|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
-10kg
Witam,
dołączam do grona osób które chcą zrzucić zbędne kg... W moim przypadku jest ich aż 10, i mam nadzieję, że mi się uda... Żeby nie szaleć zbytnio i w ogóle, dietę zaczynałam stopniowo wprowadzać. Herbatę zwykłą z cukrem, czy owocowe herbatki zamieniłam na czerwoną herbatę. 6 posiłków (!) zredukowałam do 3. Ostatni posiłek staram się jeść przed 19, ze względu na to, że długo jestem na uczelni, więc 17 odpada. Kupiłam płatki owsiane, warzywka, wodę mineralną... Wyrzuciłam wszystkie słodycze z półek, czipsy i inne. Koniec z pepsi, tigerami itp. No i proszę o małe wsparcie w odchudzaniu, pomaganiu przy układaniu posiłków itp ;-) Oprócz tego windę zamieniam na schody, raz w tygodniu aerobik, i zapisuję się na basen. Uda się ;P Dzisiaj -śniadanie : 3 małe parówki cielęce, łyżeczka musztardy, mała bułeczka, kawałek ogórka, herbata czerwona - obiad: 8 pierogów z mięsem - kolacja: mała bułeczka, serek wiejski z ogórkiem zielonym. No i oczywiście piję dużo wody mineralnej, i herbaty czerwonej. Co dodać, zmienić, wyrzucić itp ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: -10kg
Jest tyle wątków, nie możesz się do któregoś z nich przyłączyć? Nie wspominając już o podobnej nazwie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Na redukcji powinnaś właśnie jeść 5-6 posiłków, w żadnym razie nie 3...
Ogólnie zapoznaj się z zasadami podwieszonymi tu na forum, albo wybierz jakąś konkretną dietę, albo chociaż poczytaj jadłospisy które dziewczyny codziennie publikują i które są oceniane przez osoby które się na tym znają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Korzystając z przepisów dziewczyn, które są na R, i jedząc 5-6 posiłków dziennie, w ciągu dwóch miesięcy przytyłam 5kg, więc chyba nie jest to odpowiednia metoda dla mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ile Ty w ogóle ważysz? Też uważam, że powinno się jeść 5 posiłków dziennie. Ja w ten sposób ładnie chudnę...
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
To znaczy, że najpewniej masz coś nie tak z metabolizmem. Badałaś tarczycę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
moze dodaj jeszcze zielona herbatke
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Praktycznie cały Twój dzisiejszy "jadłospis", o ile to jadłospisem można nazwać nadaje się na out. Sporo węgli w nim, a powinno się jadać przede wszystkim białko. 5-6 posiłków, a nie 3
![]() KONIECZNIE POCZYTAJ PODWIESZONE WĄTKI, bo niszczysz sobie organizm - świadomie, lub mniej świadomie. I może to jakieś przysilenie wiosenne czy cuś, ale mi już ręce opadają. Dorosła dziewczyna, a wykrzyknik stawia przy 6 posiłkach. Właśnie tak jest zdrowo i poprawnie. Tak jak ze zjadaniem posiłków do jakiejś tam godziny... kobiety, jemy 2-3 godziny przed snem,a posiłek czystobiałkowy można zjeść nawet 1h spaniem... błagam, poczytajcie wątki podwieszone na dietetyce, one nie są dla moderatorów, bo ja to wiem, ale dla Was, korzystajcie z tego, tylko o to proszęęę.. A z tym, że przytyłaś 5 kg - a nie byłaś wcześniej na jakiejś restykcyjnej diecie? Albo masz za sobą diety w stylu kopenhaska etc.? Inaczej odsyłam do lekarza ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-03-09 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
Każdy ma swój sposób na zrzucanie nadwagi. Ja czytałam wasze zdrowe jadłospisy i powiem szczerze, że nawet w czasach mojego mega obżarstwa nie jadłam tyle, ile wy jecie na schudnięcie. Starałam się je stosować + do tego ćwiczenia po 2-3 razy w tgodniu i nie shudłam nawet 1 kg przez okres ok. 3 miesięcy...
