|
Notka |
|
Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Hisok'owy program pielęgnacji twarzy-szybko i niedrogo :D
No to i ja dołączę się do programu. Na początek moje 'parametry' [bo żeby komuś ten program coś dał, musi wiedzieć na jaką 'bazę' się sprawdza
![]() wiek: 22 lata cera: raczej normalna. Z lekką tendencją do mieszanej [w okresie stresu , chorób itp]. Po mamie odziedziczona tendencja do naczynek,ale dzięki szybkiemu zapobieganiu dobrze się bronię skłonność do alergii: niewielka skłonność do podrażnień: moja skóra nie lubi wełny. Wełniany szalik czy golf szybko ją obciera skłonność do pryszczy itp: w warunkach normalnych bardzo niewielka,ale czasami zdarza mi się nie zmyć makijażu na noc i wtedy,niestety zdarza się,że coś 'wyskoczy' ![]() inne problemy: czerwienie się na mrozie...szczególnie nos błyskawicznie świeci z daleka tryb życia: pokerzystka, więc zdarza się zarywanie nocy i odsypianie [lub nie ] w dzień. Ale i na 'zmęczoną' twarz mam sposoby. Rano mam niewiele czasu na pielęgnację, dlatego preferuję szybką pielęgnację rankiem. Studentka...więc staram się szukać dobrych kosmetyków, w dobrej cenie. ![]() 1. Zwykły poranek: Jaki poranek jest zwykły? Taki , który poprzedzał sen nie krótszy niż 6 godzin, kiedy nie obudziłam się 'pięć minut po rozpoczęciu zajęć' i gdy pamiętałam poprzedniego wieczora,o zmyciu makijażu [czyt. nie obudziłam się podobna do pandy ![]() Krok 1: wszelkie mydła , żele do mycia twarzy itp wysuszają moją skórę. Dlatego rano oczyszczam ją tylko tonikiem. Mój wybór padł na tonik Lirene do cery naczynkowej. Zapobiegać łatwiej niż leczyć, więc już teraz dbam o to,żeby potem nie mieć 'pajączków' ![]() Jak na razie dobrze się sprawdza-skóra jest dobrze napięta i miła w dotyku. Nie wysusza skóry. krok 2: krem na dzień. Miałam pare różnych. Ziaję oliwkową [za tłusty], oriflame Swedish kare do cery wrażliwej [tłustawy i nie nawilżał] itd. W końcu trafiłam na Krem na dzień winogronowy z Oriflame [dobrze sprawdza się jesienią i zimą] i Oriflame Optimals Hydra Energy Cream [na wiosnę i lato]. Winogronowy-jest trochę tłustszy, dobrze chroni skórę przed zimnem. Skóra raczej się po nim nie świeci. Hydra Energy-bardzo lekki , szybciutko się wchłania, dobrze nawlża. ![]() ![]() Krok 3: Zostawiam krem,żeby dobrze się wchłoną i idę do kuchni na śniadanie + herbatę. Herbatę wybieram czerwoną ,albo zieloną. Czerwną , bo lubię,a zieloną bo jest dobra m.in dla skóry. Moja ulubiona: [img]http://www.hurtopol.pl/upload/greenteacitruslipton.jpg[/mg] Dobra i kwaskowa ![]() Krok4: Maluję pyszczysko jak mi się podoba i gotowe ![]() ![]() 2. Normalny wieczór. Czyli idę spać o normalnej porze, nie padam na pysk itp ![]() Krok 1: Demakijaż: mam 3 sposoby: a) myję twarz wodą i żelem do twarzy Oriflame Mint Tea. Dobrze myje,ale trochę wysusza skórę. Sprawdza się latem, bo chłodzi skóre ![]() b) Używam chusteczek do demakijażu. Stawiam na Cleanic'a. Kiedyś miałam różowe do skóry suchej i wrażliwej,ale teraz używam zielonych - lepiej myją i są w praktycznym opakowaniu z klapką. Trzeba uważać,żeby za mocno nie trzeć, bo raz już byłam czerwona ![]() ![]() c) trzeci sposób jest może nieco kontrowersyjny,ale chyba najlepszy ![]() ![]() ![]() ![]() Krok 2: w takiej codziennej pielęgnacji nie kituję sobie żadnych maseczek na twarz [to raz na jakiś czas,ale o maseczkach potem :P]. Używam tylko kremu. Najbardziej lubię krem kakaowy [tłusty] Ziaji. Trochę natłuszcza,dobrze nawilża,ładnie pachnie, miło się przy nim zasypia, dobrze się rozprowadza, jest wydajny... same plusy. A skóra po przebudzeniu jest miękka i dobrze odżywiona. ![]() Krok 3: Obowiązkowo nawilżam usta Oriflame Tender Care. Wydajny, świetnie natłuszcza. Stosuje go też w dzień [ładnie błyszczy i nadaje si pod pomadkę]. ![]() W NASTĘPNYM POŚCIE: 'nienormalne' poranki i wieczory. Czyli ratowanie skóry po szaleństwach :P Edytowane przez Hisoka Czas edycji: 2009-02-27 o 01:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Hisok'owy program pielęgnacji twarzy-szybko i niedrogo :D
Hejjj
![]() ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Oj pamiętam tą baryłeczkę z Oriflame ale ona cudowna była - teraz stosuję balsam Tisane do ust - ale faktycznie baryłeczka gościła w mojej kosmetyczce bardzo bardzo długo, zużyłam jej kilkanascie opakowań.
![]()
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.