|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem nietrzymania moczu
Witam Mamy
![]() Kieruje do was pytanie jak wiele z matek, po porodzie ma problem z nietrzymaniem moczu? Jak sobie z Tym radzicie? interesuje mnie to ponieważ słyszałam o kilku metodach bez skalpela które maja pozytywne skutki. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem nietrzymania moczu
Jestem po porodzie ,problem mnie nie dotknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Z tego co sie orientuje problem czasem jest a czasem go nie ma..wynika to z budowy anatomicznej kobiet. Ale można to leczyć i nie iść pod nóż.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po 1 ciazy nie miałam, po 2 juz tak. Cwiczenia kegla i czas pomogły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam naturalnego porodu, ale ciaza odbiła sie na moim pecherzu. Głównie za sprawa silnego zakazenia i przebicia ściany cewki moczowej przy wprowadzaniu cewnika w szpitalu
![]() Po porodzie przez kilka miesiecy zdarzyło mi się popuszczac przy śmiechu, wysiłku, podnoszeniu dziecka, ale cwiczyłam mięśnie kegla z czasem przeszło. Teraz jestem 1,5 roku po porodzie i juz nie mam tych kłopotów. Pecherz mam za to bardzo wrazliwy i chodze siusiac po 2-3 razy w nocy. A w dzien rowneiz czesto dowiedzam toalete. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja w jakiś czas po porodzie miałam z tym problemy ale samo przeszło, nawet bez ćwiczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.