|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!
Wiecie co, tak funkcjonuje CZARNA LISTA, może warto zrobić alternatywną "ZŁOTĄ LISTĘ", na którą wpisywać będziemy osoby, z którymi nie ma absoluttnie żadnych problemów. Mówie w szczególności o takich, które pięknie pakują paczuszki, biegną na pocztę w dniu, w którym obiecały wysyłkę, odpowiadają na meile, pytania, nie mają fochów i much w nosie, są miłe i rzeczowe, takie ASY nasze
.... bo przyznam szczerze, że nawet 50 przekupek pozytywnych na koncie wcale nie świadczy o tym, że z dana osobą nie będzie problemos, nerwos itp.Taką obobą jest niewątpliwie m-habibi. Wymieniłam się dwa razy - przesyłka zawsze ubezpieczona, fantastycznie zapakowana. Kosmetyki rzetelnie opisane i wysłane czyściuteńkie. Do tej pory nie miałam ŻADNYCH problemów z babessą, siek, angel 310 ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- azadrubalja no problemos ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- soft - no problemos ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- no problemos także z biala_malpeczka
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!
Dziwny topic
Czytam Twój post, następnie spoglądam na Twoje przekupki i widzę, że na liście polecanych przez Ciebie użytkowniczek brakuje nicków takich jak azadrubalja, biala_malpeczka i soft, czyli de facto wymian z nimi nie polecasz. Wchodzę na przekupki wystawione przez Ciebie - same pozytywne, co więcej, większość hurra optymistycznych (mimo, że wcześniej nie poleciłaś wymian z nimi). Więc o co kaman Edit- w trakcie jak pisałam posta, edytowałaś swojego, więc mój jest już jakby nieadekwatny, ale mam nadzieje, że sens jest zrozumiały ![]() Podsumowując- dla mnie wyznacznikiem z kim warto, a z kim nie, są jego przekupki Cała reszta wydaje mi się czymś w rodzaju zupełnie zbędnego rankingu popularności
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
ja nie miałam żadnych problemów z Agniesia666 i Redhaired Witch. Chyba z tych wymian jestem najbardziej zadowolona
Soso: przekupki mimo wszystko są czasami naciągane A tu nie chodzi chyba o wszystki osoby z pozytywną opinią tylko takie które na prawdę bardzo dobrze się spisały.
Edytowane przez Pfff34 Czas edycji: 2009-02-26 o 12:53 |
|
|
|
#4 |
|
Kici kici miau miau
|
ale wydaje mi sie ze jesli zaszla pomylka w przekupce, a wiadomo kazdemu sie zdarzaja to mozna pisac do Agi zeby uniewaznic?
mam takie samo zdanie jak Soso - mysle ze nwystarczy Czarna Lista i przekupki
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wystarczy zawsze szczerze ocenić wymianę i Wizażankę, nie obawiać się neutrali czy negatywów
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
System przekupek + Blacklist stanowią w moim odczuciu wystarczająco sprawnie funkcjonujący mechanizm minimalizujący ryzyko dobicia targu z kimś nieuczciwym.
Pojedyncze incydententy "wpadek" są - ze względu na skalę działalnosci Targowiska - nie do uniknięcia .Wystawienie sobie nawzajem laurek i publiczne kadzenie takich wpadek nie wyeliminuje Może co najwyżej poprawić komuś humor .
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zadomowienie
|
Chodziło mi przede wszystkim o to, by poprawić sobie nastrój
bo coraz częściej zdarzają się jakieś głupie sytuacje... i nie tylko mi, ale wkoło. Jak czytam liste czarną to mi się odechciewa tych wymianek, ciągle ktoś kogoś oszukał, albo nie zdążył, a chciał, dlatego chciałam - ale widze że niepotrzebnie - poprawić humor sobie i może komuś jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
podsumowując - dla mnie takim wysnacznikiem nie są pozytywne przekupki, podobnie jak komentarze na allegro - lekko naciągane. przykład z wczoraj - wizażanka otrzymała ode mnie paczuszkę, dostałam PW że wszystko OK - na co czeka? czemu nie wystawia przekupki? ja wystawiam od razu po otworzeniu i ocenie. paczki nie otrzymałam do tej pory, czekam, czekam, a moja cierpliwość sie kończy, bo inne do mnie doszły, nawet te wysłane przedwczoraj... i co? co w takich sytuacjach robicie?
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. taka sytuacja, która przytrafiła mi się naprawdę: wymieniam się z osobą X, ja dostałam już od niej paczkę a ona ode mnie nie bo paczka 'zaginęła' na poczcie... nie wystawiam przekupki, paczkę odsyłam do osoby X z powrotem wiem, że paczki giną rzadko ale jednak...
