|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kserokopiarka a ciąża ;(
Witam
Przez pierwszy miesiąc ciąży pracowałam nieraz po 8 godzin przed starym monitorem oparta praktycznie o kserokopiarke ![]() Robię wydruki, prezentacje i kseruję... Jak bardzo może to zaszkodzić dziecku??? Podobno ta jonizacja z ksera jest rakotwórcza... Nie wiedziałam jeszcze ani że jestem w ciąży, ani że pracuję w tak niebezpiecznym układzie... Pracowała któraś z Was może w takich warunkach? Zostało mi jeszcze 2 tyg takiej pracy. Jutro pójdę do lekarza, ale nawet jak mi da zwolnienie to ja juz w tej pracy nic nie bede miala do roboty... Czy mogę mieć przez to ciążę zagrożoną? Pierwszą mialam b. trudną... ![]() Jestem załamana... ![]() Edytowane przez Isselilija Czas edycji: 2009-03-10 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kserokopiarka a ciąża ;(
wiem, że bardziej niebezpieczne są analogowe ksera niż laserowe, ale ogólnie to zdrowy sprzęt to nie jest, mi Mąż zabronił pracy przy ksero, a tym bardziej stykania się z tonerem
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak masz umowę na czas nieokreślony, to zgłoś pracodawcy. Może Ci chociaż kompa przeniesie.
Jest bielizna przeciw promieniowaniu takiemu, ale droga i nie wiem na ile skuteczna http://www.anita.com/pl/pl/148,1,0,0...picu%2Fegul%2F Koszulka+majtki ok 300 zł.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Byłam dziś u lekarza i wszystko ok. Mam się nie przejmować. Pracę kończę za 3 tygodnie bo kończy mi się określona umowa, więc wytrzymam. Za tydzień idę na USG i wszystko będzie wiadomo. To początek 2. miesiąca dopiero
![]() Trzymajcie kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A co to była za umowa. Poczytaj trochę bo możliwe że pracodawca ma obowiązek przedłużyć do porodu. A wtedy zmykaj na zwolnienie i będzie Ci płacił ZUS
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.