|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
www.podbij.pl co sądzicie?
Witam Was, co sądzicie o tej stronie.. www.podbij.pl ? Ja uważam, że to troche ściema i naciąganie.. ://
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: www.podbij.pl co sądzicie?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest teraz sporo podobnych stron
potem piszą, że sprzedali za niską cenę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak...może i ludzie to kupują za grosze , ale wykupując te podbitki i tak na to samo im wychodzi ;p
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
podobnie dziala fruli czy jakos tak ...
chyba ktos wymyslil nowy sposob na zarobienie sporo pieniedzy niskim kosztem i zalozyl kilka takich pseudo aukcyjnych serwisow... jak dla mnie to jedna wielka sciema....
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze jest to, że nie które przedmioty podbija sie o 0,01
czyli potrzeba 10 podbić aby wylicytowac coś za 0,10 !! A pakiet 10 podbić na podbij.pl kosztuje 12,20 . pff
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Aukcje dla naiwnych, ot, co.
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Kolejni naciągacze, którzy myślą, że ludzie są głupi i naiwni.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
naciąganie ludzi....
głupota |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Niby tak, ale jednak wielu licytuje. Co więcej, jest to zrobione na licencji brytyjskiej, gdzie podobna strona odniosła spory sukces.
Jaki z tego wniosek? Ludzie są głupi i naiwni. I chciwi, bo jak inaczej określić chęć dorwania np. laptopa za 5 zł?
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. no pomyślmy kto by z nas się nie skusił na to / ? ;D
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę szansę zdobycia upatrzonego gadgetu? To choćby ja.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro powstaja takie stronki to znaczy ze ludzie sa glupi i naiwni podobnie jak ci kupujacy na allegro np. torebki Guciego za 12,50 ;-)
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze powiedziawszy.. sama sie za to nie biorę. Może i jest to jakaś okazja..ale żeby coś wylicytowac trzeba liczyc na łut szczęścia ;p , że to akurat my się staniemy szczęśliwymi posiadaczami laptopa za 5zł. ;p
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
no bez przesady żeby od razu wszystkich użytkowników wyzywać od głupców i naiwniaków
to coś jak gra w totolotka- trzeba mieć szczęście. tym bardziej że znam kilka osób którym na serio udało się wylicytować ipoda za 20 zł czy tam coś innego.cała rzecz polega na ryzyku - kupujesz np 500 podbić ( z czego jedno kosztuje 1,22 bodajże), upatrujesz sobie jakiś przedmiot i podbijasz. gorzej jak znajdzie się (a znajdzie się na pewno) kilka osób tak samo napalonych (;P) na ten przedmiot i wtedy możecie podbijać w nieskończoność ;P a jak ktoś zrezygnuje to automatycznie ma za przeproszeniem w czterech literach te 500 zł czy ileś ![]() w sumie to nie jestem pewna ale to chyba właśnie na tym polega. Że w sumie użytkowniki "zrzucają się" na wygraną dla jednej osoby. czysty hazard ![]() dla ludzi którym się nudzi
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Może ja jakiś dziwny jestem, ale wolałbym zamiast kupować 500 podbić za 1,22 każde te pieniądze przeznaczyć na kupno tego iPoda. 500 podbić za 1,22 daje 610 złotych. iPod kosztuje jakieś 700-800 (classic 120 gb). Kupując iPoda mam iPoda. Kupując podbicia mogę mieć iPoda, ale mogę 610 zł stracić. Ryzyko spore, zysk ok. 100-200 zł. No to ja się pytam: gdzie interes Moshe?
---- edit ---- Jeszcze jedno, przecież jeśli wylicytuję tego iPoda za np. stówę to oprócz tych podbić muszę jeszcze zapłacić to, co wylicytowałem. No to już zupełnie chyba się nie kalkuluje. Oczywiście mówię o sytuacji, gdy ktoś podchodzi do licytacji na poważnie. Wiem, że można mieć szczęście i wylicytować coś np. jednym podbiciem. Ale to pewnie tak prawdopodobne, jak wygrana w totka.
When I was a kid I used to pray every night for a new bicycle. Then I realize God doesn’t work that way, so I stole one and prayed for forgiveness. - Emo Philips Edytowane przez Le Tigre Czas edycji: 2009-02-22 o 21:59 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

potem piszą, że sprzedali za niską cenę
czyli potrzeba 10 podbić aby wylicytowac coś za 0,10 !!
A pakiet 10 podbić na podbij.pl kosztuje 12,20 . pff