![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
peeling kawowy - rewelacja
wlasnie zrobilam sobie wyszczuplajacy peeling z kawa i sola, nie zauwazylam zebym schudla.... ale jakis cudowny efekt!!!!! skora gladziutka, pieknie pachnie i delikatnie natluszczona... poprostu cudo
![]() ![]() tu znajdziecie przepis: http://www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=100 Wyszczuplający peeling do ciała Mauricel: Należy wymieszać w miseczce dwie garści soli ( ja wybieram drobną, jeżeli ktoś woli może gruboziarnistą ), garść świeżo zmielonej kawy, garść cynamonu. Dodajemy bezzapachowy ( to ważne ) żel. Ja dodaję żel do mycia twarzy dla skóry wrażliwej Clean & Clear. Dodajemy go tyle by powstała w naczyniu dość gęsta masa. Następnie starannie ale delikatnie masuję całe ciało od stóp do szyi. Spłukuję skórę a po wytarciu należy wklepać balsam (ujędrniający, nawilżający). Peeling wygładza skórę, pobudza krążenie, pięknie pachnie. pozdro ![]() Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2007-03-29 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: peeling kawowy - re we la cja ( solny też :) )
A ja się wcczoraj wynacierałam peelingiem z soli. Później wysmarowałam się Biosilkiem. Jakie gładkie ciało
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: peeling kawowy - re we la cja ( solny też :) )
No to i ja się pochwalę swoimi wyczynami peelengowymi. Właśnie przed chwilunią zafundowałam sobie papkę z cukru i oliwy z oliwek i potraktowałam nią twarz, szyję i dekold! I normalnie czuję się tak, jakbym zdarła z twarzy wszystkie zmarszczki i inne niespodzianki co to się czasem przyczepiają do twarzy. Rewelacja! Skóra gładziutka jak pupcia niemowlaczka...a jak sie pięknie na niej podkład trzyma... spróbójcie dziewczyny bo działa! pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tez zabieram sie do peelingu
![]() i jeszcze dodatkowe pytania... ![]() ![]() Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2007-01-18 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: peeling kawowy - re we la cja
ja uzylam kawy jacobs kronung czy jakos tak, byla prosciutko z opakowania
![]() ![]() pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam,
Próbowałam kiedyś z solą, ale po wypróbowaniu kawy w ostawkę poszła sól, a także drogie peelingi z drogerii. Po kawowym skóra jest jak u niemowlaka, szczególnie jeśli poźniej zafundujecie sobie balsam, folię spożywczą i ciepełko ![]() Skuszę się jednak jeszcze na ten cukrowy ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Czy kawa ma być świeża, jeszcze nie parzona, czy te fusy po wypiciu?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja zalewam wrzątkiem i czekam aż ostygnie. zamykam się w kabinie prysznicowej i się smaruję i smaruję.. miło drapie - mocno, ale nie rani. uwielbiam zapach kawy, więc jestem wniebowzięta
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hmmm... Ja czytałam tylko o parzonej.
Wsypuję ok. 6 łyżeczek mielonej kawy (najtańszej z Tesco ![]() Czytałam też opinię jednej kobietki, która napisała, że pije się u niej w domu dużu parzonej kawy i ona zbiera za każdym razem fusy z całego dnia i wieczorem wykorzystuje do celów kosmetycznych ![]() Generalnie widzę po postach, że raczej parzona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ojej... a ja robiłam ten peeling z kawy nieparzonej - takiej od razu z opakowania
![]() ![]() ![]() ale to u mnie normalne, że zawsze pokręcę przepisy ![]() ![]() ale ten peeling, który ja robiłam też był super! Chyba po prostu jeszcze mocniejszy i bardziej "drapiący" ![]() ale następnym razem koniecznie spróbuję z parzonej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rzabbocop
|
Ja robię z nieparzonej i jest super. W pojemniczku mam kawę z solą i cynamonem a tuż przed użyciem mieszam na ręce z żelem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
kjudi napisał(a):
> ja uzylam kawy jacobs kronung czy jakos tak, byla prosciutko z opakowania ![]() o rany nie szkoda na to takiej dobrej i drogiej kawy?? ja robie sobie ze zwyklej mielonej kawy za 3 zl, tylko ze jest bardzo mocna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
W przypadku tego peelingu z kawy, to chyba jednak nie kofeina zwalcza cellulit, dlatego, że wydaje mi się, że nie dochodzi ona do głębszych warstw skóry- tak jak w kosmetykach. Myśle sobie, że kofeina zawarta w kosmetykach jest "zamknięta" w jakimś nośniku, który "dostarcza" ją do głębszych wartstw skóry. Chyba w tym peelingu możemy mówić tylko o działaniu powierzchniowym.
Co nie zmienia faktu, że w połączeniu z żelem, olejkiem rozgrzewającym, folią spożywczą i ciepłem nie wspomaga zwalaczania tego defektu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=458337
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=678436 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=664611 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=580731 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=680870 poczytaj tutaj i uwierzysz ![]() ![]() ![]() no moze jeszcze: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=580731&id_f=2 Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2007-01-18 o 09:06 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja też zrobiłam z nieparzonej i jestem zachwycona!!!!!!!!!!!!!
Dodałam jeszcze do niego cynamonku , olejku pomarańczowego,i mydełko o zapachu waniliowym-cudo!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rzabbocop
|
katka napisał(a):
> Ja też zrobiłam z nieparzonej i jestem zachwycona!!!!!!!!!!!!! > Dodałam jeszcze do niego cynamonku , olejku pomarańczowego,i mydełko o zapachu waniliowym-cudo!!!!!!!!!!!!! A co to za mydełko o zapachu waniliowym ? ![]() Ja używam do tej mieszanki żelu do higieny intymnej Ziai o zapachu migdałowym i jestem zachwycona, jest bardzo delikatny i zapach świetnie się komponuje. A tak ogólnie ostatnio mam manię na temat zapachów spożywczych typu kawa, migdał, wanilia. Myślałam, że jak się skończy zima i zacznie lato to mi przejdzie ale gdzie tam ![]() Tak jak kiedyś zwykle siegałam po zapachy lekkie, świeże oraz brzoskwinię ![]() ![]() Mój facet sie śmieje, że ma ciasteczko w łóżeczku jak po tym peelingu kawowym wysmaruję się migdałowym albo waniliowym balsamem a stópki kremem cynamonowym ![]() Hmmm ... coraz bardziej mnie kusi myśl o kąpieli w środku dnia, bo coś na robocie się skupić nie mogę ![]() Dobra idę sie poaromaterapeutyzować w wannie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Polecam www.mydlandia.pl - znajdziesz to sporo ciekawych rzeczy dla aroma-maniaczek
![]() Powodzenia w buszowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Niestety link z przepisem na peeling mi sie nie wczytuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ktoś go stosował na twarz i nie było problemów z tym.
Ja tego nie robiłam, ale się skuszę, bo mi wychodzi bokiem ogórkowy peeling ![]() ![]() Wydaje mi się jednak, że to zależy od tolerancji skóry - każdy ma przecież inną, więc warto przetestować na sobie. Powodzenia, ja dam znac co z moja buzią po peelingu kawowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Re: peeling kawowy-prosze o przepis
tak jak w temacie-prosze,nie,błagam o przepis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rzabbocop
|
Ja korzystam z tego przepisu
![]() http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=337 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Oto mój przepis : kilka łyżek fusów z zaparzonej kawy mieszam w miseczce z migdałowym żelem pod prysznic (cuuudnie pachnie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
REWELACJA, naprawde.
Wyprobowalam wczoraj wieczorem. Kawe polaczylam z zelem pomartańczowym- zapach powstał oszałamiajacy! Ale przedewszystkim skora, stala sie naprawde bardzo gladka. Bede stosowac co drugi dzień! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja tez skorzystalam z przepisu i jestem baaaaaaaardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, to jest normalnie jakieś cudo!
![]() ![]() ![]() Jestem pod wrażeniem. Zrobiłam peeling ud, pośladków, dekoltu i... twarzy ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Rzabbocop
|
Karola napisał(a):
> Dziewczyny, to jest normalnie jakieś cudo! ![]() ![]() ![]() ![]() > Jestem pod wrażeniem. Zrobiłam peeling ud, pośladków, dekoltu i... twarzy ![]() ![]() Tylko, że teraz trzeba uważać przy ludziach żeby się za bardzo nie miziać po ciele, bo można zostać posądzonym nie wiadomo o co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ewa napisał(a):
> Karola napisał(a): > > Dziewczyny, to jest normalnie jakieś cudo! ![]() ![]() ![]() > > ![]() > > > Jestem pod wrażeniem. Zrobiłam peeling ud, pośladków, dekoltu i... twarzy ![]() ![]() > > Tylko, że teraz trzeba uważać przy ludziach żeby się za bardzo nie miziać po ciele, bo można zostać posądzonym nie wiadomo o co ![]() > ![]() To fakt ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
popieram.......hjest ssssssssssuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuper.Skorka gladziutka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Aż wstyd sie przyznać - ja, peelingowy maniak, zrobiłam go dziś dopiero. W ten oto sposób:
- dwie łyżki kawy (Jacobs, akurat taką miałam, a ostatnio nie pijam kawy w ogóle, i tak daaawno nie udało mi się zasnąć przed świtem ![]() - łyżka soli - cynamon (chyba ciut więcej niż łycha) - duuużo żelu pod prysznic (Nivea) - oliwka J&J Peeling jest super, ale już wiem, że wrażenie po jednym użyciu może być całkiem błędne. Dobrze, że to nie KW i mogę się spokojnie wypowiedzieć już teraz ![]() ![]() ![]() No i z mojej wanny spłukał sie bez problemu, chwała mu za to ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Rzabbocop
|
Ja dzisiaj bez peelingu kawowego
![]() ![]() A myślałam, że nie bedę miała jauż więcej nałogów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.