|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Stara meblościanka
mam w domu starą meblościankę. Co mogę z nią zrobić żeby była ona bardziej na czasie? A jednocześnie fukcjonalna. MOże inne rozmieszczenie? Mój pokój jest 5mX4m. Ta szafa jest oddzielnie a reszta oddzielnie.
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stara meblościanka
Można okleić oraz wymienić uchwyty
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
... albo pomalowac , albo ..
ja bym pozbyła się tych ozdóbek i uchwytów , nakleiłabym szeroki ramiak na każdy front i poszukała ładnych , stylizowanych na stare uchwytów metalowych , usunęłabym szklane fronty i zrobiła w tamtym miejscu same półki
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nowa okleina i uchwyty |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
przede wszystkim pozbyć się tych ozdóbek, uchwytów i szyb. Ja bym chyba pomalowała te meble na biało i dokupiła do nich stalowe lub w kolorze jasnego drewna uchwyty
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Miałam podobny problem
Kupiłam mieszkanie z takowym zestawem w dużym pokoju. Jako że na wstępie kupno wszystkich nowych mebli nie wchodziło w grę poszłam "sama z sobą" na kompromis ![]() zostawiłam szafę, i doły meblościanki oraz jedna wąska część ( dół i górę) a cała reszta poszła presz. Doły okleiłam oleiną w koloże jasnego drewna i dodałam drewniane uchwyty ( wyglądały jak nieskie komody) - rozstawione osobno tzn nie stał cały zestaw razem. Szafa oklejona tak samo jak doły a wąska szafka z nadstawką - dół cały w okleinie góra na niej jako regalik bez drzwi . Wyglądały bardzo przyzwoicie i co więcej współcześnie i ciekawie ... nikt nie ropoznał w moich "nowych" mebelkach reliktu z PRL'u ![]() Zresztą ostatnio po wstawieniu komandora w małym pokoju ( gdzie właśnie stała początkowo szafa z zestawu) oddałam ową szafe w dobre ręcę i pan który ją zabierał był zaskoczony ze oddaję za darmo tak fajny mebel . Wiec polecam tę opcję bo sprawdziła się w 100% . Jak znajdę chwilę to obfocę dwie szafki które jeszcze zostały ... Pozdrawiam i wrazie co służę jeszcze jakąś radą w teacie |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
ja bym poizbył się ozdób, okleił tapetą samoprzylepną do mebli najlepiej w ciemnym kolorze zblizonym do wenge, szby wymienić nan matowe, a uchwyty na srebrny matowy nawet pokusiłbym się o podłużne tapeta zasłoni od zewnątrz otowy po starych uchwytach a nowe najlepiej założyć tak żeby zasłaniały to miejsce i zrobuić nowe dziury wyżej i niżej od starych podłużne uchwyty montuje się na dwie śruby.
pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Kupiłam mieszkanie z takowym zestawem w dużym pokoju. Jako że na wstępie kupno wszystkich nowych mebli nie wchodziło w grę