|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
3 kg w 2 tygodnie, zaczynam od jutra.
Witam, za 2 tygodnie wyjezdzam i chcialabym schudnac 1,5 w ciagu tygodnia. Nie mam nadwagi,więc może być to trudne, bynajmniej spróbuję i nawet z dwóch kilogramów mniej będę zadowolona. Niestety nie mam wagi, więc albo zauważę " po sobie" spadek,albo nie.
Mój plan to - codziennie owsianka na śniadanie, z małą ilością dodatków typu banan, rodzynki, zero chleba, zero smażonego, zero tłuszczu - ewentualnie jajka. Na obiady zupy warzywne na kostce rosołowej, jajka, tuńczyk, pierś z kurczaka, dużo warzyw, serek wiejski.. kolacje małe, najlepiej białkowe, oraz warzywne Jesli chodzi o sport to skakanka 3 razy dziennie po 200 podskoków- więcej nie dam rady, 8 min ABS, 8 min BUNS, 5 minut twister, ewentualnie rower,ale nie codzienne. Ktoś chętny ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 3 kg w 2 tygodnie, zaczynam od jutra.
Czy ja dobrze widzę 3 posiłki?
Jeżeli tak, to pamiętaj, że na R jemy 3 główne posiłki + 2 przekąski (2śn, podwieczorek) w odstępie 2-3 godzin,maksymalnie 4. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wiem jak jemy na R
![]() ![]() ![]() Ale wzorcowe R to na pewno nie będzie,chyba raczej bardziej drastyczne ![]() Zawsze na redukcji jem troche chleba i za duzo wegli, teraz mam zamiar z tego calkiem zrezygnowac- no moze do obiadu troche ryzu czy kaszy, jeden ziemniak.. ale do reszty posilkow absolutnie. Stoję na tych 54 bez wzgledu na to czy jem duzo czy malo;/ ale teraz moze wiecej wysilku dam. Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-08-12 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeszcze unikaj bananów maja zbyt duo węglowodanów, suszone owoce tez nie sa wskazane przy obniżaniu masy ciała i jeszcze unikaj kostki do zupy, lepiej zrób wywar na kawałku kurczaka, indyka chudej cielęciny albo wołowiny ale to tylko 1 w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mi właśnie zostało 19 dni (bo sobie policzyłam) do zrzucenia około 3,5 kg... więc ten wątek jak najbardziej mi leży ![]() Narc, proponuję Ci, żebyś zmierzyła się i zapisała swoje wymiary, też wtedy będziesz miała lepszy obraz tego jakie są efekty odchudzania. Mi najbardziej zależy na talii -- to mam tam aż 74 cm ![]() Ważę obecnie 58,5 kg, a ogólnie odchudzając się od paru miesięcy schudłam w sumie 6 ![]() ![]() ![]() I oczywiście, od początku sierpnia biegam codziennie (oprócz już dwóch dni kiedy był deszcz) ![]() ![]() Później siłowania, staram się codziennie, raz siedzę tam z 2 godziny, czasami tylko pół ![]() ![]() A wieczorkiem - roleczki. Teraz już naprawdę żadko, bo jakoś nie mam czasu. Mam fajną trase, więc wiem ile przejechałam - np. wczoraj zrobiłam 20 km ![]() Dieta ? Po prostu mniej żreć ![]() Życzę powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Polecam dietę PLAN WYPŁUKIWANIA TŁUSZCZU ( mozna kupic książkę o takim tytule). Ja jestem na niej od 7 dni ( 3 tygodnie do wakacji) i już schudłam 5 kg!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Niestety droga Supermenko, parę kilogramów to nie pikuś. Na początku fakt, szybko się chudnie, ja bardzo szybko schudłam 5 kg, może w jakieś 3 tygodnie. Ale teraz waga stoi w miejscu czy jem mniej, czy więcej. Więc muszę trochę bardziej drastycznie do tego podejść by osiągnąć wymarzone 50 kg. Nie wiem ile teraz ważę- na pewno 54 lub 53. Jutro się zmierzę
