|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Torcik wz?
Przepraszam, ale użyłam wyszukiwarki i patrzyłam na podwieszony o ciastach i, ku mojemu zdziwieniu, nie ma.
Sprawa jest taka, przepis mam z kalendarza w moim wieku Dzisiaj mama wyjechała i chciałam jej zrobić niespodziankę jak wróci, a tutaj nigdzie nie mogę znaleźć, w jakiej temperaturze go piec... Nie chcę czegoś zepsuć, więc bardzo proszę o ratunek!Oczywiście, żeby wątek nie był taki niepełny to później wkleję przepis, wg. którego robiłam ciasto, ale w tej chwili nie wiem, do jakiej temp. nagrzać piekarnik, tak jak do biszkopta? ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Nagrzałam do 150 z termoobiegiem... nie zepsuję? Proszę powiedź coś ktoś
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torcik wz?
ja piekę biszkopt na WZ-kę w 170st. ok. 30min (albo trochę krócej, zawsze pilnuje i piekę do suchego patyczka) i ustawiam program na ciasto(w moim piekarniku jest taki torcik narysowany
)
Edytowane przez vegemaria Czas edycji: 2009-03-07 o 11:27 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torcik wz?
To fajnie masz z tym piekarnikiem
Ja nastawiłam na jakieś 160 + termoobieg i dokładnie 33 minuty i było ok.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

Dzisiaj mama wyjechała i chciałam jej zrobić niespodziankę jak wróci, a tutaj nigdzie nie mogę znaleźć, w jakiej temperaturze go piec... Nie chcę czegoś zepsuć, więc bardzo proszę o ratunek!

)