|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wybielanie zebow w wieku 15 lat?
Ciagnie mnie do wybielenia zebow. Nie sa nie zlym stanie, ale przebarwienia sa i bardzo duzo im brakuje do snieznobial ego koloru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zebow w wieku 15 lat?
Wiek poniżej 16 lat jest przeciwwskazaniem do wybielania. Radzę skonsultować się ze stomatologiem, być może wystarczy usunięcie kamienia (skaling) i piaskowanie. A co do pasków to polecam, jest akurat w trakcie wybielania paskami - 3 dzień i efekty już są
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
paski są bardzo skuteczne , szczególnie te white stripes z blend- a -med
![]() tak jak koleżanka wyżej pisała - skuteczne jest piaskowanie bo ładnie usuwa przebarwienia, naloty i skaling wybielanie nie jest obojętne dla struktury zęba, a naprawdę szkoda,bo jesteś młodziutka i rozwój zębów jest napewno jeszcze nie zakończony u ciebie, nawet przy stosowaniu tych pasków mogą się pojawić takie "dziwne" dolegliwości, bo preparat wnika w szkliwo. fajne są tez szczoteczki elektryczne, bo takie ręczne szorowanie nie usuwa całej płytki nazębnej, a szczoteczka elektryczna na bieżąco lepiej usuwa i płytkę i ewentualne przebarwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A propos przebarwień. Ja mam dosyć dziwne zęby. Całe kremowe z białymi przebarwieniami i przeźroczystymi końcówkami. Co można na to poradzić?
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja dentystka mowila ze do 18 roku zycia n ie powinno sie wybielac zebow w ogole.
pytalam wczoraj.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dość długo paliłam papierosy i zęby mam żółte od papierosów. Czy wybielanie skutecznie usunie ten nalot? Obecnie nie palę od roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
pingwinek06, jeżeli masz przezroczyste "końcówki" zębów, to bardzo dobrze. jest to cecha charakterystyczna dla młodego uzębienia- taki jest kolor brzegu siecznego. gdyby było inaczej zęby wyglądałyby sztucznie. nawet kiedy robi się korony, warstwa przy brzegu siecznym jest lekko przezroczysta. więc, niczym się nie martw
![]() a co do przebarwień to mogą to być odwapnienia lub kamień, ale to już nie moja branża, więc nie chciałabym wprowadzać Cię w błąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja wybielałam paskami właśnie jak miałam 15 lat i byłam bardzo zadowolona. Użyłam wtedy Blend-a-med. Teraz znowu się czaję na na wybielanie, ale chyba wybiorę crest classic
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.