą W tym wypadku należy wyjąć diamencik z ucha i dorobić kilka dziar i kilka sensownych kolczyków

I zmyć ten żel
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 20:04   #10
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
I zmyć ten żel

Jeśli wyglądasz jak dyskotekowy cwaniaczek i tu leży problem, a Tobie to przeszkadza to zmień styl. Ale może wynika to też z Twojego zachowania, zbytniej pewności siebie itd...
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 21:06   #11
filona2
Przyczajenie

Wielu osób już to przede mną pisało- wyjmij kolczyk. Za swojej strony mogę jeszcze dodać, żebyś nie przesadzał z żelem, bo kobiety za tym średnio przepadają...
filona2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 21:56   #12
chwast
Zakorzenienie

Nie patrz dziwnie
nie uśmiechaj się cwaniacko
miej czyste świeże włosy bez niczego
nie wal cwaniackich tekstów
nie bądź nazbyt pewny siebie
słuchaj
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 02:21   #13
kiciakasia
Zakorzenienie

Zmień podejście do kobiet.
I zmyj żel.
Przestań się reżyserować.
Stary 2013-07-14, 07:23   #14
Vocoder
Raczkowanie

Macie rację - koledzy nie mają żelu i kolczyków i w większym stopniu są darzeni zaufaniem. Ale w moim wypadku brak tych elementów to zupełnie inna osoba. Co ciekawe, kolczyka kupiła mi bardzo dobra koleżanka i spodobał mi się. Oceńcie:

Cytat:
Napisane przez ad574 Pokaż wiadomość
Hm czy jestes pewny, ze to tylko chodzi wyglad? A moze jest cos w Twoim zachowaniu, co nie wzbudza zaufania lub 'alarmuje' kobiety: np. zbytnia pewnosc siebie, bezposredniosc etc. Pozatym, czy jestes czlowiekiem, ktoremu mozna szczerze zaufac, czy tylko chcesz sprawiac takie wrazenie, w jakims celu? Jezeli jesteś mezczyzna, ktoremu warto zaufac, nie martw sie zbytnio takimi komentarzami, bo jezeli ktos Cie blizej pozna, to sam zrozumie, ze jestes godny zaufania
Doskonale, że o tym piszesz. Jestem bezpośredni i pewny siebie, więc jak nagle mam stać się nieśmiały i niekonkretny? Powiem Ci tak - miałem sytuację, że spotykałem się z osobą, która nie traktowała mnie na poważnie i na stale, a po pewnym czasie znajdywała kogoś innego i zostawała propozycja przyjaźni. Takie przypadki powtarzały się już kilkukrotnie.

A - nigdy nikogo nie udaję, jestem szczery i zawsze zachowuję się naturalnie. Tak dla jasności.
Serdeczne dzięki ze pomoc!

Edytowane przez Vocoder
Czas edycji: 2013-07-14 o 07:25
Stary 2013-07-14, 09:40   #15
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Pewność siebie raczej budzi zaufanie, o ile nie jest nadmierna i zbyt silnie eksponowana.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 10:21   #16
maryanna3
Zakorzenienie

Nie zmieniaj się na siłę bo ktoś tak mówi. Jak lubisz kolczyki i żel to tak się właśnie noś i się w końcu znajdzie dziewczyna której to będzie pasowało. Poza tym znam dużo dziewczyn, które taki styl lubią, najważniejsze żebyś podstawowe zasady zachował jeśli chodzi o wygląd-chodzi mi np. o higienę. a tak poza tym to daj sobie spokój. To tak jakby jakaś dziewczyna musiała przestać nosić ulubione glany czy trampki bo ktoś jej mówi, ze faceci wolą szpilki.

Co do zdjęcia jeśli to faktycznie Ty to fajny z Ciebie chłopak. Co prawda nie mój typ bo ja wolę takich krótko ostrzyżonych, dość wysokich(w sumie po zdjęciu nie widać Twojego wzrostu), dziary, kolczyki i bluzy i takiego właśnie mam. Ale amatorek Twojego wyglądu znalazłabym wśród moich znajomych pewnie mnóstwo. Tak więc bądź sobą i bądź pewny siebie ale nie zarozumiały bo to już odstrasza a u ludzi z wysoką samooceną czasem jest cienka granica.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 14:13   #17
ad574
Raczkowanie

Cytat:
Macie rację - koledzy nie mają żelu i kolczyków i w większym stopniu są darzeni zaufaniem. Ale w moim wypadku brak tych elementów to zupełnie inna osoba. Co ciekawe, kolczyka kupiła mi bardzo dobra koleżanka i spodobał mi się. Oceńcie:

Doskonale, że o tym piszesz. Jestem bezpośredni i pewny siebie, więc jak nagle mam stać się nieśmiały i niekonkretny? Powiem Ci tak - miałem sytuację, że spotykałem się z osobą, która nie traktowała mnie na poważnie i na stale, a po pewnym czasie znajdywała kogoś innego i zostawała propozycja przyjaźni. Takie przypadki powtarzały się już kilkukrotnie.

