|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
wakacje w Londynie
Hej. Ciekawi mnie czy może nie które z was były na takich obozach językowych:
Polegają na uczeniu się języka, poprzez tymczasowe mieszkanie z jakąś anglojęzyczną rodziną w Anglii. Takie jakby zwiedzanie Londynu i przy okazji uczestnictwo w kursie językowym. Wiecie coś na ten temat? ![]() Jeśli coś pokręciłam to przepraszam. Przeczytałam o tym w internecie i myślę, że mogłabym się na coś takiego odważyc podczas wakacji. ![]()
if that is tragic… then give me tragedy. ![]() Edytowane przez Monii07 Czas edycji: 2009-02-12 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: wakacje w Londynie
Wakacje w Londynie...hmmm..kombinac ja tych dwóch słów to przerażające....wycieczka do Londynu, to ok.
Miasto wspaniałe na zwiedzanie kilkudniowe i to wszystko. Oczywiście warto i należy zobaczyć, ale nie wakacje ..brrr Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czesc
ja jade do londynu w wakacje, jeszcze nie na 100%. proponuje ci biuro podrozy ATAS, bylam z nimi jakies 2-3 lata temu na obozie jezykowym w londynie przez 16 dni. w tym roku tez z nimi jade 7. lipca ale na 9 dni, bo te na 16 dni nie pasuja mi daty. ale jest bardzo fajnie i polecam. lekcje angielskiego i zwiedzanie popoludniu ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam za tytuł wątku, ale chyba nie myslalam jak go pisalam
![]() dzięki za odpowiedzi. Wiem, że do wakacji jeszcze daleko, ale chcialabym trochę podszkolic język. Przydałoby się na maturę ustną ![]() Co innego rozmawiac na lekcjach, a co innego w kraju gdzie niemalże wszyscy mówią tylko po angielsku... ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja miałam okazje spedzić wakacje na takim obozie jezykowym w Londynie, zwiedzanie plus nauka jezyka, tylko z tym uczeniem sie jezyka to wygladalo w ten sposob ze dostalismy jakies cwiczenia i musielismy je wypelniac np w muzeach i takich tam,potem dla najlepszych byly nagrody, a rozmawiac moglam jedynie z nasza tymczasową "mamą" byla sympatyczną murzynką ale niestety bardzo malo z nia rozmawiałysmy nawet mozna powiedziec ze wogole, wiec jezyka nauczyłam sie na tym obozie tyle co nic, ale wspaniale wrazenia pozostaly, warto odwiedzic to miasto. Akurat w moim przypadku na obozie we Włoszech rozmawialam o wiele, wiele wiecej po angielsku z ludzmi miejscowymi i z innych krajow niz na obozie w Londynie, wiec jesli chcesz sie czegos nauczyc to raczej musialby to być oboz z lekcajmi w jakiejs szkole jezykowej tam w Londynie a nie taki zwykly bez lekcji jak w szkole, albo moze poprostu inne miasto niz Londyn.., na obozie w Londynie(bez lekcji) mozesz wykorzystac to co juz umiesz, mozesz to utrwalic, moim zdaniem nic wiecej.. zycze trafnych wyborow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hey girls! Whats up
![]() No wiec moje doswiadczenia z podrozami do Londynu: bylam tam jako mala siksa na obozie jezykowym organizowanym z pomoca ZHP, w 2000 roku. generalnie 7 dni, rajd po zabytkach, zero prawdziwego londynu, nudne lekcje z polska nauczycielka. nie warto za to powiem co warto zrobic... warto wszystko sobie zorganizowac samemu, pojechac w pojedynke i czerpac z Londynu wszystko co najlepsze, doslownie wdychac go wszystkimi porami ciala ![]() jedyny warunek, ktory jest nieunikniony to musicie miec tam kogos znajomego. kogokolwiek, kto przenocuje was na okolo 10-14 dni. nawet za drobna oplata. lepsze to niz szukanie schroniska, nocowanie z obcymi ludzmi w pokoju i w dodatku strata kasy. wiec - najpierw zalatwiacie sobie nocleg u znajomych - rezerwujecie lot w obie strony z tanimi liniami lotniczymi - uwaga - ceny sa super - ja rok temu w marcu kupilam bilet z lodzi do londynu w obie strony za 179zł!!!!! - potem tylko czekacie i sie pakujecie - a potem.................... ..............FUN!!!! - poruszajcie sie zgodnie z mapą metra, a sie nie zgubicie, zawsze zwiedzajcie zgodnie z planem metra. to latwe, naprawde. zawsze pamietajcie o biletach, a jak sie zgubicie, pytajcie o najblizsza stacje metra. - na zachodzie w duzych miastach bardzo trudno jest sie zgubic ![]() - rozmawiajacie z kazdym ktow sie nawinie, poznawajcie nowych ludzi, niczego sie nie bójcie! to gwarantuje ZAJEFAJNE wspomnienia!!!! to najlepszy wyjazd w moim zyciu, pelen przygod i nowych przyjazni. a w dodatku...za calosc - 10 dni, wydalam 600zł. razem z biletami, rozrywka, jedzeniem, wszystkim!!!! naprawde polecam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.