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jestem naiwna i nie takla cwana, bo jestem nowa. Ale jestem dorosła i skoro mówię i umawiam się z kimś na wysyłkę to biegną na pocztę, a jeśli nie to piszę meila z informację i przeprosinami, bo dziecko, bo coś, bo różne są w życiu sytuacje, ale jeśli decydujemy się na wymianki, to bądźmy dorosłe i szanujmy tą drugą osobę i informujmy, a nie ignorujmy jej pytania. Zostałam oszukana dwa razy. I mam prawo martwić się i czekać z niecierpliwością, a brak jakichkolwiek odpowiedzi tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejny raz zostanę oszukana. I tyle.
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wymagam rozsądnego zachowania czyli wysyłki w dniu umówionym, potwierdzenia otrzymania przesyłki i odpowiedzi na pytania, a gdy jestem ignorowana to miło przypominam o sobie kolejny raz aż do skutku
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
ach, dzięki! dlatego chciałam sobie polepszyc nastrój tworząc ten wątek. chciałam poznać inne dobrze wywiązujące się wizażanki. ale jak widze to nie działa też ;(
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku wystawiałam przekupki natychmiast po otrzymaniu paczki, teraz różnie - zdarza mi się, że czekam, aż druga strona potwierdzi, że wszystko ok /zawsze dopuszczam możliwość odmiany/.
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sugerowanie podobnej zależności zadziwia mnie ![]() Mimo iż na Targowisku wymianiam się od relatywnie długiego czasu, zawsze nadaję przesyłkę w terminie, który uzgodniłam. Uważam to za normę i nie stawiałabym znaku równości pomiędzy takim właśnie postępowaniem a naiwnością i brakiem cwaniactwa. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
no a jeśli - ja miałam taką sytuację - paczka przychodzi - jesteś zadowolona, nawet bardzo - wystawiacie sobie przekupki, ale po niespełna tygodniu okazuje się że "prawie" nowa, lub "zaledwie wypróbowana" rzecz sie kończy - odmieniacie się, bo to przecież niemożliwością jest żeby coś po kilku razach użycia - coś co miało Ci służyć minimum miesiąc - półtora - się skończyło! to wtedy cofa się przekupkę? bo moim zdaniem - jeśli wizażanka nie wiedziała, że tak jest, była miła, zachowała się fantastycznie, przeprosiła - to jak najbardziej należy jej się pozytyw.
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym w takich sytuacjach zawsze mozna poprosic moderatora o anulowanie przekupki... Ale to tylko moje osobiste zdanie, kazdy niech robi jak uwaza za sluszne ![]() (zeby nie bylo - mi sie tez zdarza nie wystawic od razu natychmiast, ale to bardziej z braku czasu i chwilowego zakrecenia )
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może złe słowo użyłam, powinno być "ZARADNE" - wydaje mi się, że człowiek się uczy w miarę wzrostu liczny wymian i staje się bardziej zaradny ![]() edit: liczby zamist liczny
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wysyłek - mi parę razy zdarzyło się nie wysłać w deklarowanym terminie - raz, że pracuję dość długo, dwa - poza pracą mam mnóstwo innych zajęć i zobowiązań, z których nie mogę się wykręcić, ponadto wracając do domu muszę liczyć się z tym, że stanę w korkach i nie zdążę na pocztę, która notabene otwarta jest w chorych godzinach. Liczenie na mojego Tżeta mija się z celem, jest duzo bardziej zajęty niż ja i mimo jego dobrych chęci, często-gęsto zapomina o moich paczuszkach. Piszę wtedy do Wizażanki, przepraszam i liczę na zrozumienie. Niestety, nie jestem i długo nie będę panią swojego czasu Działa to w obie strony - akurat opóźnienia w wysyłce traktuję bardzo wyrozumiale - podczas jednej z moich pierwszych wymianek czekałam koło miesiąca na obiecaną przesyłkę
Edytowane przez Soso Czas edycji: 2009-02-26 o 15:14 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo nie wiem co
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja od siebie mogę dodać, że patrząc po swoich przekupkach, to ja byłam zadowolona prawie ze wszystkich wymianek. może z 1 nie byłam. A tak polecam wszystkich ze swojej listy! ;-)
Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2009-02-26 o 15:23 |
|
|
|
#22 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoda zresztą czasu na dalsze semantyczne rozważania Wracając do rzeczy: wedlug mnie system laurek publikowanych na Złotej liście nie okaże sie przydatny Indeks Przekupek, jako prosty system oceny zero-jedynkowej wzbogacony o zwięzłe komentarze to chyba najlepsze co można było wymyslić. Złota lista po pewnym czasie zaczęłaby przypominać Blacklist: jej przestudiowanie zajmowałoby debiutującym przekupkom całe wieki. Naturalnie nie chcę przez to powiedzieć, że Blacklist jest zbędna Jest wprost przeciwnie Można tam znaleźć szereg niezwykle cennych informacji, w tym między innymi wpisy dające świadectwo niechlubnych zachowań przekupek, których konto jest aktualnie - o dziwo - czyste jak łza.PS. A na poprawę humoru - nie masz jak udana wymiana. Taka zwyczajnie udana. Bez laurki
Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-02-26 o 16:12 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
droga dagwoj vel Holly
Taki wątek z kim warto się wymieniać juz był w dawniejszych czasach i można go sobie "wykopac" Nie sprawdził sie za bardzo, bo trzeba było kilka stron przlecieć, żeby wyszuakć konkretną osobe. Dlatego właśnie powstał system Przekupek. Wydaje mi sie, ze się sprawdza. Tylko, żebykażdy pisał rzetelnie. Osobiście ja wystwiając przekupke nie ograniczm się tylko do napisani , że "super " Pisze, że kosmetyk był czysty, że orginalny itp A to że jesteś zniechęcona, moja droga, chyba każda miała kiedyś taki stan, wierz mi Więkoszść jednak moich wymianek była udana.I na zakończenie pozwole sobie wystawić "laurkę " m-habibi, od której dostałam dzisiaj piękną Sycylie + gratiski. A wszystko śliczne, czyste i w ogóle EDIT tak sobie pomyślałam, że jak jest "czarna lista-luźna dyskusja" to może tak biała czy też złotą utworzyc, gdzie będziemy sobie słodzić do woli ![]() Ja np moge posłodzić mirra77 za jej przecudne wstążeczki
Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2009-02-26 o 17:13 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
oj dziewczyny. jednym może się nie podobac wątek ale drugim tak. nie zapominajmy po co został stworzony.
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nota bene chyba bez wiedzy Moderatora Targowiska, w którego to kompetencjach jest tworzenie wątków "redakcyjnych" lub uznawania za takowe wątków nie będących "kramikami", a stworzonych przez użytkowników Targowiska Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-02-26 o 19:28 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje |
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
nie rozumiem negatywnych emocji zwiazanych z tym watkiem
![]() jeśli komuś wątek i jego sens się nie podoba, to trudno, ale moze można sobie czasem posłodzić ![]() jeśli wątek niezgodny z regulaminem Mod moze go chyba skasować czy coś... skoro jest czarna lista i wątek dyskusyjny, moze być i złota lista-co to komu przeszkadza? nie mam duzego doswiadczenia na targowisku, ale wiem, ze bardzo chetnie wymienie sie ponownie z silencio, gargamelową ,Margott, Amanda-1a a takze chooomikiem i innymi wizazankami,ktore z dobroci serca w odpowiedzi na pw przesylaly mi probki lub odlewki zapachow,ktore chcialam poznac.Przekupek nie ma bo nie byla to wymiana z targowiska ale bardzo dobre wrazenia pozostaly ![]() w dzisiejszych smutnych czasach milo chyba przeczytac ze ktos kogos docenia, czy za wywiazanie sie z umowy, czy po prostu za dobre serce i bezinteresowna czasami przysluge
|
|
|
|
#28 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Nie widze sensu zakłądania takiego wątku, wyznacznikiem powinny byc przekupki. Ewentualne dyskusje prosze przeniesc na plotkowe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

.... bo przyznam szczerze, że nawet 50 przekupek pozytywnych na koncie wcale nie świadczy o tym, że z dana osobą nie będzie problemos, nerwos itp.
Edit- w trakcie jak pisałam posta, edytowałaś swojego, więc mój jest już jakby nieadekwatny, ale mam nadzieje, że sens jest zrozumiały 
Cała reszta wydaje mi się czymś w rodzaju zupełnie zbędnego rankingu popularności 
A tu nie chodzi chyba o wszystki osoby z pozytywną opinią tylko takie które na prawdę bardzo dobrze się spisały.

bo coraz częściej zdarzają się jakieś głupie sytuacje... i nie tylko mi, ale wkoło. Jak czytam liste czarną to mi się odechciewa tych wymianek, ciągle ktoś kogoś oszukał, albo nie zdążył, a chciał, dlatego chciałam - ale widze że niepotrzebnie - poprawić humor sobie i może komuś jeszcze 

- czyste jak łza.
Więkoszść jednak moich wymianek była udana.