|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
casting
Hej.Chciałabym sie dowiedzieć od was czy byłyście na jakim kolwiek castingu i jak to wygląda wogóle?Ja bardzo chciałabym spróbować,ale boję.Casting jest na twarz do reklamy.Więc czym się trzeba wykazać ?Odpowiedzcie
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: casting
no napewno musisz byc pewnie fotogeniczna
![]() a tak serio to nie mam pojecia. pewnie musisz miec "to cos" w sobie ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja myśle, że powinnaś mieć cos charakterystycznego, oryginalnego w swoim wygladzie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli jest to casting na twarz do reklamy TV to bardziej się liczy to, czy kamera cię lubi. To jednak co innego niż aparat
![]() No chyba, że o reklamę prasową chodzi to zależy jaka to reklama (czego).
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
twarz takiej osoby musi miec w sobie cos oryginalnego,co zapada w pamec na dlugo i przyciaga. nie msui byc to osoba ladna ale np z szalenie odstajacymi uszami czy wielkim zarysem kosci policzkowych. a jesli chodzi o sam casting nigdy mi nie bylo dane na takowym byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie bylam na zadnym castingu bo jakos nigdy mnie to za specjalnie nie pociagalo choc inni mi mowia,ze powinnam zaczac chodzic ze wzgledu na wzrost i figure
![]() mysle,ze nie trzeba byc cukierkowo pieknym lecz miec cos w sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze jeśli to casting na twarz do gazety np: ,, Dziewczyny " bo tam jest takie coś to myślę że oni cenią sobie bycie sobą .Chyba ze tam trzeba przyjsc ale jak wyslac zdjecie to nie musisz się stroic malować i tym podobne . Umyj włosy , posmaruj bużkę kremem i, umyj żąbki . znajdź osobę ktora dobrze zna się na robieniu zdjęć . To znaczy ładnie je zrobi a nie że na zdjeciu bedzie swiatlo . Ustan w dobrym miejscu ( nie stawaj w miejscu ciemnym za ktorym jes swiatlo ) . Uśmiechnij się i tyle . A nawet jesli trzeba tam isc . To wyluzuj się i zrób wszystko to samo . Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ale się boje cholera brak mi troszkę pewności siebie tam będzie tyle ładnych dziewczyn.Jak popracowac na pewnością siebie pomóżcie,bo bardzo chciałabym iść
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na wszelki wypadek weż ze sobą swoje zdjęcia. Jesli masz swoje portfolio to tym lepiej, jeśli nie mogą byc amatorskie zdjęcia, ale takie gdzie dobrze widać Twoją twarz i sylwetkę.
W tarkcie castingu musisz uzbroić się w cierpliwość, pewnie będzie dużo ludzi , być może każdy będzie miał swój "numerek". Gdy już przyjdzie Twoja kolej - nie krepuj się, zachowuj się normalnie, naturalnie i przysłuchuj się co do Ciebie mówią organizatorzy. Być może bedziesz musiała powiedzieć kilka słów o sobie. Przygotuj sobie wcześniej taką autoprezentację, żeby całość była płynna, a nie przrywana "yyy-chami" ![]() Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
nie martw się . jesli bedziesz sobą to masz większe szanse . wiesz jak w telewizji pokazują takie brzydule co wygrywają ale są tez ladne normalne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
a casting np. do filmu,czy serialu-była któras z Was?bo mnie ciekawi jak to wygląda
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poszłam dla towarzystwa, bo koleżanka nie chciała sama. ale pani w korytarzu myślała, że też przyszłam na casting i bez gadania wręczyła mi jakieś papiery, więc pomyślałam - co mi szkodzi. na początku musiałam wypełnić te kwestionariusze, czyli wpisać dane, obwody wszystkich części ciała, zainteresowania, umiejętności, itp. potem, jak już weszłam do tej "salki", gdzie jest kamera i odbywa się całe halo, komisja (5 osób) kazała mi się przedstawić do kamery. następnie dali mi scenke do odegrania - miałam być beszczelną dziewczyną, która chce pójść na impreze, ale mama jej nie pozwala ![]() ale to był tylko raz i tylko dla żartu. potem już nie chodziłam na żadne castingi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
to był taki ogólny, do seriali tvnu. ale kumpela występowała potem w w11, wiec pewnie casting obejmował ten cały kryminalny kicz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
nie mam pojecie gdzie umiescic moje pytanie, a nowego watku juz nie chce zakladac
![]() mam nadzieje ze sie nie gniewacie ze doczepie sie tu ![]() moze wiecie gdzie mozna szukac informacjio castingach do filmow, reklam....itp?! tylko ze najlepiej gdyby byly w lodzi, w ostatecznosci w kielcach ![]() szukalam przez google, ale cos nieumiejetnie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Wpisałam w google i znalazło mi adresy
Np: Holly Film Studio. Centrum filmowe 0 607 25 66 57 93-302, Łódź, Łąkowa 29 lub Moda Forte. Agencja reklamowa 0 42 636 36 76 90-443, Łódź, al. Mickiewicza 15a zadzwoń ![]()
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale trafilam na jakies forum modelingu czy czegos takiego i tam byl caly watek o holly i nie polecali. ja sie nie znam ale tam byly profesjonalne opinie, tzn osob ktore obracaja sie w tym srodowisku i mowili ze to naciagacze, biora kase za sesje a nic nie gwarantuja, co wiecej malo komu zalatwili prace. a moze ktoras z Was juz mila z nimi do czynienia?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Może cos takiego
![]() http://www.abbfilm.pl/castingi_on-line/
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
parę lat temu byłam na castingu. dostałam 'bilet' do reklamy.
