|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to może być związek? cięgłe zapalenia a IBS
Po raz kolejny powróciły mi dolegliwości związane z upławami pieczeniem itp. Poprzednie zapalenia (niby niewielkie, bo dużych zmian zapalnych czy grzybiczych nie wykryto) powracające co pare miesięcy wyleczyłam. No i znów to samo. Teraz znów czekam na wizytę, ale przez przypadek, szukając info na temat innej mojej dolegliwości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy to może być związek? cięgłe zapalenia a IBS
Wydaje mi się, że nie ma związku pomiędzy tymi dwoma schorzeniami. Zaburzenia flory w IBSie mają bardziej charakter braku bakterii prawidłowych niż zakażenia florą patologiczną, więc nie ma co zakazić również pochwy. Po za tym przestrzeganie elementarnych zasad higieny zabezpiecza przed przenoszeniem bakterii "z tyłu na przód" ( w przeciwnym wypadku wszystkie kobiety chodziłyby z chronicznymi zakażeniami dróg rodnych
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A wg mnie to moze byc grzybica jelitowa, ktora czesto pojawia sie rowniez w takich miejscach jak pochwa, zatoki, gardlo a czasami skora. Dieta bez cukru i prostych weglowodanow w polaczeniu z medycyna naturalna moze to swietnie wyleczyc. Ja polecam pastylki czosnokowe aliofil, citrosept (uwaga - gorzki strasznie!) lisc orzecha wloskiego(tanio- 2.5 zl za paczke) lub lisc oliwny czy olejek tymiankowy lub herbaciany. Tez sadzilam ze mam IBS ale po leczeniu przeciwgrzybicznym wszystkie objawy ustapily i nareszcie zyje jak czlowiek.
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, szczególnie Tobie isabell.111, ponieważ dałaś mi światełko nadziei, że może i ja nie mam IBS. W takim razie trzeba spróbować tej kuracji o której piszesz.
A tak przy okazji. Czy w sprawie ewentualnego rozwiania wątpliwości dotyczących grzybicy jelitowej wystarczy pójść do lekarza pierwszego kontaktu? A moze do innego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuje udac sie do ginekologa!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.