![]() |
#1 |
BAN stały
|
Wszystko o Psach - pomóżcie :(![]() Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-05 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o Psach - pomóżcie :(
zacząć po prostu się nim zajmować
![]() --- ot tak się czasem zastanawiam, czy ludzie myślą, że forum składa się tylko z Plotkowego? ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-03-18 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-05 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Psa wystarczy kochać i się nim zajmować, to nie zabawka..
![]() Jakiej rasy masz psa.? Poczytaj o psach, jest mnóstwo sposobów na świetną zabawe dla obojga, od zwyklej tresury, przez jazde na rowerze z psem (tzn pies ma biec obok ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dziękuję za radę
![]() Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-05 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poczułaś się zazdrosna o to, że bardziej przywiązał sie do dziadka i nagle sobie przypomniałaś, że masz psa i chcesz, żeby wrócił w twoje łaski... pies to nie zabawka ![]() Skoro dziadek się nim zajmuje i on go uważa za swojego przywódcę stada to zostaw sprawy tak, jak są dla dobra i spokoju psa, po co chcesz mu teraz mieszać? za jakiś czas znowu się nim znudzisz i będziesz go zaniedbywać??? Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-03-18 o 18:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Cóż, trzeba było myśleć wcześniej.
I wykazać się odpowiedzialnością. Zacznij się z nim bawić, kąp go, szoruj zęby, głaszcz, dawaj smakołyki... Z tego co mówisz dziadek jest teraz przywódcą stada i nie wiem czy jest sens to zmieniać. Dlatego najzwyczajniej w świecie poświęcaj mu trochę uwagi a znowu zauważy Cię jako członka stada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to się w głowie nie mieści... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zamiast mieć pretensje do dziadka,podziękuj mu.
A pies już wybrał sobie swojego "pana" Trochę za późno się obejrzałaś z opieką nad pupilem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą to jestem ciekawa co by by było z psem, gdyby nie dziadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Również mam psa.Jest w moim domu od 8lat od szczeniaka.Ponieważ razem z mężem pracowaliśmy,to psem w czasie naszej nieobecności zajmowała się moja teściowa,bo mieszka najbliżej nas.Fakt ten nie wpłynął jednak na to,że pies przestał mnie czy męża uznawać za swoją panią /pana. Owszem pies ją bardzo lubi,ale jej kompletnie nie słucha ![]() ![]() Taki mądry! ![]() To ja go strzygę(ma długą sierść),my go kąpiemy wspólnie,my chodzimy z nim do weterynarza.Również z nami chodzi/jeżdzi na wycieczki do lasu czy nad wodę itp.To my się nim opiekujemy jak jest np. chory. I to nas uznaje za przywódców stada,a nie teściową.
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma psów nie do wyszkolenia, po prostu musisz go poznać, znaleźć jaki pozytywny bodziec najbardziej na niego dziala, dla jednego będzie to smakołyk , dla innego pieszczota. Sama uwaga poświęcona mu przez Ciebie wpłynie na relacje. Masz psa który nie tylko wolno się uczy-nie jest to reguła więc nie zniechęcaj się-ale też inteligentnego i nie dominującego. Spróbuj. Na początku podstawy, 10-15 minut dziennie, masa pieszczot i pochwał. Ty i on to polubicie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Myślę,że to wszystko dlatego, że po około roku jak go mieliśmy tata wypuścił go na podwórko,a on wtedy wyleciał na ulicę i potrącił go samochód.. Dziadek jest weterynarzem i się strasznie przejął i właśnie wtedy stwierdził, że moja rodzina jest nieodpowiedzialna i, że nie potrafimy zająć się psem... ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
poswiecaj mu tyle czasu ile mozesz...zabawy, spacery itp...
kto daje mu jedzenie? chyba nie dziadek? jesli zajmiesz sie nim odpowiednio, to i dziadkowi bedzie lzej i nie bedzie musial przyjezdzac o 22 wyprowadzic psa...swoja droga, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, zeby ktokolwiek przyjezdzal, zeby wyprowadzic mojego psa! skoro masz 19 lat to pewnie mieszkasz z rodzicami...co oni na to? ps. te przyjazdy dziadka i jego opieka nad pupilem jakos nie miesci mi sie w glowie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jutro wybieram się do zoologicznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziadkowi najlepiej nic nie mów, bo a nóż widelec za jakiś czas znowu znudzi ci się karmienie, wyprowadzanie i głaskanie pieska i znowu zwierzak będzie cierpiał? Nie myśl o sobie, myśl o zwierzęciu! ![]() Edit Pies to nie człowiek i nie kupisz jego uczuć nową smyczą i obrożą... Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-03-18 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przecież my umiemy zadbać o psa tylko od pewnego czasu dziadek na to uniemożliwia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzy dorosłe osoby w domu i nie ma komu wyprowadzić psa, żeby zrobił koopę? Pies to nie człowiek, że załatwi się kiedy chce... musi czekać aż łaskawie ktoś go wyprowadzi i szczęście całe, że wasz pies ma dziadka, który się o niego trszczy ![]() Edit Poza tym w pierwszym poście sama przyznałaś, że zaczęłaś psa zaniedbywać... więc zamiast odprawić dziadka podziękuj mu, że zajmuje się twoim (ponoć ![]() ![]() Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-03-18 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jestem przeciw kupowaniu zwierząt jako prezentów dla dzieci i traktowanie ich jak zabawek, żywych maskotek.
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Przede wszystkim powinnaś myśleć o psiaku. Na pewno jest z wami związany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, dziadek wczoraj wyjechał, wraca jutro w nocy, a pies jakoś żyję, najedzony, wyprowadzony, wybiegany, smacznie śpi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby ci się nie znudziło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie masz prawa odsuwać dziadka od psa w podpisie masz napisane, że planujesz podróż po Europie we wrześniu... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pies Go lubi.Teraz Ty musisz się postarać,aby pies polubił Ciebie .Zajmuj się nim,baw się z nim,zabieraj na wycieczki itp.W końcu to Wasz pies... Wiem,że problem wydaje się śmieszny,ale rozumiem,że dla Ciebie śmieszny nie jest. Będę trzymać kciuki,aby Cię pies polubił.
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Dzięki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1151631 3]Zamiast dziękować dziadku za opiekę nad psem, to Ty go jeszcze obwiniasz? ![]() Bo przecież nikt go nie prosił, żeby się nim opiekował.. Rozumiem, żeby zabierał go czasem na spacer czy na wycieczkę, ale żeby cały czas... Tak jakby przywłaszczył sobie tego psa.. Głupio to brzmi, bo to przecież mój dziadek, ale w sumie z boku na to popatrzeć to tak to wygląda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.