|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Wro¶niety paznokiec. Jest na niego sposób bez bólu?
Wrosl mi paznokiec, probowalam co¶ sama z nim robic- moczylam, obcinalam, ale bol jest nadal gdzies gleboko przy chodzeniu. Nie wyobrazam sobie isc do chirurga i na zywca go zrywac- to nie na moje nerwy- predzej chyba bym tam z bolu zemdlala. Macie jakies pomysly co moge zrobic,gdzie sie udac, a moze sama moge co¶ zrobic? Ile mozna z takim wrosnietym paznokciem chodzic?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 771
|
Dot.: Wro¶niety paznokiec. Jest na niego sposób bez bólu?
Cytat:
Nie zrywa siê paznokci w takim przypadku. Kosmetyczka za³o¿y Ci klamrê. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 056
|
samej sobie za³ó¿ zrolowany kawa³eczek waty np z patyczka kosmetycznego nas±czony np olejkiem rycynowym
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 787
|
Umów siê na za³o¿enie klamerek, a do tego czasu delikatnie próbuj 'wypchn±æ' paznokieæ w górê, wk³adaj±c pod wro¶niêt± czê¶æ malutki kawa³ek waty.
Na prawdê polecam zainwestowaæ w klamry. Mi pomog³y od razu. Minê³y ju¿ 3 lata i problem nie wróci³, ale pamiêtaj: nigdy nie obcinaj wcze¶niej wrastaj±cy paznokci na bardzo krótko! |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Life is a drink ...
Wiadomo¶ci: 10 220
|
Jak nie wiesz co i jak to polecam szybko i¶æ do podologa.
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 474
|
A kto Ci powiedzia³, ¿e to siê "zrywa na ¿ywca"?
Mia³am kiedy¶ wro¶niêty g³êboko i chirurg po odpowiedniej dawce znieczulenia wyci±³ kawa³ek (musia³ naci±æ skórê). Dwa albo trzy szwy i tyle. Ulga niesamowita. U t¿ oby³o siê w ogóle bez szwów.
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem juz do kogo mam sie udaæ, czy do podologa czy do chirurga ;-((( |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 107
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 474
|
Cytat:
I potem trochê jak siê goi, trzeba uwa¿aæ, ¿eby nie uderzyæ. Jak ka¿da rana. Sam zabieg napisa³am, ¿e ze znieczuleniem.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 787
|
Najpierw id¼ do podologa lub renomowanego gabinetu kosmetycznego, gdzie zak³adaj± klamry. Niech kto¶ to obejrzy i stwierdzi, czy klamrami da siê uratowaæ. U mnie te¿ sytuacja by³a powa¿na, nie zdecydowa³am siê na zrywanie, bo tydzieñ pó¼niej jecha³am na kilkudniow± wycieczkê ze zwiedzaniem i z zerwanym paznokciem na pewno nie da³abym rady du¿o chodziæ. Bardzo siê cieszê, ¿e tak wysz³o
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Tylko nie daj sobie wyrwaæ brrrr... to siê da wyleczyæ! Dobra kosmetyczka sobie poradzi, mnie podwa¿y³a i obciê³a wrastaj±c± w macierz czê¶æ, potem mia³am zalecenie podk³adania pod tê cze¶æ roleczki z wacika i odka¿anie, pomog³o
Choæ raz nawróci³o po roku ale od kilka dobrych lat spokój. Mówi³a, ¿e zawsze gdyby to nie pomog³o zostaj± klamry.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Mia³am kiedy¶ wro¶niêty g³êboko i chirurg po odpowiedniej dawce znieczulenia wyci±³ kawa³ek (musia³ naci±æ skórê). Dwa albo trzy szwy i tyle. Ulga niesamowita. U t¿ oby³o siê w ogóle bez szwów.

I potem trochê jak siê goi, trzeba uwa¿aæ, ¿eby nie uderzyæ. Jak ka¿da rana. Sam zabieg napisa³am, ¿e ze znieczuleniem.

Choæ raz nawróci³o po roku ale od kilka dobrych lat spokój. Mówi³a, ¿e zawsze gdyby to nie pomog³o zostaj± klamry.