|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
życie to koszmar
Cześć dziewczyny musze założyc ten wątek bo musze sie komus wygadać juz poprostu nie moge tego dłuzej wytrzymać moze zrobi mi sie lżej jak coś napisze
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: życie to koszmar
nie mozna tak z opisu stwierdzic czy to jest anoreksja. Napewno masz zaburzenia jedzenia i postrzegania siebie. A pomysl z obżeraniem sie w ten sposob nie jest zadnym wyjsciem z sytuacji. Co to zmieni? Rzeczywiscie, przytyjesz, ale po pierwsze jest to niebezpieczne dla twojego organizmu, a po drugie jeszcze niekorzystniej wplynie na twoja samoakceptacje.
co ci poradze?? -> P S Y C H O L O G <-
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: życie to koszmar
Jeżeli to wszystko trwa krótki czas to poprostu jest to normalna reakcja organizmu na zbyt rygorystyczną dietę.
Jeżeli dłużej to musisz wiedzieć, że wszystkie zaburzenia jedzenia to tak np kwestia psychiki! Przeżywałam to samo co ty tylko ze najpierw nie chciałam jesc przez 1,5 roku a potem przez kolejne 1,5 non stop byłam głodna i sie "obżerałam" ! Tu nie chodzi o to co , kiedy i jak jesz - to kwestia tego ze masz problem który rozładowujesz za pomoca jedzenia (rownie dobrze dla kogos mógłby to być alkohol, uzywki itp.) I jeszcze jedna sprawa -wydaje mi się ze nadużywa sie słowa ANOREKSJA. Osoba, która na nią choruje nie zdaje sobie z tego sprawy i nie analizuje tego, Dopiero po czasie jak juz to przejdzie i zrozumie wie ze miała problem. dlatego pytania typu CZY MYŚLICIE ZE JA MAM, JAK ZROBIC ZE JA MIEC są dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.