Schudłam 10 kg jedząc na śniadanie jogurt i na obiado-kolację jakiś lekki posiłek gotowany lub pieczony, rzadko smażony (mięsko, ryba czy coś takiego) + warzywa (gotowane, duszone, świeże - w zależności od ochoty). W ciągu dnia piję wodę i herbatki owocowe. Chodzę też na basen, ale to bardziej dla rozrywki niż chudnięcia. Strata wagi o 10 kg nastąpiła w ciągu 2 m-cy, w pierwszym miesiącu 7 kg, w drugim 3 kg. Od tamtej pory trzymam wagę bez trudu. Z racji swoich dolegliwości jestem pod opieką lekarską non stop i akurat pod tym względem jestem zdrowa ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam, czy ten wątek jeszcze aktualny? Chciałabym dołączyć, bo potrzebuję wsparcia, żeby do lata schudnąć te 10 kg, może nawet odrobinę więcej, jeśli się uda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja prawie identycznie ![]() Z rana zjadam coś typowo "weglowego" by mieć siłę na cały dzień.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-03-10 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Aczkolwiek schudnięcie się przyda ![]() Nie będę pisać porad bo wiem po sobie, że każda kobieta sama musi sobie znaleźć swój sposób na szczupłą sylwetkę.
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 5-6 posilkow - 3 glowne (sniadanie, obiad, kolacja) i 2 mniejsze tzw. przegryzki.
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak, badania mam wszystkie w normie. I żadnych diet wcześniej. No ale jadłam 3 posiłki dziennie, potem trochę ze słodyczami przesadziłam, i przytyłam(ważyłam jakieś 59-61kg), więc korzystając z tych przepisów na R i jedząc 5-6 posiłków dziennie(może trochę mniejsze porcje, ale trudno się je na siłę i gdy się czuje sytym),przytyłam w ciągu 2 miesięcy 5 kg, więc to nie normalne wg mnie, i nie zamierzam się do tego stosować, bo nie chcę dalej tyć. Może niektórym to pomaga schudnąć, ale mi najwyraźniej nie, więc proszę o radę, jak inaczej to zrobić.
Ważę 66kg, przy wzroście 166cm. Dwa lata temu ważyłam 55kg, i miałam świetną sylwetkę. Chciałabym wrócić do tej wagi, albo po prostu zejść poniżej 60kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Hmm napisz przykladowy jadlospis z okresu, w ktorym przytylas (5-posilkowego)? Ciezko jest mi uwierzyc, ze odzywialas sie prawidlowo, a mimo to tylas nieprzerwanie.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ś: owsianka (6 łyżek), mały jogurt naturalny z pokrojonym małym bananem
2Ś: 2 grahamki, kefir/maślanka, czasem owocowe, ale rzadko O: woreczek ryżu brązowego, albo kasza gryczana z warzywami, gotowany kawałek mięsa drobiowego, kalafior, albo sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegret P: jakiś owoc K: jajko na twardo, parę łyżeczek twarożku, kawałek ogórka/pomidora Jak dla mnie to i tak za dużo, może mam jakiś dziwny organizm, ale te wszystkie porcje które są wypisywane w jadlospisach na R, muszę dzielić na pół, bo nie jestem w stanie tego zjeść. Nie wiem, czy mam jeść na siłę i czuć się obżarta, i pomimo tego że mam chudnąć to tyję, czy jak... ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie ten jadlospis jest calkiem w porzadku. To co bym zmienila to wlasnie ilosc, czyli zamiast 6 lyzek platkow na przyklad trzy. Nie dwie grahamki tylko jedna + warzywo. Na pewno nie woreczek ryzu, bo to bardzo duzo na jedna osobe. Pol w zupelnosci Ci wystarczy. Reszta jest w porzadku... Mysle, ze jedzac w ten sposob (okolo 1500 kcal) nie powinnas tyc.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja myślę vorka, że powinnaś stosować dietę taką, która pasuje Tobie. Jeżeli tyjesz po 6 daniach to jedz 3. Ja jem tylko 2 dania dziennie rano i po szkole. Jeżeli czasami już naprawdę mam na coś ochotę to wieczorem jakiś owoc, ale to też rzadko. W ogóle moim zdaniem te 6 dań to jakaś abstrakcja. Ja nawet nie miałabym tyle czasu, żeby cały czas coś jeść, ani nawet ochoty. Ja też chce zrzucić parę kilo, więc dołączam się do Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
rece opadaja
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Cóż, jestem zmuszona przenieś na krzywe zwierciadło - jeżeli Ty ten jadłospis, który podałaś wcześniej uważasz, że jest w nim za dużo tego wszystkiego - wybacz, ale to nie na wspólne odchudzanie - tutaj dozwolone są diety powyżej 1000 kcal, zgodne z zasadami zdrowego odżywiania... niestety, ale na tym wątku takowe nie występuje.
Przenoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mozna sie jeszcze dołaczyc??
ja chce schudnac ok 15 kg ![]() nigdy nie umiem wytrwac w diecie, zawsze nadchodzi chwila na fryty chipsy czy batona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.