|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Choroba bostońska - epidemia?
Witajcie, jakiś czas temu dopadła mnie ta okropna choroba....
Najpierw gorączka 39 stopniu.... łamanie w kościach ból gardła.... .... objawy po 2 dniach mijają, po czym na ciele, a dokładnie na rękach i nogach pojawiąją sie bolące pęcherze ...2 noce nie przespane w bólu, żadne maści nie pomagają KOMPLETNIE NIC... Po paru dniach choroba mija samoistnie... Ponoć w lipcu wirus dotarł do Polski z USA, w Chinach ludzie masowo chorują... Wśród moich znajomych coraz częstsze zachorowania. Choć choroba dotyka głównie dzieci, to jednak dorośli też są na nią podatni... Czyżby nowe choróbsko nas zaatakowało? Mało lekarzy umie odróżnić tą chorobę od powszechnej ospy czy różyczki... Skąd taki wirus w PL????? Czyżby przez masowe wyjazdy rodaków do innych państw, kontynentów? Strach pomyśleć, jakie jeszcze wirusy czy bakterie mogą nas zaatakować..... Taki wielki rozwój cywilizacji, a nie ma skutecznego środka na zwalczenie wirusa, który wywołuje bostońską chorobę... Dla niewtajemniczonych link do opisu wirusa... http://www.fakt.pl/tag/wirus-bostonski Czy ktoś z waszych znajomych chorował? słyszeliście o tej chorobie w ogóle??????
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choroba bostońska - epidemia?
http://www.gis.gov.pl/dep/?lang=pl&dep=13&id=82 Powszechnie występujący wirus, dopada najczęściej dzieciaki, aczkolwiek nie wyklucza to zachorowań u osób dorosłych.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, to żadna nowa choroba, radzę autorce troszkę się douczyć, zanim zacznie siać panikę.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam coś podobnego z dwa lata temu, myślałam, że padnę, ale nie miałam żadnych owrzodzeń na ciele, tylko w jamie ustnej i to do tego stopnia, że nie mogłam jeść, do tego gorączka i osłabienie. Lekarze byli w kropce, kompletnej kropce a byłam u kilku - od rodzinnego, przez laryngologów po stomatologów, dawali mi różne antybiotyki itp w końcu stanęło na tym, że to alergia ale do dziś nie jestem pewna. Owszem, od tamtego czasu przy alergii dostaję pęcherzyków na dziąsłach (dziwny objaw, co?), ale taka alergia aż, że dostałam na ponad tydzień gorączki?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Choroba znana od dawna, na szczęście mimo burzliwego przebiegu daje mało powikłań, za to efektownie wygląda dla dziennikarzy super. Bo dziennikarze uwielbiają tanie sensacje.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Od ładnych paru lat w pracy mi dzieciaki na to chorują
nic specjalnego.A lekarz, który zwykłej ospy od bostonki nie odróżni - no cóż radzę lekarza zmienić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

nic specjalnego.