Proszę o pomoc! Gwarancja.....??????????? ?????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 08:44   #1
kasia18misia
Przyczajenie

Proszę o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????

Witam,
Mam wielki problem. Kupiłam na allegro komputer w legalnie działającej firmie JP koputery. zakupiłam go w grudniu 2009r. Pięknie działał dopóki nie zaczoł sie psuć... zaczoł sie okropnie zacinać i wyłanczać wysłałam go bo na gwarancji był. Powiedzieli mi, że to wina systemu. gdy go przysłali wogóle nie chciał się włączyć. Co się okazała jak go dałam do dobrego informatyka, że wszystko jest w nim poprute. wię odesłałm go. Dobra wymienili mi płye głona, zasilacz, i dysk jakiś tam, bo okazało się że jednak jest popsuty. Odesłali mi go. Pochodził kilka tygodni i nie chce mi się włączyć! TRZY RAZY GO WYSYŁAŁĄM NA GWARANCJI!! Teraz znowu mi sie psuje i pasuje czwarty raz wysłać. Raz chce mi się włączyć raz nie!
Zadzwoniłam do nich i zrąbałam! Powiedziałam, że daje mój nr konta i chce pieniadze i towar odsyłam!
Komputer powinien działać cały czas!!!!!

Moje pytanie takie: co mam zrobić!?
Czy mam prawo do zwrotu pieniędzy?
Niby go naprawiają a cały czas psuje się!!!???
WTF?????????????????????? ????????????????????????
kasia18misia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 09:29   #2
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Proszę o pomoc! Gwarancja.....??????????? ??????

Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa żądać zwrotu pieniędzy. Standardowo są to 3 naprawy...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 11:15   #3
kasia18misia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Zajrzyj do warunków gwarancji, ale po 1. naprawie raczej nie masz prawa żądać zwrotu pieniędzy. Standardowo są to 3 naprawy...

Komputer był już w naprawie 3 razy i teraz pasuje wysłać trzeci raz.
W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogę żądać nowego sprzętu czy pieniędzy. Natomiast pisze, ze to co nie zostało napisane w umowie to należy się kierować do kodeksu cywilnego

Co ja bidna mam zrobić???: mur:
kasia18misia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 21:49   #4
aniolek-tasmanski
Administrator

Nie zakladaj nastepnego watku z tym samym pytaniem.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22770916

Przenosze na plotkowe.

aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 22:23   #5
eyo
Zakorzenienie

i uspokój się....
bo krzykiem i czepianiem się ludzi z tego sklepu to na pewno nic nie wskórasz..

masz dwa wyjścia jak dla mnie
1) oddac znowu na gwarancje i czekać na naprawę
2) jeżeli nie minęły 2 msc od zauważenia wady powołać sie na niezgodność towaru z umową - i przy tej okazji możesz otrzymać nowy towar lub pieniądzę
poczytaj sobie w necie bo ja kompletnie szczegółow nie pamiętam, wiem tylko że to jest ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 06:38   #6
aisha_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia18misia Pokaż wiadomość
Komputer był już w naprawie 3 razy i teraz pasuje wysłać trzeci raz.
W warunkach gwarancji nie ma wzmianki o tym czy mogę żądać nowego sprzętu czy pieniędzy. Natomiast pisze, ze to co nie zostało napisane w umowie to należy się kierować do kodeksu cywilnego

Co ja bidna mam zrobić???: mur:

niekoniecznie KC. Raczej ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie KC. Polecam skorzystanie z instytucji niezgodności towaru z umową, tak jak napisała eyo. W takim wypadku Ty wybierasz, czy chcesz naprawdę czy zwrot pieniędzy (jeśli sprzedawca zobowiąże się do naprawy niezwłocznie to wtedy naprawa).

Pamiętajcie, że gwarancję wydaje i układa gwarant, czyli najczęściej producent. Nie napisze tam nic korzystnego dla takich szaraczów jak my, bo zwyczajnie mu się nie opłaca. W przypadku niezgodności tworu z umową odpowiada sprzedawca i to on ma obowiązek wymiany

Chyba że kupiłaś na fakturę, to wtedy zamiast niezgodności jest rękojmia.

Poczytaj dokładnie ustawę, jest krótka
aisha_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości