|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mdłości
czesc!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: mdłości
witaj, to normale, ja tez tak kiedys mialam, przy innych z koloei bolala mi glowa przez tydzien ale potem przeszło, jak wstawałam rano to sie zle czułam , utrzymalo sie to do 2 tygodni, jesli bedzie to trwało dłuzej idz koniecznie do lekarza, moze masz zle dobrane tabletki, mam nadzieje ze niedługo przejdzie, pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wielkie dzieki za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Biorę Cilest już od naprawdę wielu lat, służy mi, jedynym działaniem niepożądanym były lekkie mdłości przez pierwszy miesiąc. Brałam tabletki zawsze rano, lekarz zasugerował żebym brała wieczorem przed snem i dolegliwości zniknęły
![]() A na lekach lista działań niepozadanych jest zawsze olbrzymia, bo firmy farmaceutyczne muszą się tak asekurować, to wymóg prawny, piszą o jakim zjawisku nawet jeśli zdarza się ono raz na milion ![]() Pozdrawiam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja biore o 22 i nad ranem do pierwszej kanapki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No myślę że te mdłości powinny Ci przejść niedługo - skoro są tylko lekkie, to oznaka że organizm sie przystosowuje - ja miałam takie mdłości tylko przez jeden cykl potem przeszło jak ręką odjął. Zaczęłam brać Cilest na początku studiów i absolutnie nie miałam nigdy żadnych problemów z wagą. Mam raczej skłonności do tycia i bardzo się bałam że sie utuczę - mój lekarz powiedział, że to mit i nieprawda, i jedyne co może mi się przydarzyć to zwiększony nieznacznie apetyt. Nic takiego nie miało u mnie miejsca a ja naprawdę jestem łakomczuch
![]() Nie przejmuj się, jedyną moja koleżanką która przytyła na hormonach była jedna, ta która brała Diane. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Biorę cilest z przerwami od kilku lat i przez długi czas odczuwałam mdłości w kilka godzin po wzięciu tabletki. Wyglądało to tak, że brałam ją na noc (mdłości lepiej przespać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki..
![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jednak obserwuj swój organizm i jak Ci nie przejdzie, to wybierz się do lekarza. Mi akurat Cilest dobrze służył, ale za to np. jak zaczęłam brać Microgynon - miałam takie mdłości i zawroty głowy, że nie byłam w stanie normalnie funkcjonować. Jak zmieniłam z powrotem na Cilest, to przeszło jak ręką odjął. Tak więc jeśli to potrwa dłużej, to nie męcz się, może inne tabletki będą Ci bardziej odpowiadały?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.