życie to koszmar - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 14:05   #1
kiiiinia19
Raczkowanie

życie to koszmar

Cześć dziewczyny musze założyc ten wątek bo musze sie komus wygadać juz poprostu nie moge tego dłuzej wytrzymać moze zrobi mi sie lżej jak coś napiszeod pewnego czasu sie odchudzałam w sumie odchudzaniem tego nazwać chyba nie mozna głodziłam sie jadałam ok 500 kcal kazdy kęs sprawiał mi ból czułam sie gruba brzydka niepotzrbana nienawidze swojego ciała kazde wypicie łyczka soku sprawiało ze czułam jak tyje myle ,że to anorekja a wy co o tym sadzicie mam krzyczła ,że tak być nie może ,że muze przytyć itp wiec od 3 dni nic nie robie tylko ie obżeram frytki czekolada, ciastka,orzeszki,kotlety krokiety i dużo by wymieniać efekt 3 kg w 3 dni powiedzcie jak bede sie tak obżerać moge przytyć tak ,że nawet do 15 kg ?zrobią sie rozstępy to jest normalna reakcja organizmu ,że tak domaga sie jedzenia po takiej głodówce?Dziewczyny pomóżcie moze któś był w takiej sytuacji................. .i
Stary 2009-03-05, 14:19   #2
mongan75
Raczkowanie

Dot.: życie to koszmar

nie mozna tak z opisu stwierdzic czy to jest anoreksja. Napewno masz zaburzenia jedzenia i postrzegania siebie. A pomysl z obżeraniem sie w ten sposob nie jest zadnym wyjsciem z sytuacji. Co to zmieni? Rzeczywiscie, przytyjesz, ale po pierwsze jest to niebezpieczne dla twojego organizmu, a po drugie jeszcze niekorzystniej wplynie na twoja samoakceptacje.

co ci poradze?? -> P S Y C H O L O G <-
Stary 2009-03-05, 21:24   #3
czarnaa68
Przyczajenie

Dot.: życie to koszmar

Jeżeli to wszystko trwa krótki czas to poprostu jest to normalna reakcja organizmu na zbyt rygorystyczną dietę.
Jeżeli dłużej to musisz wiedzieć, że wszystkie zaburzenia jedzenia to tak np kwestia psychiki! Przeżywałam to samo co ty tylko ze najpierw nie chciałam jesc przez 1,5 roku a potem przez kolejne 1,5 non stop byłam głodna i sie "obżerałam" ! Tu nie chodzi o to co , kiedy i jak jesz - to kwestia tego ze masz problem który rozładowujesz za pomoca jedzenia (rownie dobrze dla kogos mógłby to być alkohol, uzywki itp.)
I jeszcze jedna sprawa -wydaje mi się ze nadużywa sie słowa ANOREKSJA.
Osoba, która na nią choruje nie zdaje sobie z tego sprawy i nie analizuje tego, Dopiero po czasie jak juz to przejdzie i zrozumie wie ze miała problem. dlatego pytania typu CZY MYŚLICIE ZE JA MAM, JAK ZROBIC ZE JA MIEC są dziwne.

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-54

czarnaa68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości