|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
PayU na allegro- pomocy
Dzisiaj odwaliłam niezłą głupotę, może któraś z was wie, jakie będą tego efekty..
Zupełnie nie znam się na allegro, nie korzystałam z niego, jednak musiałam kupić sprzęt do szkoły. Kliknęłam kup teraz, wybrałam sposób przesyłki, wyskoczyły mi dane do przelewu na PayU, spisałam, poleciałam na poczte i zapłaciłam kase tradycyjnym przekazem. Po powrocie do domu pomyślałam, że powinnam zmienić adres przesyłki, gdyż zależy mi na czasie, a podałam adres swojego domu rodzinnego. Szukałam jakiejś opcji zmiany, w końcu w dziale kupione, w płatnościach kliknęłam anuluj płatność. Potem kliknęłam zapłać ponownie, zmieniłam adres...tylko, że zmienił się też numer konta i tytuł przekazu. I co teraz? Wysłałam kase na jakiś inny numer konta. Poszłam na pocztę, ale niestety była już zamknięta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: PayU na allegro- pomocy
Cytat:
Numer konta payU jak i tytuł za każdą płatnością jest inny, to normalne, o ile dobrze napisałaś w druczku kasa dotrze do payU, potem ci pewnie ją zwrócą jak anulowałaś. Jak anulowałaś to musisz teraz zapłacić drugi raz, na ten numer co ci dadzą. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-11-19 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie trzeba było anulować, najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą w takim wypadku
![]() teraz będziesz musiała drugi raz zapłacić, a tamtą kasę na pewno i zwrócą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
tak jak wyżej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wpłatę zwrócą na konto, ale jak? Podałam tylko adres, tzn, że przyniesie je listonosz, czy na jakie konto wrócą?
Czy ktoś się orientuje ile to może potrwać? Dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale: payU służy do szybkich płatności w internecie tak żeby sprzedawca miał kasę po kilku minutach. jeśli chciałaś płacić przez pocztę to mogłaś wybrać tradycyjny przelew na nr rachunku sprzedawcy, a nie payu. no a teraz trochę klops, bo zrobiłaś przelew na poczcie więc już poszedł, potem anulowałaś płatność. trzeba to już wyjaśniać przez allegro, sprzedawca nie będzie miał nic do tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ktoś mi podał numer do obsługi klienta w PayU i tam kobitka powiedziała, że te pieniądze dotrą i zostaną zaksięgowane w ciągu 3 dni, wtedy status płatności zmieni mi się z anulowanego na odrzucony i będę mogła wybrać opcje przekaż pieniądze sprzedającemu. Także poczekam jeszcze 2 dni i wtedy zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Pewnie na twoje konto payU w allegro. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-11-21 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.