zdrada... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-03, 14:31   #1
stokrotkaw
Przyczajenie

zdrada...

pisze w imieniu mojej kolezanki to tak wstepie zaznacze. Ma chlopaka z reszta bardzo przystojnego, jest sporo od niej starszy i ma juz dzicko i zaznacze ze nie zyje z matka dziecka.. Bardzo kocha swoja core i nie jest zlym czlowiekiem, ma wady jak kazdy facet. Moja koleanka miala dobra znajoma, bardzo jej ufala. Jak nie mogla isc sama na impreze to wysylala ja z nim zeby go pilnowala;P Musze tez zaznaczyc ze chlopak pracuje w klubie, ostatnio sie dowiedziala ze ta jej zaufana kumpela jak i zarowno chlopak zdradzili ja ze soba, pocalowali sie..... Nie oszukujmy sie to nie jest tak powazne jak sex, ale jednak zdrada, jej kumpela przyznala sie ze tak bylo i zrobila to swiadomie, zaz chlopak nic nie pamieta z tamtej nocy. Powinna mu przebaczyc? Sa ze soba 3 lata i ja wiem ze bardzo go kocha.
stokrotkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 14:55   #2
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20
Dot.: zdrada...

Alkohol nie jest żadnym usprawiedliwieniem...
Dla mnie takie coś to zdrada i nie ma na to wybaczenia.
Skoro ta koleżanka zrobiła to świadomie to fajne ma znajome...
Jednak ja bym się zastanowiła czy to w ogóle prawda jest.
Bo możliwe że ta koleżanka chciała jej zepsuć związek i specjalnie tak powiedziała.
Jest na to jakiś świadek? Czy jedyną osobą która może to poświadczyc to jest tylko ta dziewczyna?
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 15:13   #3
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Czas edycji: 2009-03-01 o 12:49
xsw23edc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 15:14   #4
Muesli
Raczkowanie

GG do Muesli

ja nie wybaczyłabym nawet pocałunku...
Muesli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 15:22   #5
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Czas edycji: 2009-03-01 o 12:50
Stary 2009-02-03, 15:26   #6
m@rtynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotkaw Pokaż wiadomość
pisze w imieniu mojej kolezanki to tak wstepie zaznacze. Ma chlopaka z reszta bardzo przystojnego, jest sporo od niej starszy i ma juz dzicko i zaznacze ze nie zyje z matka dziecka.. Bardzo kocha swoja core i nie jest zlym czlowiekiem, ma wady jak kazdy facet. Moja koleanka miala dobra znajoma, bardzo jej ufala. Jak nie mogla isc sama na impreze to wysylala ja z nim zeby go pilnowala;P Musze tez zaznaczyc ze chlopak pracuje w klubie, ostatnio sie dowiedziala ze ta jej zaufana kumpela jak i zarowno chlopak zdradzili ja ze soba, pocalowali sie..... Nie oszukujmy sie to nie jest tak powazne jak sex, ale jednak zdrada, jej kumpela przyznala sie ze tak bylo i zrobila to swiadomie, zaz chlopak nic nie pamieta z tamtej nocy. Powinna mu przebaczyc? Sa ze soba 3 lata i ja wiem ze bardzo go kocha.
to co pogrubiłam bardzo Mnie zszokowała,po jakiego pieruna wysyłała kolezanke z nim??a gdzie jej zaufanie do niego??Myślę że w pewien sposób popchneła ich do siebie...W sumie można stwierdzic ze skoro zdradził ją z kumpela to mogł to zrobić z kazdą...ale nie rozumiem wysyłania chłopaka z koleżanka...Zdradził Ją i niech sobie da z nim spokoj.

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 15:29   #7
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 15:31   #8
Magnetisma
Raczkowanie

Tez uważam że zdrada to zdrada. Jestem pewna że nie wybaczyłabym żadnej zdrady, nawet takiej jak pocałunek. Mam swoje zasady i swoja godność. Ale kazdy ma inne podejscie do tego rodzaju rzeczy i koleżanka zrobi jak sama czuje.

A jeśli chodzi o to że był pod wpływem alkoholu i nic nie pamieta, to przepraszam bardzo ale nie chciałabym wiedziec co jeszce robił pod wpływem alkoholu czego nie pamieta i co jeszcze nie wyszło na wierzch. Tłumaczenie sie w ten sposób jest dla mnie oznaka słabości i braku odpowiedzialności tego meżczyzny za swoje czyny. Rozumiem rowniez ze kazdy popełnia błedy, ale dla mnie jest to bład zbyt duzego kalibru.

