|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Worki pod oczami + cienie
Bardzo proszę o poradę. Moim największym problemem są oczy, wiecznie podpuchnięte, z workami, cieniami itd. Słowem - koszmar! Buzia zadbana, a cały efekt psują oczy. Oczywiście stosuję odpowiednie kremy i żele (ostatnio Floslek z arniką, od 3 dni, więc czekam cierpliwie na efekt); zawsze trzymam je w lodówce, by efekt chłodu coś dodatkowo zdziałał. Kilka razy w tygodniu
nakładam na oczy maskę Thalgo - taka opaska na oczy, coś a la maska Zorro, co 2 tygodnie chodzę na zabieg z algami. I co? I prawie nic!!! Efekt jest zawsze chwilowy; a ja wyglądam, jakbym nie spała przez tydzień. Mam 24 lata... Jeśli chodzi o zdrowie, to mam lekkie problemy z nerkami, ale nie biorę teraz żadnych leków, taka jest decyzja lekarza. Zaczęłam się zastanawiać, czy to po prostu nie jest taka uroda. Co Co prawda zdarzają się dni, kiedy wyglądam cudnie, oczka wypoczęte, gładkie, jednak takie chwile są rzadkością.Wypróbowałam wiele kosmetyków. Może więc ten defekt można chirurgicznie usunąć??? Bardzo proszę o poradę, Anna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Worki pod oczami + cienie
Zacznę od banału, że musi być tego przyczyna. Dopiero popostawieniu właściwej diagnozy można mówić o leczeniu. W tym wypadku bez wizyty u lekarza i to chyba nie jednego się nie obejdzie. Przyczyną może być alergia (bardzo prawdopodobne) - właściwie na wszystko: kurz, sierść ulubionego domowego zwierzaka, kosmetyki. Druga możliwość to poważniejsza choroba oczu ( mniej prawdopodobne) Koniecznie zainteresuj się swoimi nerkami, gdyż lekkie problemy w przypadku przewlekłego przebiegu choroby mogą okazaź się poważne. To co robisz w tej chwili to maskowanie objawów i na długo nie wystarczy. Proponuję dobrego internistę, alergologa (testy) i okulistę.
Nie można usunąć tej przypadłości chirurgicznie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worki pod oczami + cienie
a probowalas kremu NutriDermist Garniera??? na opuchniecia i cienie pod oczami...mi pomaga?? tylko boje sie ze Twoj problem moze byc nieco wiekszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.