|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
cynamon na cellulit???
Witam
![]() Kupiłam sobie olejek do "kominka" o zapachu cynamonu. Na opakowanie było napisane: "Zastosowanie: aromaterapia, kąpiele, masaże (...). Poprawia stan skóry, zmniejsza napięcia nerwowe i stres, cellulit, stany zapalne, bóle mięśni i stawów, wspomaga odchudzanie". Czy któraś z Was może mi powiedzieć jak taki olejek może pomagać w walce z cellulitem czy zbędnym tłuszczykiem? Bo dla mnie to jest niepojęte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: cynamon na cellulit???
Cześć.znalazłam taki tekst,niestety nie pamiętam już gdzie,więc nie mogę dać linka,tylko muszę cały tekst.nie ma tam mowy o cynamonie,ale jest o innych zapachach,może znajdziesz coś w necie pod hasłem aromaterapia?
"Piękność z olejku. Mogą spłycić zmarszczki,nadać skórze blasku,zmniejszyć cellulit.Olejki eteryczne są coraz powszechniej wykorzystywane w kosmetyce. Możesz kupić gotowy krem lub balsam,ale możesz też kupić buteleczkę naturalnego olejku i sama wykonać odmładzającą mieszankę. A oto sposób: - do masażu(twarzy,ciała)-2-5 kropli olejku lub mieszanki olejków rozpuść w 1 łyżce stołowej oleju roślinnego,najlepiej z nasion winogron lub słodkich migdałów; - do kąpieli-10-15 kropli olejku lub mieszanki dodaj do wanny z ciepłą,ale nie gorącą wodą.Zanurz się na 15-30 min. Ponieważ olejki eteryczne nie mieszają się z wodą,ale pływają na jej powierzchni,wskazane jest masowanie ciała podczas kąpieli zgarnianą z powierzchni wodą; - do inhalacji-najlepiej rozpylać w powietrzu olejki za pomocą ogrzewanego świeczką kominka aromaterapeutycznego,stos ując 10-15 kropli mieszaniny olejków.Można też wkropić je na miseczkę z wodą (odparowują przez ok. 30 min). Jaki olejek jest najlepszy do: - nawilżenia skóry, przywrócenia jej właściwej wilgotności: różany,geraniowy,lawendow y,rumiankowy-do masaży i kąpieli, - zmniejszenia objawów cellulitu: geraniowy-do masaży, - zgubienia zbędnych kilogramów: geraniowy-do masaży i kąpieli, - skóry trądzikowej,ze skłonnością do grzybicy: z drzewa herbacianego-do przemywania i kąpieli, - spłycenia zmarszczek,ożywienia zmęczonej, oszarzałej twarzy:różany,mandarynkow y,pomarańczowy-do masaży, - osuszenia i zmatowienia tłustej cery:cytrynowy-do masaży, - oczyszczenia cery: pomarańczowy-do masaży, - regeneracji zmęczonej skóry,dla tonizacji twarzy:z rumianku marokańskiego. Najwyżej sześć. - Sześć olejków to maksimum-radzi dr Iwona Konopacka-Brud,prezes Polskiego Towarzystwa Aromaterapeutycznego). - Nie stosuj olejków eterycznych doustnie. - Zawsze stosuj jedynie zalecane dawki olejków.-Nie stosuj ich bezpośrednio na skórę.Do masażu rozpuszczaj je w tzw.nośniku,którym powinien być naturalny olej roślinny." Pzdr. Florka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
moze to ma w ten sposob dzialac po dodaniu olejku do kapieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.