|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ceny:((
Hej,
ostatnio na wizycie u ginekologa dowiedzialam sie, ze mam dużą nadżerkę, która podobno niedługo zacznie krwawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ceny:((
Cytat:
Ja na zdrowiu nie oszczędzam... Mamy je jedno i nalezy o nie dbać ![]() Myślę, że na Twoim miejscu wybrałabym coś pośrodku cen 100-800zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No wiem wiem i nie chcę oszczędzać tylko zastanawiam się z czego wynikają aż takie różnice - czy chodzi o renomę jakiejś kliniki czy przychodni czy tez lekarza, czy o lepszy sprzęt. I czy w tym wypadku taniej znaczy gorzej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia moja droga... Niestety nie wiemy tego czy jak pójdziesz do droższeczy czy czegos Ci ni spiepszy... a ze tani zrobi dobrze. Nie masz nikogo znanego i zaufanego??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie robią tego na NFZ?
Ostatnio jak poszłam do lekarza, też znalazł nadżerkę (podobno po porodzie to norma) i powiedział, żebym przyszła na wypalankę, jakieś prądy laserem czy coś takiego (NFZ). Nie poszłam, ide najpierw skonsultować to z innym lekarzem, niech potwierdzi czy rzeczywiście jest taka potrzeba.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Niestety wlasnie nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Moja pani doktor stwierdziła u mnie nadżerkę. Zapytałam co z tym zrobić bo byłam pewna, że to trza wymrozić, wypalić... Ona stwierdziła, że miałam ją od urodzenia i ją mieć będę i dopiero po porodzie można się zastanowić nad jej usuwaniem, bo teraz może mi to tylko życie skomplikować. Twierdzi, że nic niepokojącego się z nią nie dzieje a takie usuwanie na siłę to zwykle naciąganie na kasę nie wspominając już o tym, że nieumiejętnie przeprowadzony zabieg może bardziej zaszkodzić niż pomóc... Dodam, że chodzę do poleconej mi osoby z prywatnej przychodni.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Rozumiem ale w moim przypadku chyba jest inaczej- cały zeszly rok mialam infekcje, strasznie sie nameczylam. Do dzis mam caly czas lekkie uplawy, do których juz sie w pewiem sposob przyzwyczailam - myslalam, ze tak ma byc skoro w tamtym roku chodzilam do kontroli non stop i lekarz nic o tym nie mowil.
Nowy lekarz w tamtym tygodniu powiedzial, ze wlasnie nie ma tak byc, ze nie jest prawidlowe ze mam te uplawy, ze mam strasznie duzo sluzu i gromadzą sie tam bakterie (sorry za doslownosc) i ze wkrótce nadzerka zacznie krwawic. Wiec mysle, ze chyba lepiej ja usunąc, zwlaszcza ze naprawde mam chyba caly czas jakis lekki stan zapalny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jesli nie rodzilas jeszcze to raczej nie robia nic z nadzerka ale jesli jest taka koniecznosc to wymrazanie. Ja mialam duuuza nadzerke ktora w ciazy mi sie powiekszyla i mialam ja wymrazana rok po ciazy, nie zaplacilam nic bo mialam robione na NFZ wiec czemu ty nie mozesz isc na NFZ ? tylko chcesz prywatnie ? prywatnie ten sam lekarz ktory robil mi za darmo na NFZ bierze za wymrazanie 300 zl (nie wiem czy to juz z wizyta czy oprocz wizyty) a zabieg ten sam....lekarstw nie bralam zadnych, wizyta kontrolna po 2 m-cach ale ja akurat na wizyte kontrolna juz nie zdazylam isc bo zaraz w 1 cyklu po zabiegu zaszlam w druga ciaze wiec poszlam do niego ale w innej sprawie, nadzerki juz nie mam, bynajmniej prowadzacy gin nic nie mowil ze jest 9 a prowadzi ciaze inny gin)
A druga sprawa to po wymrozeniu nadzerki idzie sie po 2 m-cach na kontrole i jest prawdopodobienstwo ze cos z tej nadzerki zostalo, ze nie wymrozila sie calkowice i wtedy zabieg sie powtarza ktory chyba znowu jest platny ale tego nie jestem pewna Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-23 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chcę prywatnie bo za 3 tygodnie lecę do Stanów na Work and Travel więc muszę to szybko załatwic - jeszcze w tym tygodniu bo wlasnie konczy mi sie okres a na NFZ na pewno nie zrobia mi tego od tak z dnia na dzien w studenckiej przychodni. Lekarz powiedzial, ze zacznie mi to niedlugo krwawic i boje sie ze polece do tych Stanów i cos mi sie stanie z tym niedobrego i bede miala tam problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja szłam miesiąc po wymrażaniu i miałam dwa zabiegi, ale za drugi już nie płaciłam, jedynie za wizytę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
przepraszam bardzo, czy nadzerke sie ma czy sie ja nabywa?