![]() Póki co jem śniadanie - w wakacje zawsze o tej porze, owsianeczkę z banenem i rodzynkami. Nie powinno się niby tego na R,ale to śniadanie, niedługo idę na skakankę. Chcę robić 3 serie po 200 skoków, jak już pisałam ![]() Do tego codziennie litr czerwonej i zielonej herbatki ![]() Co do wymiarów to też moją zmorą jest brzuch. Mięśnie mam w miarę mocne i bardzo mnie ćwiczenia nie męczą, ale brzuszkami trudno tłuszcz z niego zrzucić. Biegania nienawidzę, już wiele wiele razy próbowałam,ale to nie dla mnie. Od dziecka mam z tym problem. Wolę rower, skakankę. Męczę się BARDZO szybko, dlatego tak trudno z tym brzuchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak tam podczas tych ciężkich dni odchudzających
![]() Ja się dzisiaj źle czuję, chyba na nic nie będę miała siły... może tylko na opalanie, bo pogoda jest ładna ![]() ehh, coraz mniej dni do 31
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zjadłam owsiankę, trochę sałatki kurczak ananas kukurydza, śliwki, żeberko i pomidora. Do tego rower 2 godz i 8 min ABS
![]() a dziś owsianeczka, 2 gruszki, 2 kromki wasy z polędwicą łososiową. Będzie jeszcze pół torebki ryżu z wegetarianskim leczo. Ogolnie ok,ale to dopiero 2 czy 3dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Narc, poszalałaś na tym rowerze
![]() ![]() Dzisiaj na śniadanie poszalałam - bo zjadłam aż 5 kromek białego chleba, ale był pyszny, świeży i jeszcze ciepły ... i całą puszkę tuńczyka. Na obiad - dwa krokiety ![]() A na kolację planuję zjeść serek wiejskim, tym razem zrezygnuję z jakiego kolwiek pieczywa !! I tylko będę jadła go rano, i oczywiście tylko ciemny! ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
5 kromek pieczywka, nono
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę to może ja też z tego chleba zrezygnuję, chociaż na dwa tygodnie, a później tak jak piszesz - razowiec. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu przez 1 tydzień nie jadłam chleba i schudłam kilogram. Dla mnie to dużo bo teraz mi ciężko zrzucić..
Ale dziś np zjadłam dwie 'tekturki' wasa a jutro jakiegoś sucharka wszamie bo jakieś węgle być muszą. A i zmierzyłam się dziś.. Talia 65 , pępek 73 o ile dobrze pamietam ![]() Ale na pewno po tygodniu będę miała chwilę załamania ;P Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-08-14 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Skąd ja znam ten problem z brzuchem... dobrze, że ja lubię biegać
![]() ![]() ![]() ![]() Ok, nie jem chleba !! POSTANOWIONE ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
No na pewno bieganie i brzuszki dają super efekty
![]() ![]() A tak w ogole to.. głodna jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To w sumie miałaś sytą kolację, jak bym tyle zjadłam to bym była pełna
![]() A odnośnie tłuszczu na brzuchu, to ja jak chodzę na siłownie to jest taki fajny pas i zawsze biorę sobie na brzuch i mi go 'trzęsie' ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
No nie powiedziałbym,że sytą.. Same warzywa i pół puszki tuńczyka..sycą na jakąś godzinę
![]() ![]() ![]() Ja brzuch męczę zawzięcie gąbką syrenką i serum eveline, to już uzależnienie ;-) Chcę chociaż troszkę poprawić jego wygląd.. 28 jadę z TŻ nad morze ..Może już nie będzie pogody na plażowanie,ale przecież o o to chodzi ![]() Pewnie gdybym była sama to jadłabym teraz coś pysznego i się nie przejmowała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A dzięki dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.