PayU na allegro- pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 17:27   #1
kiciun
Rozeznanie

PayU na allegro- pomocy

Dzisiaj odwaliłam niezłą głupotę, może któraś z was wie, jakie będą tego efekty..
Zupełnie nie znam się na allegro, nie korzystałam z niego, jednak musiałam kupić sprzęt do szkoły. Kliknęłam kup teraz, wybrałam sposób przesyłki, wyskoczyły mi dane do przelewu na PayU, spisałam, poleciałam na poczte i zapłaciłam kase tradycyjnym przekazem. Po powrocie do domu pomyślałam, że powinnam zmienić adres przesyłki, gdyż zależy mi na czasie, a podałam adres swojego domu rodzinnego. Szukałam jakiejś opcji zmiany, w końcu w dziale kupione, w płatnościach kliknęłam anuluj płatność. Potem kliknęłam zapłać ponownie, zmieniłam adres...tylko, że zmienił się też numer konta i tytuł przekazu.
I co teraz? Wysłałam kase na jakiś inny numer konta. Poszłam na pocztę, ale niestety była już zamknięta.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:41   #2
rousse
BAN stały

Dot.: PayU na allegro- pomocy

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
Dzisiaj odwaliłam niezłą głupotę, może któraś z was wie, jakie będą tego efekty..
Zupełnie nie znam się na allegro, nie korzystałam z niego, jednak musiałam kupić sprzęt do szkoły. Kliknęłam kup teraz, wybrałam sposób przesyłki, wyskoczyły mi dane do przelewu na PayU, spisałam, poleciałam na poczte i zapłaciłam kase tradycyjnym przekazem. Po powrocie do domu pomyślałam, że powinnam zmienić adres przesyłki, gdyż zależy mi na czasie, a podałam adres swojego domu rodzinnego. Szukałam jakiejś opcji zmiany, w końcu w dziale kupione, w płatnościach kliknęłam anuluj płatność. Potem kliknęłam zapłać ponownie, zmieniłam adres...tylko, że zmienił się też numer konta i tytuł przekazu.
I co teraz? Wysłałam kase na jakiś inny numer konta. Poszłam na pocztę, ale niestety była już zamknięta.
Przecież przelew już poszedł... Głupotę zrobiłaś , że anulowałaś transakcję, teraz sama nie wiem , jak ci kasę zwrócą (na twój adres czy na twoje konto payu), ale to pewnie potrwa.
Numer konta payU jak i tytuł za każdą płatnością jest inny, to normalne, o ile dobrze napisałaś w druczku kasa dotrze do payU, potem ci pewnie ją zwrócą jak anulowałaś.
Jak anulowałaś to musisz teraz zapłacić drugi raz, na ten numer co ci dadzą.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-11-19 o 17:44
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 19:56   #3
myboyismine
Zakorzenienie

nie trzeba było anulować, najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą w takim wypadku

teraz będziesz musiała drugi raz zapłacić, a tamtą kasę na pewno i zwrócą
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 21:52   #4
sowaaaaa
Zadomowienie

tak jak wyżej teraz trzeba zapłacić raz jeszcze bo inaczej nie wyśla...a pieniądze za pierwszą wpłatę zwrócą na konto.. ale to napewno długo potrwa...no i przede wszystkim płacenie na poczcie to strzał w stopę jak zależy na czasie takie przelew może iść kilka dni roboczych, ja się już wyleczyłam z takich płatności
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-20, 16:27   #5
Wesel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
tak jak wyżej teraz trzeba zapłacić raz jeszcze bo inaczej nie wyśla...a pieniądze za pierwszą wpłatę zwrócą na konto.. ale to napewno długo potrwa...no i przede wszystkim płacenie na poczcie to strzał w stopę jak zależy na czasie takie przelew może iść kilka dni roboczych, ja się już wyleczyłam z takich płatności
I chyba pobiorą prowizję za noszenie kasy? Mówię o Poczcie oczywiście.
Wesel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-20, 17:14   #6
kiciun
Rozeznanie

Wpłatę zwrócą na konto, ale jak? Podałam tylko adres, tzn, że przyniesie je listonosz, czy na jakie konto wrócą?

Czy ktoś się orientuje ile to może potrwać?
Dziękuję za odpowiedzi
Stary 2014-11-20, 17:27   #7
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Wpłatę zwrócą na konto, ale jak? Podałam tylko adres, tzn, że przyniesie je listonosz, czy na jakie konto wrócą?

Dziękuję za odpowiedzi
wydaje mi się, że trochę to może potrwać teraz.
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale:
payU służy do szybkich płatności w internecie tak żeby sprzedawca miał kasę po kilku minutach.
jeśli chciałaś płacić przez pocztę to mogłaś wybrać tradycyjny przelew na nr rachunku sprzedawcy, a nie payu.
no a teraz trochę klops, bo zrobiłaś przelew na poczcie więc już poszedł, potem anulowałaś płatność. trzeba to już wyjaśniać przez allegro, sprzedawca nie będzie miał nic do tego.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 18:00   #8
kiciun
Rozeznanie

Ktoś mi podał numer do obsługi klienta w PayU i tam kobitka powiedziała, że te pieniądze dotrą i zostaną zaksięgowane w ciągu 3 dni, wtedy status płatności zmieni mi się z anulowanego na odrzucony i będę mogła wybrać opcje przekaż pieniądze sprzedającemu. Także poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zobaczymy
Stary 2014-11-21, 09:30   #9
rousse
BAN stały

Cytat:
Ktoś mi podał numer do obsługi klienta w PayU i tam kobitka powiedziała, że te pieniądze dotrą i zostaną zaksięgowane w ciągu 3 dni, wtedy status płatności zmieni mi się z anulowanego na odrzucony i będę mogła wybrać opcje przekaż pieniądze sprzedającemu. Także poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zobaczymy
Tylko napisz o tym opóźnieniu sprzedajacemu... Bo jak zbyt długo będzie czekał i nie będzie wpłaty i kontaktu to po 7 dniach ma prawo wystawić ci negatyw.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

Dziękuję za odpowiedzi
Pewnie na twoje konto payU w allegro.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-11-21 o 09:31
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości