zdezorientowana - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 23:24   #1
aggga80
Przyczajenie

zdezorientowana

Hej. Mam problem, którym chciałabym się podzielić i dowiedzieć co Wy myslicie na ten temat. Od jakiegos czasu (w zasadzie to już od roku) spotykam sie z pewnym chłopakiem. Na początku spotykalismy się jako para znajomych, poznawalismy się ale on nie dawał mi żadnych znaków mówiących, ze chce bysmy zostali parą. Tak trwała nasza znajomość, przez długi czas nie było nic (zadnego przytulania, łapania za rękę, pocałunków) spotykalismy się jak para dbrych znajomych chociaz wydawało mi sie ciagle ze coś wisi w powietrzu. Nie wiem czy on był taki niesmiały, czy ja dawałam jakieś dziwne sygnały (nie wiem moze odstraszałam go jakoś) bo ja w zasadzie to jestem osoba, która dość długo przekonuje się do innych osób. Po dość długim okresie pewnego dnia niewiadomo właściwie z czyjej inicjatywy coś się zmieniło. Po kilku namiętnych pocałunkach nasza znajomość jakos naturalnie bez zadnych słów przeszła w inny etap. Czas mijał my w tym czasie bylismy na wakacjach, spedzalismy czas ze soba (niezby czasto ale jednak) i w zasadzie wszystko było Ok. Od jakiegos czasu mam jednak wrażenie że nasze stosunki osłabiły się. Jednego dnia mój chłopak traktuje mnie jak swoja dziewczynę (jest czuły, obsypuje mnie pocałunkami) innego dnia traktuje mnie jak kolezankę (rozmawiamy sobie jak para znajomych a on nawet nie pocałuje mnie na dowidzenia). Nie wiem co jest grane sama juz w tym wsystkim się gubię. Jestem zdezorientowana bo nie wiem jak to z nami jest. Jestesmy juz od roku "razem" a on ani razu nie powiedziła mi ze mnie kochą czy cos w tym stylu. Ja w zasadzie nadal nie wiem kim dla niego jestem. Czy to mozliwe by chłopak po roku znajomości nic nie czuł do dziewczyny bo skoro nic nie mówi to co jest grane. Wiem, że powinnam z nim szczerze i otwarcie porozmawiać ale mam jakies opory bo wydaje mi się że ta rozmowa to bedzie jakby prośba o uczucia a ja nikogo o uczucia prosic nie chcę. Tak to tak a nie to nie. Dobrze mi z nim, potarfi byc czuły dla mnie ale poza gestami niema zadnych słów, nie rozumie jego zachowania. Prosze wypowiedzcie się na ten temat co o tym wszystkim myslicie?
aggga80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 23:31   #2
lady karen
Zadomowienie

Dot.: zdezorientowana

Myślę, że jedyne wyjście to szczera rozmowa, jeśli spotykacie się od roku to spokojnie możesz z nim o tym porozmawiać nie narażając się na śmieszność. A potem, zależnie od tego, co powie, podjąć jakąś decyzję.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 23:32   #3
LosingMyWay
Zadomowienie

Pogadaj z nim co on mysli o Waszym zwiazku. Nie dowiesz sie jesli sie nie spytasz
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 23:50   #4
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Jesteście ze sobą (chyba?) przez około rok i nie potrafisz z nim porozmawiałaś na ten temat?! No chyba sobie żartujesz... Jak jest się w związku, to się ze sobą rozmawia - i to nie tylko na luźne tematy, ale też na temat panujących relacji. Aaaa, ale przecież Ty nawet nie wiesz czy jesteście razem... To jakiś żart?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 23:52   #5
pakusia86
Zakorzenienie

tez jestem za rozmowa...
albo traktuje wasz zwiazek na zasadzie przyjazni.... bardziej ceni cie jak przyjaciela niz jak swoja kobiete, co wcale nie oznacza tej gorszej wersji... moze chce dac ci do zrozumienia ze poza sfera imtymna liczysz sie dla niego na 1 miejscu, albo poprostu ma fajna "przyjaciolke" z ktora od czasu do czasu sie poprzytula
jedna z tych opcji wchodzi w gre, ale my ci nie powiemy ktora... musi to zrobic ON...

jestescie ze soba rok... w takim a nie innym ukladzie i wydaje mi sie ze taka rozmowa to nie prosba o uczucia tylko swoiste zapytanie - co was laczy
masz prawo wiedziec czy traktuje wasz zwiazek jako ZWIAZEK czy luzna znajomosc
powodzenia

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 00:01   #6
muammamija
Raczkowanie

Sa tacy faceci , niestety.

Zapytaj go, kim dla niego jestes.Zobaczymy co odpowie
muammamija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 09:49   #7
Modraszka
Zadomowienie

Powinnaś z nim porozmawiać. Skoro zauważyłaś, że wasze stosunki ochłodziły się, zapytaj co się stało. Zapytaj jak traktuje wasz związek, kim dla niego jesteś, co myśli o waszej przyszłości itp. I nie będzie to żadne proszenie o uczucia Po prostu szczera rozmowa o tym, co Cię niepokoi

Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 10:10   #8
Klara38
Raczkowanie

GG do Klara38

Koniecznie, koniecznie porozmawiaj z nim.
Niedopowiedzenia, niedomówienia rodzą niezrozumienie.
Ja kiedyś nie umialam rozmawiać, nie umiałam zapytać się wprost. Rozstalismy się... nawet nie wiedząc, czy bylismy parą czy nie.
Życie jest jednak nieprzewidywalne... miałam to szczęście i spotkałam go. Mogłam zapytać, ale było to dopiero po 17 latach rozstania. Nawet wtedy jednak ta rozmowa na temat naszych ówczesnych uczuć przyniosla ulgę i ukojenie. Ale oboje żałowalismy, że do takiej rozmowy nigdy nie doprowadziliśmy.

Porozmawiaj!!!!

Klara
Klara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 15:20   #9
aggga80
Przyczajenie

Hej. Wielkie dzieki za szczere słowa. Tego mi było potrzeba. Doskonale wiem, że potrzebujemy rozmowy tylko poprostu boję się odrzucenia. Teraz tkwię w dziwnym związku ale jednak a rozmowa może to zepsuć. Wiem,ze to głupie myslenie bo milczenie do niczego nie prowadzi tylko pogarsza sytuację. Po przeczytaniu Twojego komentarza czuję się jakby odważniejsza i napewno w końcu zdobedę się na ten krok. Dzieki
aggga80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości