|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wątek kontrowersyjny - tylko dla wybranych
Dmucham na razie na zime.
Założono watek, który w pierwszym poście informuje, że jest dla 3-4 użytkowniczek wymienionych z nickow. Jeśli rozumiem jego założenie jest takie, że: każda wchodzaca czyta pierwszy post na watku i ma wyjsc, bo to nie dla niej, to nasz watek jeśli nie, to ją zignorujemy, bo nie bedzie wiedziala o czym piszemy to watek tylko dla nas a zalozono go na najbardziej obleganym forum plotkowym Ja widze w powietrzu spięcie, bo wiele osob zajrzy i zostanie kulturalnie badz nie - wyproszonych, bo to NASZ watek i tylko MY wiemy o co chodzi, jak to ujeła autorka. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307816 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek kontrowersyjny - tylko dla wybranych
Cytat:
- "Co u Was dziewczęta?" - dziękuję, dobrze ![]() Ale się ugryzłam w język, bo moja skromna osoba nie jest uwzględniona do udziału w tym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Będzie zadyma.
Nie może być tak, że autorka wątku od razu mówi, dla kogo jest wątek, a dla kogo nie. Jesli chcą sobie pogadac prywatnie, to albo na GG, albo niech zalożą klub ze wstępem tylko dla zaproszonych.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że po pierwsze tytuł jest nieodpowiedni, bo niejako "zapraszający wszystkich", po drugie pierwszy post też nie wyjaśnia za bardzo motywów założenia wątku
![]() Ja sama założyłam jakiś czas temu wątek w pewnym sensie prywatny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294166 i póki co żadnych sprzeciwów, ani "obcych osób" w nim nie ma, choć przeglądają nas też inni użytkownicy. Jednak wydaje mi się, że motywy założenia tego wątku dobrze wyjaśniłam w pierwszym poście, a tytuł jest kompletnie niezrozumiały dla kogoś, kto nie uczestniczył w wątku o egzaminie na prawo jazdy. Była grupa osób, z którą fajnie gadało się o wszystkim lub o niczym i żeby nie off topować w egzaminacyjnym, wymyśliliśmy "nasz" wątek plotkowy(z tym, że nie wypisywałam nicków-każdy z poprzedniego wątku wiedział, że może tu pisać(i tak grono z czasem zmalało). Nie widzę w tym nic złego. Nikogo nie wypraszaliśmy, bo każdy na wstępie kapuje, że tutaj akurat jest grono "znających się" osób i nie ma sensu się wpraszać. Ja owszem-bardzo chętnie poznaję innych użytkowników w całej masie innych wątków ![]() Tak że myślę, że tutaj pomogła by edycja pierwszego posta i zmiana tytułu ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-01 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
chyba bedzie zadyma, bo juz ktorejs dziewczynie zwracajacej uwage pani z watku odpowiedziala, ze ją to "wali"
![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-01 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
1. Takie zachowania autorki prowokujecie same, wpisując się tam. Mnie jakoś nie pili do pisania w tym wątku, ale widocznie nie jestem normalny. W pierwszym odruchu mam ochotę zareagować raczej agresywnie na wpisujące się tam na siłę osoby.
2. Nie ma wątków prywatnych, więc... nie ma też możliwości schowania jego zawartości. Wątek jest widoczny i tyle. Fakt, że autorka poprosiła kilka osób o wypowiedź nie jest dla mnie wykroczeniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
a już myślałam, że to ja jakaś nienormalna jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie-są na wizażu różne grupki lepiej znających się osób-niech mają swoje wątki. Po co się wpisywać, jak nie należymy do grupy "mile widzianych". Przecież jest mnóstwo innych wątków. I nie dziwię się, że założyciel się denerwuje
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ktoś chce, żeby mu się nikt "obcy" nie wtrącał, to niech sobie założy nie wątek, ale klub i wysyła zaproszenia tylko dla osób z którymi chce pisać (mając na uwadze oczywiście, że każdy obcy będzie to widział, choć głosu mieć nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Można też i tak, ale mnie się wydaje, że zwykła kultura i rozsądek wystarczy, by nie pisać tam, gdzie grupa użytkowników jest "ustalona".
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym na Spolecznosciach jest sporo watkow w ktorych sie tylko kilka dziewczyn udziela i jakos nikt nie ma problemu... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo, ze mnie to malo obchodzi, to jednak w jakis sposob poczulam sie dotknieta. wychodzi z tego, ze na wiekszosci watkow nie skierowanych tematycznie do mnie, mam sie nie wypowiadac, bo 'tylko mi sie tak wydawalo, ze wizaz to forum otwarte'? ![]() nie rozumiem najazdu zadnej ze stron, ale to stwierdzenie mnie dobilo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wizaż to forum otwarte, natomiast część(niewielka jednak) wątków jest skierowana do określonej grupy użytkowników i co tu jest złego ![]() Poza tym na forach zawiązują się przyjaźnie i po jakimś czasie grupa osób może mieć ochotę poplotkować w znajomym gronie, więc bach-zakładają swój wątek i tyle. O ile mi wiadomo-nie jest to niezgodne z regulaminem ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-02 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
fakt że są wątki społecznościowe w których wypowiadają się wciąż te same osoby nie razi czy przeszkadza , moim zdaniem ten akurat watek mógł wzbudzic pewną niechęć poprzez pierwszy post i jego treść która jest dobitna, niedwuznaczna i większość osób może się poczuć nieswojo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niech sobie robia co chca naprawde, ale robienie chatu z forumi jeszcze prostackie odzywki do wypowiadajacych sie, ktorzy sa spoza grupy... no nie wiem, chyba nie taka jest idea for (dobrze? nigdy nie wiem ![]() a watki spolecznosciowe to widywalam takie: aparatki, mineraloholiczki, ag etc. a nie: co u was slychac? (watek dla kasi, marioli i zdzicha z 2 bloku, reszta out!) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wgłębiałam się w ten wątek, ale wina za nieprzyjemne sytuacje leży pewnie pośrodku, bo dlaczego w wątku, który ja założyłam nie ma takich akcji? Z jednej strony-tutaj nietrafiony tytuł i wyjaśnienie do kogo i dlaczego wątek jest kierowany, z drugiej-po co się wpisywać, kiedy się wie, że do tej społeczności się nie należy. Jeden da do zrozumienia, że nie powinnam tu pisać w bardziej dyplomatyczny sposób, inny w mniej i zaczyna się zadyma ![]() ![]() PS. "idea forów" ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
w dobrym guscie rowniez nie lezy zwracanie komus publicznie uwagi na bledy, tym bardziej przez osobę, która dwa posty wyżej zrobiła okropnie rażącego byka
![]() mnie tez nie nie spodobal glownie ton dziewczyn - "pozbedziemy sie was chamstwem" Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-03 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS. Źle odmieniam słowo "post" ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-02-03 o 11:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Tutaj masz rację, pozbywanie się chamstwem prowadzi w prostej linii do pozbycia się dostępu do forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
a to przepraszam, jakos nie zauwazylam tego, ze zapytala
![]() ja staram sie zwracac tylko dobrym znajomym uwage, zeby ktos tego wlasnie nie odebral jako drobnomieszczanstwa i zlosliwego przytyku Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-02-03 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam tylko przypomnieć, że społeczności powstały właśnie po to, żeby w miarę możliwości skupić prywatę forum w jednym miejscu
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem zalozycielki. Przy takiej liczbie alternatyw, ktore naprawde gwarantuja prywatnosc wybrac miejsce publiczne?
I ta druga strona medalu. Przypomnialy mi czasy, gdy chlopcy zabierali dziewczynom na boisku pilke, gdy gralam z kolezankami w dwa ognie. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2009-02-04 o 00:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Lubią wizaż, to chcą sobie przez niego tu gadać.
Proponuję zmienić im tytuł na taki z nickami, nie wiem, Mimi, Melodia... spotkanie przy kawce, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.