A - nigdy nikogo nie udaję, jestem szczery i zawsze zachowuję się naturalnie. Tak dla jasności.
Serdeczne dzięki ze pomoc!
Nie chodzi o to zeby sie stac niesmialym i niekonkretnym, tylko o to, zeby przy kontakcie z kobieta, sprawic zeby poczula sie komfortowo, nie 'wystraszyc ja'. Bezposredniosc na pewno pomaga, poniewaz ta druga osoba zawsze wie o co Ci chodzi i nie musi czytac miedzy wierszami.

Stary 2013-07-14, 14:43   #18
Vocoder
Raczkowanie

Dobrze piszecie, bo nie chodzi o to, żeby się przypodobać wszystkim, a mieć swój indywidualny styl. Kobiety bardzo potrzebują poczucia bezpieczeństwa, jak im je dać?
O to chodzi, że ja poznaję ludzi, ale rzadko są to trwałe relacje.
ad574 - powiedz coś więcej o budowaniu komfortu z kobietą.
Stary 2013-07-14, 16:14   #19
ad574
Raczkowanie

Hm to w sumie jakby sprawa skomplikowana i indywidualna, co sprawia, ze kobieta czuje sie komfortowo i bezpiecznie przy mezczyznie. Napisze ze swojej perpektywy, moze bedzie to przydatne. Ja np., czulabym sie komfortowo przy mezczyznie, ktorego juz dlugo znam.

Jezeli bylaby to nowa/malo znana osoba to moze pomogloby jakbysmy mieli jakies wspolne zainteresowania/cos co nas laczy, wtedy mozna miec przyjemny temat do rozmowy (np. oboje lubimy psy, oboje bylismy w Poznaniu, oboje jestesmy architektami, etc.).

Zeby poczuc sie komfortowo w czyims towarzystwie, milo jak ta druga osoba pokazuje zainteresowanie moja osoba, a nie mowi tylko o sobie... Ale, nie byloby mi milo jakby ktos byl zbyt wscibski i pytal o moje zycie prywatne. Balans jest wazny.

Na pewno pomoze jesli bedziecie spedzac czas w sposob, ktory ta osoba lubi. Np. domatorka moze nie czuc sie zbyt komfortowo na szalonym koncercie hard rockowym z grupa Twoich znajomych.

Stary 2013-07-14, 18:41   #20
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze piszecie, bo nie chodzi o to, żeby się przypodobać wszystkim, a mieć swój indywidualny styl. Kobiety bardzo potrzebują poczucia bezpieczeństwa, jak im je dać?
O to chodzi, że ja poznaję ludzi, ale rzadko są to trwałe relacje.
ad574 - powiedz coś więcej o budowaniu komfortu z kobietą.
Taka z ciekawostek, która mnie osobiście irytuje, ale pewnie inne kobiety też. Mianowicie chodzi o to, że mężczyzna z ewentualną kandydatką na partnerkę zachowuje się tak to a tak, zaś przy kolegach czy w mieszanym towarzystwie zupełnie inaczej, często przy samej kandydatce. Babka taka dostaje dwa różne obrazki i często nie wie co z tym fantem zrobić, dlatego idzie do innego.

Druga rzecz tez może lepiej zacząć od relacji koleżeńskiej niż od razu stawiać na bezpośredni podryw. Wiadomo, że część dziewczyn lubi takie podejście, ale te spokojniejsze może to peszyć. Oczywiście relacje koleżeńską należy stopniowo przekształcać i dawać znać, że chodzi o coś więcej.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 20:48   #21
201607111040
Konto usunięte

A jesteś pies na baby? Zaufanie buduje się stopniowo. Sama lubię pewnych siebie chłopaków z zawadiackim uśmiechem, ale nie cwaniaków. Choć nie lubię żelu i kolczyków, nie skreśliłabym z tego powodu chłopaka.

Rada; jak ci się dziewczyna spodoba to spróbuj "oswoić lwa". Może nie od razu randka, ale spotkanie na stopie koleżeńskiej. Niczego nie udawaj, bądź sobą.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości