|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pies nie chce chodzić na spacery
Ostatnio mam z moją już ponad 14 letnią jamniczką problem. Nie chce chodzić na spacery. Kiedy jedziemy np na plażę, do lasu, nad jezioro problemu nie ma, skacze jak sarenka ( mimo swojego wieku) chowa się i po prostu cieszy się jak gwizdek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Pies nie chce chodzić na spacery
Cytat:
Albo może coś ją przestraszyło, na co nie zwróciłaś uwagi? Albo podłoże jej nie odpowiada? Może są jakieś kamienie, żwir itp? Ja miałam tak kiedyś z psem. Często chodziłam z nim tylko na ogródek, bo po 1) był taki mały, że nie miałam dla niego obroży, a po 2) po ogródku biegał luzem i ogólnie czuł się tam bezpiecznie. Poza podwórko też nie chciał wychodzić. Brałam go wtedy na ręce i powoli się przyzwyczaił. ![]() Ja mam z psami tak, że zawsze na ostatni spacer idą ze mną. Kiedyś byłam chora i poprosiłam tatę, żeby z nimi wyszedł. Śmiej się , ale jak tata otworzył drzwi i ich wołał, to oczy zrobili takie : ![]() I patrzyli zadziwieni to na mnie, to na ojca. I wiesz, że z nim nie wyszli? Musiałam iść ja ![]() Jak nie biorę smyczy, to wiedzą, że idą albo na podwórko, albo na ogródek. Ja biorę smycz- wiedzą, że będzie dłuższy spacer ![]() Podobnie ze spacerami. Zawsze poza podwórko wychodziliśmy od lewej strony bloku, ale kiedyś coś mnie naszło i chciałam iść z prawej. Psy stanęły , popatrzyły na mnie tak : ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Raczej skłaniałabym się do tego, że czegoś się przestraszyła ( pytanie tylko czego
![]() Ale co w takim razie teraz zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a może jej po prostu zimno? mojemu niskopodłogowemu też spacery zimą nie idą wyjątkowo, a latem to skubanego do domu nie zaciągną końmi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Zgadzam się z monius9 . Możliwe, że jej zimno.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
W październiku jeszcze nie było zimno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
im człowiek starszy tym bardziej mu się nie chce - podobnie jest u zwierząt
![]() jeżeli się martwisz to może czas odwiedzić weterynarza? bierze już jakieś leki? ponad 14 lat to może mieć problemy z kręgosłupem, serduszkiem, no i przede wszystkim ze stawami... także jak nie chce wychodzić dalej to jej nie zmuszaj ![]() a i na zimę polecam specjalne ubranka ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sklepie zoologicznym takie ubranka widziałam za 100zł i więcej. Nie wiesz może gdzie mogę znaleźć coś tańszego? ![]() Może jakieś sklepy internetowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
najlepiej samemu uszyć, wychodzi o wieele taniej.
ale poszukaj na allegro : http://allegro.pl/ubranka-90054 nawet do 50 zł z przesyłką można coś odpowiedniego dostać ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.