śniadanko i kolacja:] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-09-01, 19:34   #1
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

śniadanko i kolacja:]

co jadacie na śnaiadanka i kolacje..? bo juz mi się konczy wena szukam inspiracji...
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-01, 20:06   #2
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Re: śniadanko i kolacja:]

rano to ja nigdy weny nie mam, na nic... jem musli, albo płatki kukurydziane na mleku. Chleb (raczej razowy)z wedlinką, serkiem typu Ostrowia, pomidorek, sałatka. Czasami jajeczko, twarozek (z rzodkieka i szczypiorkiem jesli jest).
Kolacji nie jadam.
A zapomniałam... czasmi -dot. kolacji- zjadam troche jogurtu wymieszanego z płatakmi. Herbaty czarnej prawie juz nie pije. Zielona ,czerwona, owocowa, senes...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-01, 20:16   #3
Gosiabie
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Gosiabie GG do Gosiabie Wyślij wiadomość przez Yahoo do Gosiabie

Śniadanko - chlebek razowy z pomidorkiem i serkiem zółtym.
Kolacja - jogurt plus ewentualnie garstka musli.
I duży kubas herbay ziołowo-owocowej.

Pozdrawiam
PS Ależ lubię słuchać i mówic na temat jedzenia..hehe straszny żarłok ze mnie
Gosiabie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-01, 21:12   #4
Joey
Zakorzenienie

Dzisiaj i wczoraj: owsianka owsianka i jeszcze raz owsianka Nie wiem co mi odbiło, ale od dwóch dni ciągle jem owsiankę Przedtem jadłam ją raz czy dwa w całym życiu no i jak przedwczoraj sobie zrobiłam od niechcenia, to nie przestaję mieć na nią ochoty
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-01, 21:35   #5
Myszołapka
Zakorzenienie

Ja też owsianka cały czas, tylko ją zaczęłam modyfikowac po swojemu, czyli np. dodaje trochę startego jabuszka, albo garstkę orzechów, albo troche kakao albo co tam jescze mam pod ręką i to mnie zapchya aż do obiadu

OWSIANKA RULEZ

Co do kolacji do jadam ale przed 18 to przeważnie warzywka na ciepło, jakieś białe mięsko czasem jak mi cos odbije to twarożek i póllitrowy kubeł zielonej herbatki
Stary 2004-09-01, 22:10   #6
dziewczyna
Zakorzenienie

Na śniadanie jadam jagodziankę z mlekiem prosto od krówki Ewentualnie pare kanapek. A co na kanapkach się znajduje to zależy co jest w lodówce. Na kolację najczęściej coś na mleku - makaron, owsianka (dzisiaj ) itp.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-01, 22:50   #7
weroniczka
Raczkowanie

Dobry temat Ja czesto jem po prostu kanapeczki z jakimis pysznosciami Zeby nie bylo nudno mozna jesc: chleb z szynka ozdobiony ogorkiem i pomidorkiem i jajkiem serek bialy z rzodkiewka, serek bialy z miodem. Poza tym bardzo lubie salatki: moj specjal to salatka a la grecka Kroje pomidora, ogorki, salate, wrzucam ser feta i oliwki. Mozna dodac czosnek, ale potem lepiej sie trzymac z daleka od ludzi Poza tym polecam Ci moja ulubiona paste do chelba: sardynki wymieszane z serem bialym i kawalkami posiekanej cebuli. Tez do chelba To jets naprawde pyszne, pod warunkiem, ze wszystko jest drobno pogniecione i zmasakrowane)) Pozdraiwam i zycze smacznego
weroniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-02, 08:19   #8
ma75
Rozeznanie

Łomatko, dziewczyny, ale mi zrobiłyście apetyt na tą owsiankę Będzie dzisiej na kolację... mniam :p

A jeśli chodzi o śniadanka - to od paru lat regularnie, codziennie na śniadanko jem jogurt z musli zmienia się tylko smak jogurtu i rodzaj musli uwielbiam to, a kanapek rano nie jestem w stanie przełknąć...
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-02, 10:26   #9
MagJa
Zakorzenienie

Co jadam? Ano różnie... Najczęściej są to kanapki, bo po prostu je uwielbiam - szczególnie ze świeżym, najlepiej ciemnym chlebkiem i wtedy najlepiej do niego sałatę, jajko na twardo i szczypiorek albo wędlinę, ser żółty, pomidora i cebulkę... Dowolność jest baaardzo duuuża. A oprócz tego lubię parówki z serem (takie ze Złotego Indyka) smażone na patelni, twarożek ze szczypiorkiem, cebulką i rzodkiewką, jajecznicę z cebulą, kiełbasą i np. pomidorkiem czy/i papryką, jajko na miękko/na twardo, grzanki z patelni (chleb/bułkę moczymy w roztrzepanym jajku z dodatkiem przypraw - co kto lubi i albo smażymy takie solo albo na to jeszcze po plasterku cebuli, sera żółtego i wędliny, jeszcze raz w jajko i na patelnię - pyyyycha). Opócz tych pyszności także mleko albo jogurt z musli, ostatnio też płatki owsiane na wodzie z bananem lub innym owocem i sama nie wiem co jeszcze...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-02, 11:21   #10
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Oj, chyba inspiracji u mnie nie znajdziesz, bo wydaje mi się, że wszyscy jadają podobnie (może poza Dziewczyną i Kingą ). Np. kanapki... rozmaite Najbardziej lubię "angielskie" ze świeżym ogórkiem albo kolorowe (jajko, sałata, rzodkiewka, jakaś wędlina drobiowa, pomidor, Kiri itd. skomponowane wg nastroju). Poza tym pół-gęsta kaszka manna, taka nieco płynna... z cukrem (a co! ). Uwielbiam jajecznicę na maśle, ze świeżutkim delikatnym szczypiorkiem... Do tego świeże bułeczki i "kawka" Anatol (malutko wody, duuuużo mleka 3,2 %, troszkę jasnobrązowego cukru)... mniam mniam...
A jak mam chęć i czas, majstruję omlet albo naleśniki... Dodatki różniste Albo "surówkę piękności"; normalnie nie chce mi się trzeć jabłka + skąd poprzedniego dnia wieczorem mam wiedzieć, że rano będę miała na nią ochotę i powinnam zalać płatki?! . Bywa, że koniecznie muszę wypić jakiś pyszny gęściutki shake (np. miód, morele, 1 Big Milk ). Czasem robię sobie "Mauritius"- czyli sałatkę z egzotycznych owoców.

A tak w ogóle to marzy mi się boska zacierka mojej babci... ale nikt już takiej nie robi

W przypadku kompletnego lenia łapię mleko lub jogurt i Cini-Minis, Chocapic albo inną "śrutę"

Z kolacjami jest podobnie, tylko częściej z konieczności tak się składa, że bardziej przypominają obiad Np. "pasta"... bardzo uniwersalna i dająca wiele możliwości Poza tym sałatki... lecso, zapiekanki, faszerowane pomidory, papryka, kabaczki... zupki... Ostatnio były "własnoręczne" pierogi ze śliwkami (nie knedle, bo nie lubię obierać ziemniaków!)

No, ładnie, niedawno zjadłam śniadanie i znów zaczynam być głodna!
Stary 2004-09-02, 11:36   #11
Ines1985
Zakorzenienie

U mnie inspiracji tez na pewno nie znajdziesz .
Na sniadanie i kolacje najczesciej jem kanapki. Czasem odbiegam od tego szykujac zapiekanki, jakies placuszki, nalesniki, omlety (raczej na kolacje bo rano mi sie nie chce :P)...
Do picia herbatka- albo zwykla albo zielona cytrynowa, albo mięta

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-02, 17:03   #12
sarenka
Zakorzenienie

ja też najczęściej kanapki , bo uwielbiam kanapki. np. z serkiem camemberetem i żurawinką albo z pieczoną [w domu] piersią z kurczaka w curry z pomidorkiem albo z salami i pomidorkiem albo z serem żóltym i parówką i ogórkiem małosolnym . lubię też jajecznicę np. na kurkach, pomidorach, szynce, pieczarkach, szczypiorku. albo tosty z serem żóltym i szynką. nic oryginalnego.. ale jedno jest faktem - kocham jeść

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-02, 17:43   #13
Lee
Wtajemniczenie

ja dodam francuskie tosty
Przepis w poradniku Komu nie chce się zaglądać dodam, że to kromki chleba zapiekane w jajku
Stary 2004-09-02, 18:19   #14
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Ja na śniadanie obowiązkowo jogurt, codziennie. Najlepsza jest Jogobella i Bakoma Do tego płatki i mleko - polecam Kangus, jest w sam raz, ani za twardy ani za miękki. Do tego jakieś kanapki. W niedzielę jajecznica. Na kolację także kanapki z serem, pomidorem, salami, surową polędwicą, tuńczykiem, czasami tosty mniiiiiaaaam
Ja też uwielbiam jeść

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-04, 20:06   #15
owieeeczka
Raczkowanie

GG do owieeeczka

Na śniadanko kanapki z tym co jest w lodówce tzn. jakaś wędlinka, serek żółty, pomidorek, ogoreczek itp. a na kolacje maślanka truskawkowa z płatkami.

"Każda kochana kobieta jest księżniczką w oczach tego kto się o nią ubiega i w swoich własnych..."
owieeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości