|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
śniadanko i kolacja:]
co jadacie na śnaiadanka i kolacje..? bo juz mi się konczy wena
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Re: śniadanko i kolacja:]
rano to ja nigdy weny nie mam, na nic... jem musli, albo płatki kukurydziane na mleku. Chleb (raczej razowy)z wedlinką, serkiem typu Ostrowia, pomidorek, sałatka. Czasami jajeczko, twarozek (z rzodkieka i szczypiorkiem jesli jest).
Kolacji nie jadam. A zapomniałam... czasmi -dot. kolacji- zjadam troche jogurtu wymieszanego z płatakmi. Herbaty czarnej prawie juz nie pije. Zielona ,czerwona, owocowa, senes... |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Śniadanko - chlebek razowy z pomidorkiem i serkiem zółtym.
Kolacja - jogurt plus ewentualnie garstka musli. I duży kubas herbay ziołowo-owocowej. Pozdrawiam PS Ależ lubię słuchać i mówic na temat jedzenia..hehe straszny żarłok ze mnie |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj i wczoraj: owsianka owsianka i jeszcze raz owsianka
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też owsianka cały czas, tylko ją zaczęłam modyfikowac po swojemu, czyli np. dodaje trochę startego jabuszka, albo garstkę orzechów, albo troche kakao albo co tam jescze mam pod ręką i to mnie zapchya aż do obiadu
OWSIANKA RULEZ Co do kolacji do jadam ale przed 18 to przeważnie warzywka na ciepło, jakieś białe mięsko czasem jak mi cos odbije to twarożek i póllitrowy kubeł zielonej herbatki
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Na śniadanie jadam jagodziankę z mlekiem prosto od krówki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dobry temat
Ja czesto jem po prostu kanapeczki z jakimis pysznosciami Zeby nie bylo nudno mozna jesc: chleb z szynka ozdobiony ogorkiem i pomidorkiem i jajkiem serek bialy z rzodkiewka, serek bialy z miodem. Poza tym bardzo lubie salatki: moj specjal to salatka a la grecka Kroje pomidora, ogorki, salate, wrzucam ser feta i oliwki. Mozna dodac czosnek, ale potem lepiej sie trzymac z daleka od ludzi Poza tym polecam Ci moja ulubiona paste do chelba: sardynki wymieszane z serem bialym i kawalkami posiekanej cebuli. Tez do chelba To jets naprawde pyszne, pod warunkiem, ze wszystko jest drobno pogniecione i zmasakrowane )) Pozdraiwam i zycze smacznego
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Łomatko, dziewczyny, ale mi zrobiłyście apetyt na tą owsiankę
A jeśli chodzi o śniadanka - to od paru lat regularnie, codziennie na śniadanko jem jogurt z musli |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Co jadam? Ano różnie... Najczęściej są to kanapki, bo po prostu je uwielbiam - szczególnie ze świeżym, najlepiej ciemnym chlebkiem i wtedy najlepiej do niego sałatę, jajko na twardo i szczypiorek albo wędlinę, ser żółty, pomidora i cebulkę... Dowolność jest baaardzo duuuża. A oprócz tego lubię parówki z serem (takie ze Złotego Indyka) smażone na patelni, twarożek ze szczypiorkiem, cebulką i rzodkiewką, jajecznicę z cebulą, kiełbasą i np. pomidorkiem czy/i papryką, jajko na miękko/na twardo, grzanki z patelni (chleb/bułkę moczymy w roztrzepanym jajku z dodatkiem przypraw - co kto lubi i albo smażymy takie solo albo na to jeszcze po plasterku cebuli, sera żółtego i wędliny, jeszcze raz w jajko i na patelnię - pyyyycha). Opócz tych pyszności także mleko albo jogurt z musli, ostatnio też płatki owsiane na wodzie z bananem lub innym owocem i sama nie wiem co jeszcze...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, chyba inspiracji u mnie nie znajdziesz, bo wydaje mi się, że wszyscy jadają podobnie (może poza Dziewczyną i Kingą
A jak mam chęć i czas, majstruję omlet albo naleśniki... Dodatki różniste A tak w ogóle to marzy mi się boska zacierka mojej babci... ale nikt już takiej nie robi W przypadku kompletnego lenia łapię mleko lub jogurt i Cini-Minis, Chocapic albo inną "śrutę" Z kolacjami jest podobnie, tylko częściej z konieczności tak się składa, że bardziej przypominają obiad No, ładnie, niedawno zjadłam śniadanie i znów zaczynam być głodna! |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie inspiracji tez na pewno nie znajdziesz
Na sniadanie i kolacje najczesciej jem kanapki. Czasem odbiegam od tego szykujac zapiekanki, jakies placuszki, nalesniki, omlety (raczej na kolacje bo rano mi sie nie chce :P)... Do picia herbatka- albo zwykla albo zielona cytrynowa, albo mięta
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja też najczęściej kanapki
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dodam francuskie tosty
Przepis w poradniku
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na śniadanie obowiązkowo jogurt, codziennie. Najlepsza jest Jogobella i Bakoma
![]() Ja też uwielbiam jeść
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Na śniadanko kanapki z tym co jest w lodówce tzn. jakaś wędlinka, serek żółty, pomidorek, ogoreczek itp. a na kolacje maślanka truskawkowa z płatkami.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Ja czesto jem po prostu kanapeczki z jakimis pysznosciami
Kroje pomidora, ogorki, salate, wrzucam ser feta i oliwki. Mozna dodac czosnek, ale potem lepiej sie trzymac z daleka od ludzi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)