|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
uciążliwe burczenie w brzuchu
tak jak w tytule czy ktoraś z was tak miała bądz ma,że burczy w brzuchu mimo tego że jest się najedzonym, dodam że jest to bardzo głośne burczenie, byłam u lekarza wypisał mi leki ale nic nie pomagaja, dieta również jak wy sobie z tym radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: uciążliwe burczenie w brzuchu
Mam to samo i też nie wiem co z tym zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przed egzaminem który trwa 3 godziny Zjadłam drożdżowke. Jakieś 30 minut po rozpoczęciu egzaminu zaczęło mi burczec brzuchu. Zresztą nie mi tylko jednej na sali. Nie denerwowałam się wcale bo wiedziałam że egzamin bardzo dobrze mi pójdzie i byłam spokojna. Egzamin po otwarciu arkusza okazał się taki jaki chciałam mieć. No i to burczenie! 2 koleżanki po egzaminie mówiły że to dlatego że się bały. A ja byłam spokojna. One denerwowane a ja spokojna i ten sam problem. Jak mi burczy w brzuchu to wciągam jak najmocniej brzuch i trzymam tak kilka minut. Mi to pomaga. Po burczeniu ani śladu
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tylko takie wciąganie brzucha na dluższa mete jest naprawde irytujące, przez ten brzuch cholerny odsuwam sie od ludzi bo po prostu się wstydze.... u mnie rownież nie zawsze to zależy od stresu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Miałam tak jakiś czas temu, burczało bardzo często, głośno i było to uciążliwe.
Zaczęłam regularnie brać Espumisan (3 razy dziennie), mimo że to nie były wzdęcia, przeszło jak ręką odjął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To burczenie to właśnie mogą być wzdęcia. Mam to co jakiś czas. Spróbuj jeść Activie raz dziennie, mnie to pomaga
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
up.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.