Tak czy inaczej to Twoja Koleżanka musi sie zastanowic dobrze, czy jest w stanie mu przebaczyc i zapomniec, bo musi zapomniec o tej sytuacji jesli chce dalej normalnie zyc z tym mezczyzna.
...bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem...
Magnetisma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 15:36   #9
m@rtynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xsw23edc Pokaż wiadomość
Niech da sobie z NIMI spokoj, jedno warte drugiego i tyle.
No dokładnie i koleżanka jakaś nie koleżanka a chłopak szkoda gadać!Bosz... nie wybaczyła bym za nic w zyciu...nawet sobie tego nie wyobrażam.a powiedz co koleżanka która została oszukana myśli o tym wszytskim,wiem głupie pytanie ale dziewczyny często mają tak że lubią przebaczać takie rzeczy.

Razem! KCKM
Stary 2009-02-03, 15:49   #10
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Stary 2009-02-03, 16:03   #11
rodzynek
Raczkowanie

a ja nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to kolejna prowokacja? Jak to było w Dniu Świra- "Już w nic nie wierzę..."
rodzynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:06   #12
m@rtynka
Zadomowienie

Wiesz ludzie często robia głupie rzeczy no ale na tym polega też życie,takie wrócenie do siebie oczywiście będzie bardzo ryzykowne,jeśli chodzi o kwestie zaufania ale wydaje mi sie że był 1 raz to będzie 2 raz i koło się zamyka.Trzeba się odrazu odcinac od takich ludzi,ale czasami jest trudno bo możemy kogoś KOchać,przyzwyczaić się albo poprostu boimy się być sami...

Razem! KCKM
Stary 2009-02-03, 16:12   #13
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Stary 2009-02-03, 16:17   #14
kamyczek89
Zadomowienie

też tego doświadczyłam...tylko ja wybaczyłam.
może to źle , może dobrze. czas pokaże. jednak wprowadzone zostały pewne zasady...i teraz już nie ma argumentów, by można było odwrócić kota ogonem.
jednak drugiej takiej głupoty nie wybaczę, a tym bardziej czegoś większego. po prostu limit się skończył.

kamyczek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:20   #15
shineE
Zadomowienie

GG do shineE

coś mi tu śmierdzi... może to Ty jesteś tą koleżanką?

a poza tym zdrada to zdrada

shineE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:20   #16
m@rtynka
Zadomowienie

Więc myslę że odpowiedziałaś sobie sama na pytanie jak to powinno wszystko teraz wyglądać

"Ale bol po rozstaniu z taka osoba minie, minie czas, zaczniemy coraz mnie o tym myslec, az w koncu spojrzymy na to z dystansem i bedziemy dumne, ze potrafiłysmy zakonczyc TAKI zwiazek."

Razem! KCKM
Stary 2009-02-03, 16:23   #17
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Czas edycji: 2009-03-01 o 12:51
Stary 2009-02-03, 16:32   #18
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
I jestes w stanie normalnie funkcjonowac? Nie nachodza Cie nigdy złe mysli, ze On znowu okaze sie @$$#%$? ;/. Ryzykantka.
ryzyk fizyk... wiem, że nigdy nie można powiedzieć nigdy. wiem czym ryzykuję.
a normalnie funkcjonować potrafię, jeśli by tak nie było, nie wróciłabym do niego na bank.
On dostał swoją nauczkę i wie, że kolejnej szansy nie będzie.

Stary 2009-02-03, 16:34   #19
xsw23edc
Raczkowanie

.

Edytowane przez xsw23edc
Czas edycji: 2009-03-01 o 12:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 16:34   #20
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Różnie ludzie spoglądają na zdradę...większość właśnie wybacza...ale to kwestia psychiki czy ktoś będzie potrafił z tym żyć później.
Ja np nie wyobrażam sobie zatolerować zdrady...kochałam swojego wcześniejszego faceta...zdradził mnie pocałunkiem i to wystarczyło...nie obchodziły mnie już szczegóły,zerwałam z nim i płakałam całe wakacje gdyż jestem bardzo uczuciową osobą i ciężko mi sie było z tym pogodzić...jednak nawet sie nad tą decyzją nie zastanawiałam.
To było jak cięcie nożem.
Później wydzwaniał...chciał wrócić...ale nic z tego...
Po pierwsze duma...po drugie to nie umiałabym mu zaufać już spojrzeć w oczy i powiedzieć słowa kocham...
Nie umiałabym i nawet nie chciałabym aby poczuł się przeze mnie kochany kiedykolwiek jeszcze za to co zrobił...
Taka osoba zwyczajnie nie zasługuje na nasze wybaczenie ani też na naszą miłość.
Jednak nie potępiam osoób które wybaczają...jeżeli potrafią z tym faktem żyć i w ciągłej niepewności...to niech żyją...podziwiam bo ja bym się zadręczyła taką sytuacją.
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:43   #21
fdkwm
Raczkowanie

Cytat:
Z obserwacji wiem, ze jezeli dziewczyna kocha tego zdradzajacego faceta i jest slaba psychicznie to mu wybaczy wmawiajac sobie, ze to tylko pocalunek, badz ze nie byl swiadomy;/, a potem bedzie dzien w dzien gryzc sie z tym, ze nie moze mu zaufac, zacznie sie zazdrosc, oskarzenia, moze nawet sprawdzanie, a takie cos nie bedzie mialo racji bytu i wczesniej czy pozniej doprowadzi do rozpadu zwiazku, ale niestety duzo kobietek jest glupitkich (chyba sie tez do nich zaliczam;/) i tak własnie postapi.
W stu procentach się zgadzam.Bo jeśli wybaczy to zostanie to w jej głowie i nie będzie mu ufać.Jestem tego pewna, ponieważ sama miałam taka sytuację. Jeśli wybaczy...na początku będzie znów pięknie, ale przy każdej kłótni będzie do niej wszystko wracało ...wszystkie krzywdy jakie jej wyrządził. Nic przyjemnego...zrobienie sobie z życia piekła. Czy ma wybaczyć ?...nie mogę się wypowiedzieć ponieważ sama zaliczam się do słabych kobiet...i " coś" wybaczyłam. Nie żałuję tego.

Jeśli dziewczyna ma takie wahania...to na pewno nie ma doświadczenia w takich sprawach (może to i dobrze) ale musi przemyśleć czy warto...ogólnie to chłopak się nie popisał i mógłby chociaż sie przyznać...bo z reguły jak sie nie pamięta to nie da rady stać na nogach;/
....
Dopóki mogę iść o własnych siłach pójdę tam gdzie zechcę...
fdkwm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 16:43   #22
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Wiec zostaje mi tylko trzymac za Was kciuki i zyczyc duzo milosci i zaufania
każdy może popełnić błąd... choć to jego nie tłumaczy , nic Go nie tłumaczy i On o tym dobrze wie. jednak Go kocham, dałam szansę... jeśli się chce można naprawić to , co się popsuło. wystarczy chcieć i wiedzieć co powinno się zrobić.
zdaję sobie, że nawet największe uczucia można zbesztać i zniszczyć.
może wybaczyłam, bo za dużo uczucia w ten związek włożyłam,
trudno powiedzieć...
On mi powiedział, że nie zdawał sobie sprawy, że mogę Go tak kochać, że dałam mu jeszcze szansę. Pewnie, że Go kocham, ale ta sytuacja sprawiła, że zeszłam na ziemię. nie idealizuję już niczego.

Stary 2009-02-03, 21:26   #23
Bdebdusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shineE Pokaż wiadomość
coś mi tu śmierdzi... może to Ty jesteś tą koleżanką?

a poza tym zdrada to zdrada
O tym samym pomyślałam Co do pogrubionego to też się zgadzam

Dobrze któraś z dziewczyn wcześniej zauważyła, że "jak to koleżanka poszła go pilnować" To on nie umie sam się pilnować

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 23:30   #24
agaafurm
Raczkowanie

z calym szacunkiem dla Ciebie,nie wiem ile macie lat,ale wysylanie kolezanki aby go pilnowala jest lekko infantylne... moze chcial Ci zrobić na złość i dać nauczkę?Zdrada do zdrada, daj sobie spokoj z takim związkiem.
agaafurm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 07:21   #25
kamyczek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bdebdusia Pokaż wiadomość
O tym samym pomyślałam Co do pogrubionego to też się zgadzam

Dobrze któraś z dziewczyn wcześniej zauważyła, że "jak to koleżanka poszła go pilnować" To on nie umie sam się pilnować
ja nie znam tej wizażanki, a zresztą moją historia jest trochę inna. i nawet nie życzyłabym sobie, gdyby ktoś w moim imieniu miał pisać takie rzeczy

a co do tego pilnowania, to sama go dziewczyna wepchnęła w ramiona innej. choć to ich nie tłumacz w sumie

Stary 2009-02-04, 07:44   #26
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotkaw Pokaż wiadomość
Jeśli to był tylko pocałunek, to - oczywiście nie od razu - może wybaczyć. Muszą jednak ze sobą o tym rozmawiać, bo z jakiegoś jednak powodu się to stało. Ale...

1. Czy tylko pocałunek, czy tylko raz? Tego się ona na 100% nie dowie. Albo zaufa i uwierzy w tą wersję (która może być jak najbardziej prawdziwa), albo będzie ją dręczyła myśl co jeszcze mogło się wydarzyć. Poza tym jest całowanie i CAŁOWANIE - widziałam już bardziej namiętne i ociekające seksem pocałunki, niż sam stosunek.
2. Facet pracuje w takim miejscu, że - nie oszukujmy się - okazji ma wiele i to również będzie ją męczyło. Barmani, DJ to jedna z grup "wysokiego ryzyka" na flirty i romanse w pracy - takie przykłady w pracy widzi zatem jej facet, a to może na dłuższą metę korumpować. Takiej pracy się jednak nie wybiera, bo nie chce się poznawać nowych ludzi i nieco imprezować. Wręcz przeciwnie. Facet jest typem zabawowo-imprezowym, przystojny, w przeszłości był średnio odpowiedzialny (nieplanowane dziecko) - takich wilczków ciągnie jednak do lasu.
3. Alkohol nie jest wytłumaczeniem i z jego strony to żałosna gadka. Może i nic nie pamięta, ale nikt go na siłę nie upijał. Jak się nie umie pić, to się pić nie powinno. Jeśli ona to przełknie i sama zacznie go tak tłumaczyć, to następnym razem jej powie, że znowu się spił, nic nie pamięta, ale coś tam się działo...

Sama musi wiedzieć, czy warto mu przebaczyć, czy będzie umiała mu zaufać. Możliwe, że facet miał pojedyńcze zaćmienie umysłu, ale wszystko teraz zależy jak sobie to rozpracują. Tylko niech się głupio nie tłumaczy wypitym alkoholem. Ktoś tu kiedyś bardzo słusznie zauważył, że po alkoholu robimy to, na co mamy ochotę na trzeźwo.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-02-04 o 07:46
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 09:39   #27
TeQuiero
Zadomowienie

Zdrada to zdrada.. Najgorsze co może być.. Naprawdę nie warto wybaczać. Kto zdradzi raz zdradzi i drugi... Potem znów.
DLa mnie zdrada jest nie wybaczalna..

I will always love you.
You, my darling you
....
TeQuiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 11:12   #28
RozowySlon
Raczkowanie

GG do RozowySlon

zdrada to zdrada, ale w takim razie co z wybaczaniem???

mój blog: owt.blox.pl
RozowySlon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 11:38   #29
madie
Zakorzenienie

Wysyłanie koleżanki do pilnowania, jak to ktoś słusznie zauważył, jest dziecinne, ale przede wszystkim świadczy o tym, że gdzieś tego zaufania stuprocentowego nie było. Jeśli koleżanka jest nastolatką to rozumiem, że można widzieć w takim działaniu sposób na trzymanie faceta w garści, ale to głupie o czym się przekonała. Prawda jest taka, że chłopak powinien umieć pilnować się sam, jak każdy. Widać nie potrafił i nie chciałabym na miejscu koleżanki od tego momentu mieć poczucia wiecznego strachu przed następną taką zdradą.
Nie wiem co bym zrobiła, ale podejrzewam, że prędzej czy później związek by się rozpadł. NIe wiemy tylko co tak na prawdę przeżywa ten chłopak.
NIe mówię definitywnie "niech zerwie" , bo znam pary, które dały sobie szansę i jest dobrze.
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 12:24   #30
anomalia83
Raczkowanie

Nie mówcie, że nie wybaczyłybyście. Póki nie będziecie w takiej sytuacji tak naprawdę nie wiecie jak postąpicie, gadać sobie można 'ja nigdy bym nie wybaczyła', ale jak się zdarzy to już inaczej się do tego podchodzi, jak się z kimś jest długo, kocha się go, ma się wspólne plany to przede wszystkim należało by porozmawiać o zaistniałej sytuacji, o okolicznościach i motywach, a jeśli wybaczyć ustalić konkretne zasady.

Jestem zdania, że każdy zasługuje na drugą szansę, jeśli szczerze żałuje.
W takich sytuacjach nie jest łatwo, ale pokażcie mi kogoś kto nie popełnia błędów.

Znam parę po zdradzie, zostało wybaczone i jest im lepiej niż kiedykolwiek.
Są też oczywiście przypadki odwrotne.

Tu akurat myślę, że brak zaufania zrobi swoje. Jeśli facet sam nie umie się pilnować to coś jest nie tak, a może po prostu nie chce, powiedział że wypił i nic nie pamięta (wymówka) bo co miał powiedzieć?
anomalia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości