|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????
Witam,
Mam wielki problem. Kupiłam na allegro komputer w legalnie działającej firmie JP koputery. zakupiłam go w grudniu 2009r. Pięknie działał dopóki nie zaczoł sie psuć... ![]() Zadzwoniłam do nich i zrąbałam! Powiedziałam, że daje mój nr konta i chce pieniadze i towar odsyłam! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komputer powinien działać cały czas!!!!! Moje pytanie takie: co mam zrobić!? Czy mam prawo do zwrotu pieniędzy? Niby go naprawiają a cały czas psuje się!!!??? WTF?????????????????????? ???????????????????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Proszę o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????
Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa żądać zwrotu pieniędzy. Standardowo są to 3 naprawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Komputer był już w naprawie 3 razy i teraz pasuje wysłać trzeci raz. W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogę żądać nowego sprzętu czy pieniędzy. Natomiast pisze, ze to co nie zostało napisane w umowie to należy się kierować do kodeksu cywilnego Co ja bidna mam zrobić??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
Nie zakladaj nastepnego watku z tym samym pytaniem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22770916 Przenosze na plotkowe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
i uspokój się....
bo krzykiem i czepianiem się ludzi z tego sklepu to na pewno nic nie wskórasz.. masz dwa wyjścia jak dla mnie 1) oddac znowu na gwarancje i czekać na naprawę 2) jeżeli nie minęły 2 msc od zauważenia wady powołać sie na niezgodność towaru z umową - i przy tej okazji możesz otrzymać nowy towar lub pieniądzę poczytaj sobie w necie bo ja kompletnie szczegółow nie pamiętam, wiem tylko że to jest ;D
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niekoniecznie KC. Raczej ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie KC. Polecam skorzystanie z instytucji niezgodności towaru z umową, tak jak napisała eyo. W takim wypadku Ty wybierasz, czy chcesz naprawdę czy zwrot pieniędzy (jeśli sprzedawca zobowiąże się do naprawy niezwłocznie to wtedy naprawa). Pamiętajcie, że gwarancję wydaje i układa gwarant, czyli najczęściej producent. Nie napisze tam nic korzystnego dla takich szaraczów jak my, bo zwyczajnie mu się nie opłaca. W przypadku niezgodności tworu z umową odpowiada sprzedawca i to on ma obowiązek wymiany ![]() Chyba że kupiłaś na fakturę, to wtedy zamiast niezgodności jest rękojmia. Poczytaj dokładnie ustawę, jest krótka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.