![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ja i Muzułmanin.
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-04 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ja i Muzułmanin.
Nie pojechałabym. A już tym bardziej sama.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tez bym nie pojechała. to całkiem obcy kraj, obca kultura, praktycznie obcy mężczyzna.. wiem z doświadczenia że turcy są kochliwi
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
z wlasnego doswiadczenia wiem.
nie wiaz sie nigdy z muzulmaninem. jestem mniej wiecej w Twoim wieku i przezylam niesamowita przygode z pewnym facetem, ktory wydawal sie mi byc ksieciem z bajki, ale... niestety. oszustwo maja we krwi. apropo... 97% malzenstw muzulmanow z katoliczkami rozpada sie i koncza sie one rozwodem. watpie, ze mowisz o malzenstwie moze chodzi Ci jedynie o przygode i boisz sie, ze mogloby sie cos stac, ale pamietaj o tych 3% na przyszlosc ![]() hmmm co do porwania - nie porwie Cie, nie zgwalci, bo religia im tego zabrania. jednak bedzie Cie podchodzil z innej stony, ze sama w koncu zapragniesz z nim zamieszkac i mu sie oddac (wciaz mowie na wlasnym przykladzie). bylam w wielu krajach muzulmanskich i wiem jak jest... jezeli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec to pytaj mnie. mieszkam w Egipcie, wiec nie bedzie problemu - o Islamie wiem chyba wszystko i o muzulmanach ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W życiu bym na Twoim miejscu nie pojechała
![]() Za duże ryzyko, że coś Ci się złego stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez bym nie pojechala.. Nigdy... I co z tego, ze to fajny chlopak?? A u nas takich nie ma?? Cale mnostwo!! A wyjazd samej to zbyt duze ryzyko... Wiadomo, ze zrobisz co bedziesz chciala, ale czy mozna ufac komus kogo sie prawie nie zna???
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
po 1. Turcy to nie Arabowie po 2. "podejście" do Islamu w Turcji jest całkowicie odmienne od tego o którym tak się naczytałaś w przypadku Arabów. Bardzo możliwe, iż ten Twój wybranek do religii podchodzi "na luz". Zresztą każdy inteligentny człowiek tak podejdzie do sprawy a jedynie zaściankowe z domciu wyuczone istoty rodem z średniowiecza będą utrzymywać, że ich wydumana religia ma jakiekolwiek znaczenie. Związki rozpadające się ze względów religijnych to żałość tego świata.
Każde bowiem ciało jak trawa, a cała jego chwała jak kwiat trawy: trawa uschła, a kwiat jej opadł, słowo zaś Pana trwa na wieki. Edytowane przez Iluvenis Czas edycji: 2009-03-30 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A poza tym masz chłopaka
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- a może twój chłopak z Tobą pojedzie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Naczytałam się wielu książek na temat pozycji kobiet w islamie dlatego choćby z tego powodu odradzam.
Z drugiej strony twój przypadek to typowy przykład wakacyjnej miłości. Nie wiązałabym z nią planów na przyszłość. Poza tym ostrzegam Cię Turcy są bardzo kochliwi i podrywają KAŻDĄ turystkę. Ja bym na Twoim miejscu nie wierzyła. Nie ryzykuj! Jeżeli już tak bardzo chcesz jechać spróbuj namówić jakąś koleżankę. Z kimś będzie Ci raźniej i bezpieczniej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-04 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co na to rodzice? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Powtórzę raz jeszcze bo staje się to irytujące: TURCJA TO NIE KRAJ ARABSKI
![]() |
#15 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
salamanca czy on pracował w tym hotelu? był animatorem może?
![]() |
#20 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez salamanca Czas edycji: 2009-04-04 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ... szkoda słów. Mama powinna Ci to z głowy wybić,a nie jeszcze Cię w tym dopingować
![]() Myślisz,że ten turek to Ciebie jedną na wakacjach zbajerował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś zauroczona nim i tym krajem, więc normalne, że chciałabyś tam wrócić i najlepiej mieszkać, ale zobaczysz, że jak w wakacje pojedziesz do innego pięknego kraju to z kolei pewnie zakochasz się w tamtym, a o Turcji nawet nie pomyślisz ![]() A co do podkreślonego to lepiej nie podchodź do tego tak lekko, bo ta "przygoda" może się bardzo różnie skończyć... Trzeba być rozważnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam Twoje wątki i już Cię kojarzę ... W takim razie chyba nie ma co strzępić języka bo ja obstawiam,że nim się obejrzysz to nie będziesz o nim pamiętała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
bedac odpowiedzialna, doswiadczona w podrozach i radzaca sobie w trudnych sytuacjach kobieta, ktora jest zdecydowanie dorosla, pojechalabym.
ale ja mam 24 lata i wiele doswiadczen (podobnych) tobie - 19 stolatce, nie radzilabym jechac sama do obcego kraju, zwlaszcza muzulmanskiego (moze i najbardziej europejskiego ze wszystkich panstw muzulmanskich, ale jednak...). nie dlatego ze istnieje prawdopodobienstwo, ze cie porwa czy ukatrupia - choc minimalne istnieje. dlatego, ze jako kobieta - w dodatku mloda - w dodatku sama - bedziesz zwracala wieksza niz bys chciala uwage. a co za tym idzie moze to byc niebezpieczne - samotny wypad na dyskoteke, samotny spacer wieczorem... to jest ok w Europie, ale islam rzadzi sie innymi prawami. jedz, ale tylko ze znajomymi, moze jednak uda ci sie jakas kolezanke czy kolege namowic. aha - i raczej nie nastawiaj sie na wielka milosc z Turkiem ![]() Ja bylam w Turcji z mama na wycieczce w Alanyii na poludniu. Mialam 14 lat. Otrzymalam propozycje malzenstwa okolo 5 razy, dostalam nawet jakies drobne prezenty od kelnera w hotelu, chlopaka obslugujacego basen, licznych sprzedawcow na ulicach itp. Jeden przyslal mi potem do polski zdjecia swojei swojej rodziny, propozycje malzenstwa i 100 dolarow na znak , ze jest w stanie mnie utrzymac i zebym sie nie martwila pieniedzmi ![]() ![]() Szczerze? Ja bym sobie dala spokoj. Utrzymala mailowy lub listowy kontakt, i ewentualnie za kilka lat wybrala sie do niego na darmowe wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli myślisz, że na ciebie czeka to jesteś w błędzie, może i czeka ale na twoje ciało. W tym czasie miał pewnie mnóstwo takich kolezanek jak ty. Kontakty z nimi to nie zabawa.
_________Po burzy zawsze wychodzi słońce_________ Edytowane przez Maalwaaa Czas edycji: 2009-03-30 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.