|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj siê z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Chanel No. 5 - kto nie lubi?
Dziewczyny niby Coco Chanell to klasyka.... Robi³am kiedy¶ podej¶cie, ale za ka¿dym razem dochodze do wniosku, ¿e te perfumy s± jedynie dla starszej pani idealne.... Czy tylko ja tak mam?
https://www.iperfumy.pl/chanel/no5-w...na-dla-kobiet/ U¿ywacie co¶ Coco Chanell? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 845
|
Dot.: Coco Chanell N.5 - kto nie lubi?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja lubiê No 5 edp, l'eau i premiere, mo¿e ju¿ siê kwalifikujê do tej starszej generacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guerlain Lover
Wiadomo¶ci: 19 945
|
Ja uwielbiam Chanel no 5
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 273
|
Ja lubiê, ale w tej cenie to wolê niszê.
Jednak wydaje mi siê, ¿e w dzisiejszych czasach trudniej jest m³odszym nosom zaakceptowaæ tzw "klasyczne" pachnid³a z uwagi na wszechogarniaj±c± s³odycz. Polecam w±chaæ wiele ró¿nych zapachów z ró¿nych epok... po jakim¶ czasie punkt widzenia siê zmienia i inaczej siê podchodzi do czego¶, co kiedy¶ pachnia³o starsz± pani± w futrze. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 610
|
Kiedy¶ bardzo nie lubi³am,teraz mi siê podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
5 nadal nie rozumiem, mam szacunek ale nie jestem w staniej jeszcze poj±æ. Bardzo podoba mi siê L'eau ale nie oszukujmy siê, podpiêcie jej pod 5 to chwyt marketingowy
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To nie tak jak z innymi edp i edt, które dalej bazuj± na klasyku, a z klasykiem oprócz nazwy i flakonu nie maj± nic wspólnego. A takie chwyty marketingowe to zdarzaj± sie przeciez w 99% mainstreamowych firmach, które bazuj±c na klasyku, robi± miliony nowych ods³on, byleby odcinaæ kupony od kury znosz±cej z³ote jaja. LVEB, Si, Poison, Opium to tylko niektóre z miliona innych... Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2017-05-19 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
No nie wiem, to taka ³adna mgie³ka zapachowa. Mo¿e czujê trochê mydlano¶ci z pi±tki, ale nie w ten sposób dra¿ni±cy.. Pewnie gdyby nie s³aba trwa³o¶æ (na mnie do 2-3h) kupi³aby flakonik na lato.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel No. 5 - kto nie lubi?
Kiedys wydawal mi sie ten zapach mydlany i jak dla starszej pani.
Niedawno na lotnisku chcialam kupic kolejna juz i jakze uwielbiana przeze mnie buteleczke 100 ml Mademoiselle, Pani mi pokazala, ze maja kilka flakonikow zapakowanych jak na prezent i spytala, czy chce taki. Wzielam. W domu odpakowujac zobaczylam, ze w srodku byl no 5! Rozczarowanie ! Nikt go nie chcial ode mnie odkupic, a wydalam na niego kupe kasy. Nic to, dalam mu szanse. Raz, drugi trzeci.. az w koncu pokochalam! Uwielbiam, jak sie ulotni nieco i ten ciezkawy zapach mydla znika i zostaje taka elegancka nuta. Mam kolezanke ( mlodsza ode mnie, nie wiem wiek ma znaczenie) ale pamietam jak mi wspolczula, z emusze sie meczyc z ta 5 teraz. Jak sie nia spotkalam po pracy zasypala mnie komplementami i spytala czym pachne. Nie wiedziala, ze to ulotniniona 5! Mysle, ze nalezy jej dac szanse, ale jednoczesnie nie jest ona dla wszystkich. Jak komus te klimaty nie leza, to nie zmieni zdania. Mnie za to draznia te wszystkie Armani, popularne Diory i Lacosty i ten potworny Alien.. Mam wrazenie, ze dzis dziewczyny uzywaja tylko tych perfum, bo tylko to od nich czuje..
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 119
|
Nie umiem powiedzieæ, czy je lubiê. S± oryginalne, jedyne w swoim rodzaju ale trudne. Kiedy¶ je mia³am i wysuszy³am 3/4 u¿ywaj±c na pracowe okazje. resztê odda³am kuzynce. M³odym kobietom poleca³abym bardziej wersjê Premiere lub L'eau - piêknie odm³odzone - ale to takie indywidualne.
