|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() uwaga na naciągaczy WIRTUALNY STYLISTA-test za 60zł
Czuję się w obowiązku przestrzec przed naciągaczami w internecie. Szukając ciekawostek natknęłam się na stronę http://test.syleo.pl/ z WIRTUALNYM STYLISTĄ. Okazało się, że piszą koszt 0,25ZL wygląda że za sms, ale małym druczkiem jest że to za email (chyba, bo jakoś niejasno sformułowane), a jak SMSem płatność to 2x ponad 30zł=ponad 60zł !! NIE DAJCIE SIĘ NACIĄGNĄĆ
Kiedyś znalazłam taki test bezpłatny i wszystko było ok. Chciałabym aby powstała baza stron o tematyce wizażowej, które opierają sie na takim systemie gdzie opłaty są niewspółmierne co do wartości usługi. W ramach ostrzeżenia.Nie chodzi mi o serwisy, które oferują jakieś testy za 1-3 zł, bo czasem warto zobaczyć, ale o typowych naciągaczy. Co o tym myślicie? Jeśli taka informacja nie jest dopuszczona na wizaz.pl, to proszę o usunięcie posta przez administratorów. Edytowane przez Jassmine Czas edycji: 2010-09-23 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: uwaga na naciągaczy WIRTUALNY STYLISTA-test za 60zł
cholera dobrze wiedzieć, bo ja dzisiaj faktycznie wchodziłam na stronę :|
bardzo dobra informacja !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
takim samym druczkiem jest o 0,25 jak i o 30,50
prawda jest taka, że jak człowiek najpierw robi a potem szuka regulaminów albo w ogóle nie szuka to się dziwi ja mam nawyk sprawdzanie zawsze, wszędzie regulaminów wszystkiego to sie nie nacinam - polecam to samo
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ehhhhh
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie ma to jak rzeczowa wypowiedź w temacie
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ludzie, nauczcie się czytac regulaminy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Generalnie jest zasada płatności przez SMS, jesli nr zaczyna sie na 7 (np 7425) to koszt wynosi tyle, ile druga cyfra po siódemce (+ VAT)- analogicznie np.
7432 - koszt 4 zł + Vat 7125 - koszt 1 zł + Vat 7338 - koszt 3 zł + Vat itd... W przypadku numerów zaczynających sie na 9 koszt takiego SMSa ukryty jest w kolejnych dwóch cyfrach po dziewiątce i tak: 92568 - koszt 25 zł + Vat 93542 - koszt 35 zł + Vat A tak BTW weszłam na ta stronę i szczerze mówiąc np przy pytaniu 13 - w dwóch ostatnich zdjeciach nie ma w ogóle różnicy ![]() ![]() Edytowane przez madziullah Czas edycji: 2010-09-24 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Masz rację...ja się nabrałam bo pisze na czerwono promocja 0,25 pln.Wysłałam tylko jednego,ale 30 zl w plecy.Za głupotę się płaci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Też się niestety nabrałam.
Niech się udławią tymi pieniędzmi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj też natknełam się na tą strone.Zrobiłam test z ciekawości,dojechałam do końca,gdzie pokazało że trzeba wysłać smsa.Pomyślałam ehe,jasne 0,25 i wcisnełam czerwony iX
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Pytanie chyba 9 "Wybierz swoją miseczkę biustonosza" i podane A B C D E
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzeniona
|
Oszuści? A czy cena przypadkiem nie była podana? Jeśli była, to żadne oszustwo, a jedynie lenistwo i głupota tych, którym się nie chciało czytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
DOMator
|
Cytat:
Podsunę temat koleżance rzeczniczce po Nowym Roku i dam znać czego się dowiedziałam od specjalistki. Ponieważ już kilka razy omawiałyśmy działanie takich serwisów, to stoję na stanowisku, że to wprowadzanie konsumentów w błąd. Informacja o rzeczywistych kosztach powinna być czytelna, a nie ukryta akapicie napisanym drobnym maczkiem. Warto w przypadku takich praktyk zwracać się z wnioskiem do rzecznika konsumentów lub bezpośrednio do UOKiKu, który zajmuje się takimi sprawami. Od jakiegoś czasu takie praktyki są coraz bardziej powszechne z tego co zauważyłam. Sama też trafiłam z ciekawości na reklamowany serwis, gdzie w regulaminie nie było mowy o wysokości kosztów, ale była wzmianka o koncie premium (konto podstawowe nie dawało żadnych funkcjonalności, więc premium było właściwie konieczne do korzystania z serwisu). O kosztach mówił dopiero załącznik do regulaminu, który był ukrytym hiperłączem (ale w żaden sposób nie został wyróżniony). Ila ja się naczytałam i naszukałam, żeby znaleźć info o kosztach ![]() P.S. Serwis zarejestrowany na Komorach jak doczytałam.... to wystarcza mi za komentarz. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2011-12-28 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.