|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomoocy:( rana..
Mój psiak od dłuższego czasu mial między palcami przedniej lapy czerwona skóre..., myślałam, że się zadrapał lub coś, ale dziś po porannym spacerze zobaczyłam ze jego rana krwawi...
Cała rana jest strasznie rozbabrana i spóchnięta.. popsikałam mu preparatem na odkażanie i przyłożylam na chwilę gazik z rivanolem. Niestety pies przestraszył się tego spreyu bo go zabolało i teraz nie daja się do niej dotknąć i liże ją. Próbowałam mu zabandarzować ale nie daje, ucieka... Sen ma taki czujny ze gdy tylko dotykam mu noge to zrywa sie i juz go nie ma... nałożyłam mu skarpete ale spada mu, nie wiem co mam zrobić bo dzis wszystko zamknięte tzn weterynarze mają wolne... Może wiecie jaki mi pomóc? Proszęo rady, wiem że taki wątek już był ale każdy doradzał z pójściem do weterynarza, a dziś jest to niemożliwe... jeszcze raz proszę o rade, Dodam że mój pies to Labrador i na siłę nic mu nie dam rady zrobić...tzn na siłe zabandażować lub coś...
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoocy:( rana..
Skoro pies ucieka to nic nie da się zrobić możliwe, że wdało się zakażenie, jutro z samego rana biegnij do weterynarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie wez go do weterynarza. Zwlaszcza jesli sama nie mozesz nic zrobic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziękuje za rady;* Dziś rana wygląda lepiej, ale jak na złość weterynarze wzieli sobie wolne..
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Moja psina też miała kiedyś ranę. Na szkle rozerwała sobie poduszkę. Nie mieliśmy jak pójść do weterynarza. Próbowaliśmy obandażować tak ja ty ale też psina uciekała. Na twoim miejscu zostawiłabym pieska w spokoju. Jeśli podchodzisz do niego a on ucieka to postaraj się nie podchodzić co 5 minut, szkoda stresować psinę. Piesek jak sobie tą ranę liże to dobrze, moja w ten sposób sama sobie ją wyleczyła. Trzymam kciuki za psiaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.