na początku dostałam do wypełnienia kartę. musiałam podać szczegółowe dane. kolor oczu, wzrost, wagę, obwód klatki piersiowej i takie inne. do pomiaru były osobne wejścia gdzie mierzyły kobiety. a ja dzięki temu mogłam wszystko dokładnie wpisać (-: musiałam podać, a raczej zaznaczyć, też swoje zainteresowania, zdolności. po wypełnieniu podchodziło się do okienka. tam kobieta bądź mężczyzna sprawdzał czy wszystko jest dobrze wypisane, a później dostawało się numer. czekałam długo, bo było masę osób. gdy doszła na mnie kolej kazano mi iść na plan. zrobili mi parę zdjęć, dali text. musiałam przeczytać, powyginać się i w ogóle. następnie ze swoim numerem musiałam czekać dalej, aby mogli porozmawiać ze mną. liczyła się pewność siebie, gadka. wypytywali o różne bzdury, jakby sprawdzali czy ankietę faktycznie wypełniłam ja. jeszcze tego samego dnia była wywieszona lista. kto dostał się do następnego jakby 'etapu'. gdy znalazłam siebie, musiałam znowu czekać. tym razem rozmowa nie toczyła się tylko ze mną, ale i z rodzicem. chodziło o pieniądze i podpisanie umowy. zdjęcie i film pojawiło się na stronie agencji. i wszystko zostało wysłane do różnych ludzi. pozostało mi oczekiwanie na telefon. a gdy wreszcie zadzwonił mogłam ruszyć na podbój świata. byłam młodsza. opisałam to co pamiętam. w każdym razie po jednej reklamówce w zagranicznej telewizji skończyłam swoją 'karierę' ![]() liczyło się wtedy zdanie rodziców. (-: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
to ja może zachęcę do www.citylajf.pl jest tam też casting poszukajcie sobie a i może zajrzycie jak to wszystko wygląda.
pozd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Też kiedyś przypadkiem trafiłam na taki casting i powiedzieli "a teraz sprawdzimy Twój temperament". Musiałam odegrać scenkę- kłótnia z współlokatorem który przepił moje pieniądze na czynsz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja myślę, że w przypadku castingu najlepiej liczyć na szczęście, i podejść do tego na luzie. Trema i stres działają tylko na niekorzyść. Osobiście myślę o castingu do reklamy telekomunikacji, bo można w nim przesłać film przez internet. Nakręcisz w domu na spokojnie, dopracujesz, sama ocenisz czy warto iść z tym do ludzi i nic nie tracisz, jak chcesz spróbować wklejam Ci linka http://www.casting.tp.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak poszłysmy z koleżanką do Wrocławskiego Studia Filmowego na nagrania do bazy danych
![]() ![]() Zdarzyło mi się postatystować w filmie A.Holland. Na planie było fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja na castingu nigdy nie byłam, ale moi znajomi i owszem.
Znajoma ze szkoły była na kastingu fotomodelek w Warszawie i miło to wspomina. Podpisali chyba kontrakt, bo słyszałam, że niedługo znowu ma mieć sesję. http://www.hadriankubasiewicz.com/ mogę się jej podpytać o kastingi. Znam sporo ludzi, którzy statystowali przy filmach. Sama nie brałam udziału w czymś takim i raczej nie będę. Mimo to plany filmowe lubię, bo atmosfera jest całkiem sympatyczna, ale tylko pod warunkiem, że stoję za kamerą. ![]() Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2009-02-14 o 21:45 Powód: błąd ortograficzny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Zobaczcie jak bawią się ludzie na castingu http://www.youtube.com/user/castingtp
. Niektórzy z tych uczestników to nieźli jajcarze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.