|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() lepiej du¿o czy ...?
Witam!
Dlatego ,¿e od paru ostatnich dni nie za³o¿y³am ¿adnego fajnego w±tku(¿artujê,oczywi¶cie: D ),postanowi³am postawiæ Wam pewne pytanie Drogie Wiza¿anki. Otó¿: czy Wy ¿yjecie albo uto¿samiacie siê z s³owami-"lepiej du¿o za ma³o, ni¿ niedu¿o za niema³o"(chodzi bardziej o rzeczy materialne) jako ¿e mam filozoficzn± i trochê dociekliw± naturê ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() P.S-do stworzenie tego w±tku zainspirowa³ mnie inny w±tek ,na innym forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 216
|
Dot.: lepiej du¿o czy ...?
Ja jako zdeklarowana minimalistka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Stawiam na jakosc przede wszystkim
![]() ![]() tyle ode mnie,tez troche sie zakrecilam przy Twoim pytaniu ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 320
|
To samo- jakosc na pierwszym miejscu!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja te¿ zakrêcona by³am pisz±c te pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bardziej chodzi³o mi o np. branie udzia³u w konkursach,wysy³anie pró¼b o darmowe próbki itp.
co¶ za co nie p³acisz ,a mo¿esz co¶ dostaæ za darmo albo o przerabianie starych ciuchów,robienie samemu bi¿uterii itp. co¶ co Ciebie kosztuje ma³o a efekt jest taki jakby¶ siê wykosztowa³a czyli -"kto kombinuje,ten ¿yje" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 216
|
oups...to jednak zle zrozumialam
![]() Moge tylko powiedziec, ze nie cierpie reklamowek i gratisow... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kombinowanie z ciuchami- tak.
Proszenie sie o probki kosmetyków- nie. Branie udzialu w konkursach- jedynie dla rozrywki ![]()
¯ycie to ci±g³e ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-05-31 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 422
|
duzo za ma³o
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 369
|
hmmm... ja jestem chyba typem takim co to woli miec jednak duzo... chociaz z doswiadczenia wiem, ze jak jest tego za duzo, to i tak polowe z tego co sie ma siê nie wykorzystuje...pytanie, nie powiem bardzo zakrecone heheh
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jak sami daja do produktu- to tez biore
![]() Ale juz nie prosze sie o nie...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 572
|
ja mam to do sobie ze lubie miec na kolo duuzo rzeczy, czegokolwiek i niestety to sie ma tez do kosmetykow. Nakupuje badziwewia a potem sie dziwie ze nie mam czym sie malowac bo to sie kruszy, to sie rozmazuje itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 671
|
Chyba jednak ma³a ilo¶æ rzeczy dobrej jako¶ci za wiêcej kasy. Jestem leniem i antytalenciem - nie umiem szyæ, przerabiaæ, kombinowaæ. Nawet d³u¿sze grzebanie w¶ród ciuchów mnie nudzi - wole kupiæ sweterek za 100 i siê na nim za bardzo nie nabiegaæ (wa¿ne, ¿e siê podoba i dobrze le¿y), nawet gdy s³yszê, gdy kto¶ kupi³ cos identycznego za 30 bo to "wybuszowa³" w jakim¶ sklepiku pd stert± innych rzeczy etc etc.
Je¶li chodzi o kosmetyki, to lubiê mieæ du¿o, o próbki te¿ prosi³am (wysy³a³am e-maile). Za kosmetyki pielêgnacyjne mogê zap³aciæ wiecej, natomiast na kolorówkê mi kasy i stawiam na ilo¶æ ![]()
"By³a jednak za du¿a na z³odziejkê, zbyt uczciwa na skrytobójczyniê, zbyt inteligentna na ¿onê i zbyt dumna, by podj±æ jedyn± powszechnie dostêpn± damsk± profesjê. Dlatego zosta³a wojowniczk±. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja chyba wolê jednak du¿o za ma³o
![]() fajnie jest mieæ t± ¶wiadomo¶c ¿e co¶ ma siê za grosze albo nawet za darmo zamiast wydawaæ fortunê wolê tu cos przerobiæ,tu zrobiæ co¶ samej,dostaæ co¶ za friko albo co¶ wygraæ(najlepiej jak ma siê mo¿liwo¶æ zwiêkszenia swojej szansy na wygran± poprzez np.wymyslanie hase³ reklamowych,pisanie opowiadañ,pytañ itp. zamiast wys³ania odp.i czekania czy mo¿e mnie wylosuj±) w koñcu jak daj± to trzeba braæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ró¿owiutka kochana
bardzo by³abym happy gdyby¶ sprecyzowa³a odp. je¶li mo¿esz proszê o to ,ot tak z ciekawo¶ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 059
|
Pewnie ka¿da z nas chcia³abym mieæ du¿o za ma³o i ¿eby to jeszcze by³o dobrej jako¶ci, ale niestety w wêkszo¶ci przypadków to niemo¿liwe...
![]() Ja niestety wybieram ma³o za du¿o... A co do próbek to nigdy o nie nie proszê, ale nawet jak s± to rzadko je zu¿ywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 003
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 572
|
jesli chodzi o ciuchy i kosmetyki to jakosc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.