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- He he, nie - pi±tka klasyczna mo¿e rodzic takie wnioski, ale pozosta³e wersja s± m³ode, zdecydowanie.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
mój ulubiony zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 524
|
nigdy nie zrozumiem fenomenu tych perfum. Jak dla mnie obok s³onika Kenzo to najbardziej migrenogenne zapachy ¶wiata. Wolê pachn±æ szarym myd³em ni¿ "5" Chanel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie lubiê, nudne, babcine, nijakie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 776
|
ciekawa jestem, które perfumy uwa¿asz za interesuj±ce
![]() O Pi±tce ró¿ne rzeczy mo¿na powiedzieæ, ale ¿e jest nijaka, z tym siê nie zgodzê - oczywi¶cie ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania i wra¿liwo¶ci, a nawet jej braku ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mamy rozne gusta i fascynuja nas rozne rzeczy, to co jednej osobie sie podoba, niekoniecznie nam sie musi podobac. To tez dobrze, bo gdybysmy wszystkie uwielbialy ten sam zapach byloby dziwnie!
![]() |
![]() |
#19 |
Guerlain Lover
|
A moje babcie piêknie pachn±! Wiêc nie wiem co to znaczy babcine
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wiza¿owy Kot Igor
Wiadomo¶ci: 17 524
|
Ja nie przepadam. Nie lubiê a¿ tak "pudrowych" perfum.
¬le mi sie kojarz±. U¿ywa³a ich moja kole¿anka, która (przepraszam) chyba rano siê nie my³a (NIE, nie by³a to ¿adna choroba a niechlujstwo) natomiast obficie spryskiwa³a siê pi±tk±. Zapach zastarza³ego potu na ubraniu plus ta pi±tka to by³a mieszanka wybuchowa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
To s± perfumy kwiatowe. ¯eby wydobyæ zapach kwiatów, dodaje siê tzw. nutê aldehydow±, wiêc perfumy ¶mierdz± "trupem", dopóki sie to-to nie ulotni. A ich nowatorstwo polega na tym w³a¶nie, ¿e siê tê nutê kwiatow± uda³o uzyskaæ w tak trwa³ej formie. Dla mnie te¿ straszny smród, ale mo¿e trzeba im daæ duuuuuuu¿o czasu, ¿eby sie rozwinê³y a smród aldehydu siê ulotni³. Ale w dzisiejszych czasach mo¿na ³adnie pachn±æ od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 718
|
Cytat:
Ale niemycie siê, a nie pranie ubrañ (czy chodzenie w przepoconych) to dwie ró¿ne sprawy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 631
|
Nie lubiê, ale nie wiem, dlaczego twierdzi siê, ¿e to zapach "dla starszych pañ". Mi siê tak absolutnie nie kojarzy, nie ka¿dy klasy musi od razu byæ "babciny". Sama nie rozumiem fenomenu, ale te¿ nigdy nie da³am mu porz±dnej szansy - testy na bloterku to jednak nie to, muszê kiedy¶ po prostu siê nim spryskaæ i zobaczyæ, jak siê rozwinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 119
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 631
|
Pi±tkê szanujê bardzo - za historiê i rewolucjê, jakiej dokona³a w ¶wiecie (nie tylko) perfum.
Sam zapach równie¿ lubiê, ale potrzebowa³am do tego czasu. Czasem wydaje mi siê zbyt abstrakcyjny, ale najpiêkniejszy jest po rozwiniêciu. Kojarzy siê z czym¶ ciep³ym i kaszmirowym. Nie mam jeszcze w kolekcji, ba, nie jestem pewna, czy w najbli¿szym czasie w ogóle pomy¶lê o ich zakupie. Nie, nawet nie chodzi o cenê - po prostu nie czujê siê na tyle elegancka, by pachnieæ pi±tk±. W moim ¿yciu za ma³o jest uroczystych i oficjalnych chwil, by móc spokojnie siêgn±æ po perfumy i tym samym nie stworzyæ wokó³ siebie efektu niedostosowania.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 448
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Arctium lappa L.
Wiadomo¶ci: 769
|
Ja mia³am, ale nie oswoi³am. Nie powiedzia³abym jednak nigdy, ¿e s± "nijakie". S± "jakie¶", budz± skrajne emocje.
![]() Nie "nie podobaj± mi siê", ale nosiæ bym nie chcia³a. Mam malutk± odlewkê, czasem w±cham i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 993
|
Mam, bo dosta³am od¶wie¿on± wersjê Eau Premiere.
Mêczê to i pewnie nigdy tego nie wykoñczê. Do 80tki mi daleko, a tak to co¶ mi siê kojarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
Wiadomo¶ci: 68 536
|
Kiedy¶ nie trawi³am tych perfum, ale od jakiego¶ czasu polubi³am do tego stopnia, ¿e naby³am flaszkê. Co¶ jest w tym stwierdzeniu, ¿e dopiero im starszy cz³owiek tym zaczyna inaczej postrzegaæ niektóre zapachy
![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 305
|
Zdecydowanie nie lubiê. Nie podobaj± mi siê do tego stopnia, ¿e nawet nie przyjdzie mi do g³owy ponownie je w±chaæ.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.