![]() ost bylam u lekarza i dr zbadala mnie fotelu i powiedziala "ani sladu po nadzerce" poczulam sie jakbym ja miala i nagle zniknela. (a dodam ze u tego lekarza ost raz bylam z 1,5 roku temu , to jest lekarz prywatny, wiec nie ma karty pacjenta ) swoja droga zawsze myslalam ze jak lekarz bada to mowi o nieprawidlowosciach a nie wymienia setki chorob i mowi : x nie ma, y nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1. Zrób kolposkopię, bo może w ogóle nie masz nadżerki.
2. Ja miałam wymrażaną na NFZ, ale później przez miesiąc litrami lała się ze mnie jakaś woda [szukałam i szukałam, ale nie dowiedziałam się na 100% co to było] ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu poszłabym jeszcze do innego lekarza. Sama miałam ten problem przed 18 rokiem życia, niestety zaufałam jednemu lekarzowi (zamiast skonsultować się jeszcze z innymi) i pozwoliłam to sobie wypalić. A potem większość lekarzy, u których byłam, dziwiło się, że ktoś mi to zrobił, bo podobno u tak młodych dziewczyn nie powinno się przeprowadzać takiego zabiegu. A nadżerka jest bardzo częsta u kobiet i w tym wieku w większości przypadków po prostu się z nią żyje, bo jakikolwiek zabieg może przynieść w przyszłości więcej szkody niż pożytku.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wlasnie odebralam dzis wynik cytologii- 1 grupa, wiec moze nie jest az tak zle? Zupelnie nie wiem co robic bo z jednej strony mysle ze mam nadzerke- mam czesto infekcje i uplawy wiec chetnie bym sie tego pozbyla. No i przede mną ten wyjazd wiec albo poczekam 4 miesiące albo musze sie zdecydowac w tym tygodniu. Ech, sama nie wiem, boje sie ze bede miala jakies problemy za granica jak mi zacznie ta nadzerka krwawic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
I grupa? To aż za dobrze
![]() Idź raz jeszcze przed wyjazdem do lekarza, 4 miesiące to dłuuuugo.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Tak tak ale wyjezdzam za 3 tygodnie na prawie 4 miesiące i wlasnie mam okres wiec albo zrobie to wymrazanie teraz albo za 4 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Trudno mi tu cokolwiek doradzić, ja na moim przykładzie (niestety trochę za późno) dowiedziałam się, że nie powinnam mieć wypalanej nadżerki. Kilku lekarzy mówiło mi, że lekka nadżerka to normalny stan u kobiety, szczególnie aktywnej seksualnie. Ale wiesz, ile ludzi tyle przypadków, więc tak naprawdę tylko lekarz może Ci pomóc.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ech, no wlasnie. Zapisalam sie wstepnie na srode na to wymrazanie, bedzie kosztowac 300 zł i 100 wizyta lekarska i zastanawiam sie, czy moge najpierw porozmawiac z lekarzem i zapytac czy w ogole w tej sytuacji wymrazać czy moze to poczekac. I jesli powie, ze nie trzeba to ok. a jak tak to zrobi mi to od reki. Tylko boje sie, ze tak nie mozna bo pielegniarka powiedziala, ze rano muszą zamówic azot wiec pewnie nie moge tak zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.